Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Středočeský kraj Pravidla soutěže = poznávací soutěž = START!

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Středočeský kraj Pravidla soutěže = poznávací soutěž = START!"— Transkript prezentace:

1 Středočeský kraj Pravidla soutěže = poznávací soutěž = START!
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
doplňte názvy sousedních krajů e) d) f) a) g) c) h) b) Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3 Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
- přehrady na Vltavě, které se nacházejí ve Středočeském kraji Labe Praha d) c) b) Vltava a) Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

4 Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
- přítoky Vltavy Labe a) Praha b) Vltava Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
- pohoří v jihozápadní části středních Čech ? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

6 Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
… nížina, v níž leží tato hora Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

7 Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
- město známé výrobou těchto automobilů Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

8 Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
- město zapsané od roku 1995 na Seznamu světového dědictví UNESCO Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

9 Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
- hrad zbudovaný jako místo pro uložení a ochranu českých korunovačních klenotů Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

10 Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
- město ležící na soutoku řek … Labe Vltava Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

11 Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Středočeský kraj se dělí na 12 okresů. Ve kterém městě má svůj krajský úřad? Mělník Benešov Beroun Kolín Kladno Kutná Hora Mladá Boleslav Nymburk Příbram Rakovník Praha-východ Praha-západ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

12 Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Konec prezentace The END Na stránku „správná řešení“ (jen pro učitele) Zpět na úvodní stranu Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

13 Pracovní list 1 a) 3 b) c) 4 d) 5 e) 6 f) 7 g) 8 h) 9 2 10

14 1 a) 3 b) c) 4 d) 5 e) 6 f) 7 g) 8 h) 9 2 10 Praha Berounka Jihočeský
Pouze pro učitele!!! Zpět na úvodní stranu Pracovní list – správné řešení 1 a) Praha 3 Berounka b) Jihočeský Sázava c) Plzeňský 4 Brdy d) Ústecký 5 Polabská nížina e) Liberecký 6 Mladá Boleslav f) Královéhradecký 7 Kutná Hora g) Pardubický 8 Karlštejn h) Vysočina 9 Mělník 2 Orlík 10 Slapy Štěchovická Vranská

15 Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Použité zdroje: Číslo snímku, zdroj: (1) Znak kraje: obrázek dostupný pod licencí public domain na www:< (2) Mapa: obrázek dostupný pod licencí public domain na www:< (3) Obrázky dostupné pod licencí public domain na www: < a náčrtek - autor (4) Obrázky dostupné pod licencí public domain na www: < a < a náčrtek - autor (5) Obrázky dostupné pod licencí public domain na www: < < foto radaru poskytnuto s laskavým souhlasem Tiskové a informační služby Ministerstva obrany ČR, foto oříznuto a projasněno programem Zoner Foto Studio 11, zdroj (6) Obrázky dostupné pod licencí public domain na www: < < < , < (7) Obrázky dostupné pod licencí public domain na www: < < < (8) Mapa a ostatní obrázky dostupné pod licencí public domain na www: < < < (9) Obrázky dostupné pod licencí public domain na www: < < , < > (10) Obrázky dostupné pod licencí public domain na www: < a < (11) Obrázek dostupný pod licencí public domain na www: < obrázek doplněný texty a barevnými plochami v programu Zoner Foto Studio 11 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

16 Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Pravidla soutěže Zpět na úvodní stranu Formou soutěže se opakuje téma: Středočeský kraj. Soutěž se skládá z 10 snímků. Časování … automaticky po 20 – 45 vteřinách (podle náročnosti zápisu). Žáci zapisují výsledky do pracovního listu. Doporučené hodnocení: 8 a více správně …1 (motivační hodnocení) Řešení – po ukončení prezentace pustí učitel prezentaci znovu a seznámí u každého snímku žáky se správným řešením. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "Středočeský kraj Pravidla soutěže = poznávací soutěž = START!"

Podobné prezentace


Reklamy Google