Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

GASTRONOMICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM FUSION prezentace základních funkcí

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "GASTRONOMICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM FUSION prezentace základních funkcí"— Transkript prezentace:

1 GASTRONOMICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM FUSION prezentace základních funkcí

2 Instalace v restauraci minimální PC v restauraci – KASA Standardní počítač PC Pokladní tiskárna Volitelně PDA, dot. LCD V prohlížeči internetu běží modul Číšník Zde běží APACHE server a databáze MySQL s daty V prohlížeči běží modul Administrátor PC v kuchyni – KUCHYNE Standardní počítač PC Dotykový display Volitelně tiskárna V prohlížeči internetu běží modul Kuchař

3 Instalace v restauraci – WINDOWS server PC v restauraci – KASA Standardní počítač PC Pokladní tiskárna Volitelně PDA, dot. LCD V prohlížeči internetu běží modul Číšník PC v kuchyni – KUCHYNE Standardní počítač PC Dotykový display Volitelně tiskárna V prohlížeči internetu běží modul Kuchař PC kanceláři – OFFICE Standardní počítač PC Zde běží APACHE server a datáze MySQL s daty V prohlížeči běží modul Administrátor Docházkový modul

4 Instalace v restauraci – LINUX server PC v restauraci – KASA Standardní počítač PC Pokladní tiskárna Volitelně PDA, dot. LCD V prohlížeči internetu běží modul Číšník PC v kuchyni – KUCHYNE Standardní počítač PC Dotykový display Volitelně tiskárna V prohlížeči internetu běží modul Kuchař PC kanceláři – OFFICE Standardní počítač PC Zde běží APACHE server a datáze MySQL s daty V prohlížeči běží modul Administrátor LINUX server – SERVER Standardní počítač PC Linux Zde běží APACHE server a datáze MySQL s daty SAMBA server, VoIP server s nahráváním, DHCP, DNS, SMTP Firewall, tři síťové karty, zrcadlené HDD VoIP – Wi-Fi zóny – kamerový systém – docházkový modul Internetový terminál banky – veřejný Internet

5 Vzdálený přístup Restaurace - připojena na pevnou IP - běžící APACHE na 80/443 portu - mapování na veřejnou IP Vzdálené PC - v prohlížeči připojen na IP adresu restaurace - přes HTTP-HTTPs připojen do konzole Administrátor INTERNET

6 Fungování restaurace – úvodní nastavení Zavedení uživatelů a dodavatelů + nastavení PC Zavedení kategorií zboží a receptur Zavedení ostatních číselníků Konfigurace receptur Nastavení restaurace a skladů Do systému se zadají dodavatelé restaurace a nakonfigurují užívatelé – administrátoři i číšníci Karty zboží a receptury se rozdělí na kategorie. Kategorie receptur se podrobněji nastaví – zobrazování na pokladně, slevy, oblíbené položky Konfigurace karet zboží, konfigurace DPH a kurzů EUR, nastavení referenčních cen Vytvoření receptur a nastavení parametrů – složení receptur, parametry, ceny, DPH, event. fotografií Konfigurace stolů, plánků, nastavení číšnického systému, odtěžování receptur a povolených IP adres

7 Fungování restaurace – skladové hospodářství Nákup zboží - dodavatelé Příjem na restauraci Naskladnění na centrální sklad Přesun na mezisklad Odtížení z meziskladu Objednávka u dodavatele – telefonická nebo písemná Převzetí zboží od dodavatele, fyzická zboží kontrola proti dokladu – faktuře dodavatele Zaplacení faktury dodavateli, založení dokladu Ve FUSIONu v položce sklady naskladnění zboží na základě dokladu dodavatele na kartu zboží V položce sklady vytvoření převodky pro přesun z Centrálního skladu na mezisklad Bar nebo Kuchyně Odtížení z meziskladu jednou z těchto variant : Na základě receptury prodejem přes pokladnu Vyskladňovacím dokladem – administrátorem Přesunem zboží na jiný mezisklad

8 Fungování restaurace – číšnické směny Zahájení číšnické směny Prodej přes pokladnu Uzavření směny Přihlášení k číšnickému terminálu a otevření nové směny Probíhá prodej jídel/nápojů přes pokladnu a tyto prodeje jsou ukládány. Zboží není z meziskladů odtěžováno, jen obsluha baru vidí pro přehlednost odtížení zboží z jejich skladu. Obsluha potvrdí výkaz hotovosti v CZK a EUR, volitelně potvrdí že stav skladu souhlasí. Tím je směna uzavřena, jsou vygenerovány všechny statistiky a zároveň v závislosti na nastavení systému je odtíženo zboží z meziskladů.

9 Fungování restaurace – inventarizace zásob Ukončení směny a odtížení surovin z meziskladů Tisk inventarizačních sestav Fyzická inventura Všechny číšnické směny musí být uzavřeny a zboží musí být odtíženo z meziskladů. Ze systému FUSION se vytisknou inventurní sestavy na jednotlivé sklady – zahrnují všechno zboží, které na daném skladu v historii zaznamenalo pohyb. Celý sklad a kuchyně se projdou od začátku do konce a stavy zboží se sepíšou na inventarizační systavy a sumarizují se. Zadání inventury do systému FUSION Vyhodnocení inventury Sumarizované součty se zadají do systému a tvoří zároveň nové stavy skladů. Systém vyhodnotí rozdíly mezi zjištěnými stavy a předpokládanými stavy a vygeneruje sestavu mank/přebytků na skladech a to jak v množství, tak v penězích.


Stáhnout ppt "GASTRONOMICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM FUSION prezentace základních funkcí"

Podobné prezentace


Reklamy Google