Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/03.0008.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/03.0008."— Transkript prezentace:

1 Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/03.0008

2 a jejich vliv na prostředí http://www.cez.cz/edee/content/img/gallery/dalsi-fotogalerie/povodne-orlik/1.jpg

3 Povodněmi, jsou české země sužované každý rok, v ČR jsou povodně způsobené velkým úhrnem srážek Ovšem v tropických a subtropických oblastech jsou povodně způsobeny: tropickými dešti, vlnami tsunami (Japonsko v posledních týdnech).

4 Někdy "long time ago" viz Bible...přežili pouze dva lidé a zvířata Skoro úplně stejný přiběh jako v Bibli se nachází i v Řecké mytologii u nás září 2002-nejničivější povodně. http://wwhttp://www.komik.cz/dir_htmlmajly/n oemova_archa.jpgmlmajly/noemova_archa.jpg

5 Protipovodňová ochrana nebo též protipovodňová opatření slouží k úplné eliminaci povodní nebo alespoň k minimalizaci povodňových škod. Obecně lze uvést, že jejich smyslem je vodu za vysokých vodních stavů nechat rozlít mimo lidská sídla, a naopak v oblasti zástavby vodu z území co nejrychleji odvést. Nejčastějšími opatřeními jsou technická, přestože je snaha o zvětšení podílu přírodních opatření (nic řek apod.). Mezi technická opatření lze zařadit např. stavbu vodních nádrží, protipovodňových hrází, suchých a polosuchých polderů. V oblasti zástavby je též nezbytné regulovat, zpevnit a pravidelně čistit koryto toku.

6 Je to v podstatě cestovní se kterým byste měli vydržet mimo domov 3 dny Mělo by být lehké a mělo by být podepsané Nachází se zde: oblečení, boty, rádio na baterky, baterky, svítilna, vysoce kalorické a přitom skladné potraviny (např. čokoláda, sušenky), trvanlivé zakladní potraviny.VODA!!!, Kondom http://www.e-pristroje.cz/pictures/outdoor/x416-05.jpg http://3dplanet.cz/files/foto_produkty/comfort.jpg http://www.denaharris.com/storage/Snickers.jpg?__SQ UARESPACE_CACHEVERSION=1323176704643 http://nd01.jxs.cz/479/583/63287 8f2cb_50898968_o2.gif http://www.firebrno.cz/uploads/blondynky/evakzav2.jpg

7 Při regulaci vodního toku se staví jezy, odvodňuje okolí toku a tok se narovnává do vybetonovaných koryt. Všechny tyto faktory působí negativně na životní prostředí. a to především na živočichy,kteří žijí ve vodních tocích, tedy hlavně ryby. Ryby totiž nedokáží vyjít z vody ven a jez obejít. ovšem největší vliv má regulace na prostředí. to je kolem toku dehydrované a bez života, voda je špinavá, protože v přírodních tocích funguje samočištění(přes kameny a půdu).

8 Až budete dotázáni na heslo řekněte: "diluvium" http://www.pps.k12.or.us/files/information-technology/password.jpg


Stáhnout ppt "Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/03.0008."

Podobné prezentace


Reklamy Google