Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Gymnázium Českolipská 373

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Gymnázium Českolipská 373"— Transkript prezentace:

1 Gymnázium Českolipská 373

2 ZÁKLADNÍ INFORMACE

3 Naše škola nabízí dva typy studia:
Gymnázium Českolipská bylo založeno v roce v budově bývalé základní školy. Zaměření - všeobecné Jedná se o státní školu. Naše škola nabízí dva typy studia: Osmileté studium Děti nastupují na gymnázium po páté třídě základní školy a maturují v osmém ročníku (prima-oktáva). Přijetí na školu předcházejí výběrové testy od společnosti Scio (matematika, čeština, všeobecné studijní předpoklady). Na školu je přijato 60 nejúspěšnějších adeptů o studium.

4 Čtyřleté studium Studenti nastupují na gymnázium po déváté třídě základní školy a maturují ve čtvrtém ročníku (1.G – 4.G). Přijetí na školu také předcházejí testy Scio. Přijato na školu je 30 nejúspěšnějších adeptů o studium. Gymnázium se nachází na Praze 9 – Prosek. Jen pět minut pěší chůze od stanice metra C, Střížkov. Přímo ke škole jezdí autobusy 186,151 a 295. Škola je velmi dobře vybavena a každý rok se investují peníze do nových pomůcek. V několika posledních letech škola udělala novou omítku, zmodernizovala jídelnu, zrenovovala átrium u tělocvičen, koupila 2 interaktivní tabule, každou třídu vybavila projektory atd.

5 Více informací naleznete na www.ceskolipska.cz
Na naší škole momentálně vyučuje 45 profesorů. Studuje zde téměř 600 studentů ve 20 třídách. Více informací naleznete na

6 Vyhodnocení dotazníků pro studenty

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17 ŠKOLNÍ AKCE

18 Soutěž o českolipský lupínek

19 O co jde…? Soutěž o Českolipský Lupínek je každoroční taneční soutěž ve které soutěží páry sekund A a B ve čtyřech soutěžních a dvou nesoutěžních tancích. Letos se konal 10. jubilejní ročník. V dřívějších letech se konala soutěž též pro žáky kvint, to však bylo zrušeno.

20 Soutěžní tance Waltz Cha- Cha Jive Polka A Nesoutěžní: Heel and Toe
Mazurka

21 Předtančení Naše škola udržuje taneční skupinu, která pořádá předtančení na školních plesech a akcích, tudíž i zde. Zatím mají nacvičené tři tance- charleston, boogie a can can.

22

23

24

25 Vánoční turnaje Každý rok se na Vánoce konají turnaje ve čtyřech kategoriích. Pro vyšší stupeň je to fotbal pro chlapce a voleyball pro dívky, pro nižší stupeň je to znova fotbal pro chlapce a přehazovaná pro dívky a primy a sekundy se utkávají ve vybíjené. Pro každého vítěze je připraven diplom a odměna. Každý rok se také třídy zůčastní v turnajích v bowlingu.

26

27

28 Pobyty v zahraničí

29 Naše škola pořádá každoroční zájezdy do zahraničí
Naše škola pořádá každoroční zájezdy do zahraničí. Jak poznávací, tak i výměnné. Cílem pobytů v zahraničí je zlepšení úrovně jazyka studentů, hlavně jeho mluvenou podobu, a poznávání cizích kultur.

30 Anglie Zájezd je pořádán na jaře a trvá 7 dní.
Zájezd je určen pro studenty 4. ročníků osmiletého gymnázia a 1. ročník čtyřletého gymnázia. Jedná se o studijně-poznávací zájezd, který pořádá ve spolupráci s naší školou cestovní agentura Student Agency.

31 Aby se studenti zdokonalili i v gramatice, v dopoledních hodinách probíhá výuka s britskými učiteli. Studenti jsou rozděleni do skupinek přibližně po 15. Studenti jsou ubytováni v londýnských rodinách, což jim umožňuje procvičovat si angličtinu a poznat, jak vypadá život anglických rodin. Odpoledne se konají výlety do Londýna, ale i do památek a měst nacházejících se nedaleko metropole – např. královský palác Windsor nebo přímořské město Brighton.

32

33

34 Francie Jedná se o výměnný pobyt – jeden týden bydlí francouzští studenti u českých, další týden naopak. Zájezd se koná v březnu. Pobyt je určen pro studenty vyššího gymnázia, výjimečně je nabízen i studentům čtvrtého nebo třetího ročníku nižšího gymnázia. Studenti bydlí u rodin, což jim umožňuje zdokonalit se ve francouzštině a poznat francouzskou kulturu.

35 Studenti z Čech bydlí u rodin ve městě Meaux, které se nachází 41 km severovýchodně od Paříže.
Studenti z Francie , jelikož se neučí česky, tak dopoledne stráví s profesory v centru Prahy nebo v přilehlých městech. Odpolední program tráví se svými českými hostiteli. Čeští studenti naopak některé dny tráví ve škole s francouzy. Odpoledne jsou organizovány výlety do Meaux, oblasti Champagne nebo např. do Paříže.

36 Od minulého roku se zájezdy do Francie rozrostly i o poznávací pobyt, který trvá týden a studenti navštíví např. Paříž a Normandii.

37

38 Maturitní/Imatrikulační ples
Maturitní ples se koná většinou v březnu (většinou jsou plesy spojené) Průběh: V průběhu plesu je několik tanečních vystoupení a taneční série pro rodiče a ostatní návštěvníky Slavnostní nástup a dekorování prim a „géčka“ Následuje slavnostní nástup a dekorování maturantů Vystoupení jednotlivých tříd Následně každá maturitní třída roztáhne kruhovou plachtu, do které jim rodiče hází peníze(využijí je na zaplacení výdajů z plesu) Šerpy: Maturanti si mohou vybrat, co bude na šerpách napsané.

39 Projektový týden Projektový týden je jedna z dalších aktivit, která zpestřuje naše vzdělávání Jedná se o 4-5 dní, při kterých se všichni žáci rozdělí do mnoha skupin, které vedou jednotlivý učitelé Každý kantor si připraví program, který má většinou 4 části 1.den: Seznámení s projektem a určení cíle, kterého chceme dosáhnout 2.den: Rozdělení úloh a začátek práce 3.den: Exkurze nebo pokračování a dokončování práce 4.den: Představení dokončeného projektu Jen pro představu pár projektů z minulého roku Zumba Módní přehlídka z recyklovatelných materiálů Jaderná energie(+exkurze do jaderný elektrárny Dukovany)

40 Lyžařský kurz Na lyžařský kurz se jezdí v sekundě a kvintě
V druhém ročníku jezdí jen sousední sekundy V pátém ročníku jezdí sousední třídy A,B+G(čtyřleté gymnázium). Většinou se jezdí do Čenkovic v Orlických horách Na začátku každého kurzu se všichni žáci rozdělí do skupin, kterých je obvykle 5 a rozlišují výkonnost žáků Na lyžařských kurzech se vyučuje na lyžích a běžkách Na konci výcviku jsou závody

41 Adaptační soustředění
Adaptační soustředění je v primě a kvintě na čtyřletém gymnáziu Jezdí se na 3-4 dny do nějaké chalupy, kde je program z účelem seznámit primány/kvintány, utvořit dobrý kolektiv a seznámení s třídním učitelem/učitelkou

42 Charitativní akce Sběr papíru Sluníčkový den Koná se 2-3x do roka
Organizuje ho vždy jedna třída Výtěžek putuje do dětského domova Svaté rodiny Sluníčkový den Koná se 1x ročně Mohou se ho dobrovolně účastnit studenti převážně vyššího gymnázia Jedná se o den boje proti rakovině, kde si lidé mohou od dobrovolníků kupovat kytičky za cca 50 Kč Výtěžek putuje na výzkum léčby rakoviny


Stáhnout ppt "Gymnázium Českolipská 373"

Podobné prezentace


Reklamy Google