Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Program činnosti Komise sportu žen ČOV na období 2013 - 2016.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Program činnosti Komise sportu žen ČOV na období 2013 - 2016."— Transkript prezentace:

1 Program činnosti Komise sportu žen ČOV na období 2013 - 2016

2 Složení komise sportu žen Předsedkyně: PaedDr. Naděžda Knorre, CSc. Členové : Prof. PhDr. Anna Hogenová, CSc. ing. Alena Kindová Štěpánka Hilgertová Mgr. Jana Pokorná PaedDr. Vladimír Dostál Mgr. Jan Boháč

3 Program činnosti komise •Rozvíjet mezinárodní spolupráci v oblasti sportu žen: MOV, EWS, IWG, ENGSO, WSI, European Women´s Lobby atd. V rámci těchto aktivit se zapojovat do mezinárodních projektů korespondujících se zaměřením činnosti komise. •Přijímat doporučení mezinárodních institucí, týkající se oblasti rovných příležitostí žen a mužů, začleňovat je průběžně do aktivit a podmínek českého sportu, s cílem dosáhnout většího respektu postavení žen ve sportu v ČR. Pro rok 2013: Doporučení projektu EU Prevence sexuálního obtěžování a násilí ve sportu, EU 2012. •Uplatňovat politiku propagující zvýšení zastoupení žen v rozhodovacích orgánech sportovních spolků a hledat podporu pro její naplnění. Pro rok 2013: Oslovit sportovní prostředí ČR s doporučením usilovat o postupné zvýšení zastoupení žen v rozhodovacích orgánech sportovních spolků.

4 Program činnosti komise •Zviditelňovat práci úspěšných českých trenérek a cvičitelek, které se zasloužily o rozvoj sportu a olympismu v ČR i v zahraničí. Konkrétní akce: Slavnostní vyhlášení úspěšných trenérek a cvičitelek roku. Frekvence: každoročně březen příslušného roku.

5 Program činnosti komise •Aktivně se účastnit domácích projektů souvisejících s problematikou ženského sportu. Ve spolupráci s dalšími sportovními organizacemi se podílet na účasti a organizaci odborných seminářů podporujících oblast sportu žen. Pro rok 2013: Aktivní účast na Kongresu žen, červen 2013, příprava sekce sport žen.

6 Program činnosti komise •Vytvořit databázi aktivních spolupracovníků komise, zástupců regionů, sportovních organizací a svazů s cílem zefektivnit činnost komise a účinně oslovovat a informovat široké spektrum žen – sportovkyň zajímajících se o otázky rovného postavení žen a mužů ve sportu na všech jeho úrovních. •Navázat trvalou spolupráci s partnery v oblasti mediální propagace sportu žen, prioritně spolupracovat s mediální komisí ČOV.

7 Program činnosti komise •Spolupracovat s regionálními spolupracovníky komise - pořádat regionální akce určené k propagaci činnosti komise, podporovat dlouhodobé regionální sportovní soutěže žen. Pro rok 2013: 10. ročník Karlova běhu – Dámská jízda, Boží Dar, únor 2013 Golfové dny pro ženy, květen – září, 4 golfová hřiště v ČR.

8 Program činnosti komise •Rozšířit spolupráci komise s organizátory sportovních akcí pro ženy o další sportovní disciplíny. •Zvyšovat informovanost o činnosti komise i činnosti mezinárodních organizací sportu žen prostřednictvím průběžné aktualizace webových stránek komise v rámci ČOV. WSI – Naďa Knorre ECSS – Anna Hogenová ENGSO – Jan Boháč •Zajistit pro Komisi profesionální podporu ze sekretariátu ČOV

9 Komise sportu žen ČOV Děkuji za pozornost Naďa Knorre, předsedkyně


Stáhnout ppt "Program činnosti Komise sportu žen ČOV na období 2013 - 2016."

Podobné prezentace


Reklamy Google