Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vodní svět.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vodní svět."— Transkript prezentace:

1 Vodní svět

2 Akvárium je kousek živé přírody ve vašem bytě.
Nádherně barevný, živý obraz, který upoutá pozornost každého návštěvníka.

3 Pořízení akvária Velikost nádrže:
Na 1 cm velikosti ryby počítejte 1 l vody. Velké akvárium se paradoxně udržuje lépe než malé. malé do 20 cm délky, do 10 litrů střední do 50 cm délky, do 50 litrů velké do 100 cm délky, do 300 litrů extra velké nad 100 cm délky, nad 300 litrů

4 Typ nádrže Rámové akvárium: Lepené akvárium:
Tento typ nádrže je oblíbený pro svou cenovou dostupnost a bezproblémovou údržbu. Akvárium podložte pružnou podložkou z plsti nebo polystyrenu Stěny tohoto akvária jsou vyztuženy ocelovým nebo hliníkovým rámem. Lité celoskleněné akvárium Toto akvárium se vyrábí pouze v menších rozměrech, maximálně do 20 litrů. Používá se jako karanténní nádrž, k výtěru a odchovu ryb.

5 Technika Osvětlení: Filtr Topení
Akvárium by nemělo stát u okna, neboť sluneční paprsky podporují růst řas. Tropický den trvá 12 – 13 hodin, akvárium by tedy mělo být osvětleno stejně dlouho. K osvětlení se používají speciální světelné trubice, jejichž světelné spektrum je blízké dennímu světlu. Filtr Filtr čistí vodu mechanicky a biologicky. Pravidelně (týdně) vyměňujte 15 – 20 % vody v akváriu. Topení Průměrná teplota, která vyhovuje většině akvarijních ryb, je 25°C. V chladné místnosti počítejte výkon topného tělesa 1,5 W na 1 l vody, v dobře vytápěných prostorech postačí 1 W na 1 l.

6 Druhy RYB

7 Druhy rostlin


Stáhnout ppt "Vodní svět."

Podobné prezentace


Reklamy Google