Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1. 07/ /21

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1. 07/ /21"— Transkript prezentace:

1 REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1. 07/1. 4. 00/21
REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: Novými technologiemi k novým poznatkům II ŠKOLA ADRESA: Základní škola Nový Jičín, Komenského 66, p.o. ŠABLONA/ SADA: XIV/B-14 NÁZEV: Renesance - test ANOTACE A MOŽNOSTI VYUŽITÍ: Test slouží k ověření znalostí, které žáci získali z výkladu o renesančním umění (prezentace). DRUH UČEBNÍHO MATERIÁLU: pracovní list VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Výtvarná výchova ROČNÍK: 7. AUTOR: Mgr. Tošovská Jana VYTVOŘEN: září 2011

2 RENESANCE TEST Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Tošovská. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

3 1. Renesance znamená znovuzrození umění:
a) Gotického b) Antického c) Egyptského 2. Hlavními rysy renesanční architektury jsou: a) vertikalismus, sgrafito, sdružená okna b) vitráž, kupole, balustrády c) arkády, sgrafito, balustrády 3. Kdo je autorem kupole florentského dómu? a) Michelangelo b) Brunelleski c) Raffael 4. Které rodině vytvořil Michelangelo náhrobky? a) Medicejů b) Rožmberků c) Palagiů 5. Co je „sfumato“? a) lineární kresba b) temnosvit c) šerosvitná malba

4 a) Raffael, papežské pokoje
6. Kdo je autorem tohoto díla a kde dílo najdeme? a) Raffael, papežské pokoje b) Michelangelo, Sixtinská kaple c) Leonardo da Vinci, Sixtinská kaple Stvoření Adama obr. 1

5 7. Jaké techniky povýšil na umění A. Dürer
7. Jaké techniky povýšil na umění A. Dürer? a) grafika, kresba b) enkaustika a kresba c) freska, grafika 8. Co znamená pojem figura serpentinata? a) úzký obličej, smutné daleko od sebe oči, dlouhý krk b) dlouhá štíhlá postava , malá hlava, šroubovitým postojem c) tančící postava v esovitém prohnutí 9. Jak se nazývá první renesanční stavba u nás? a) Belveder b) Vladislavský sál c) Opočno 10. Kdo byl dvorním malířem Rudolfa II.? a) Wolmut b) Škréta c) Arcimboldo

6 Odpovědi: Použité zdroje:
1.b, 2.c, 3.b, 4.a, 5.c, 6.b, 7.a, 8.b, 9.a, 10.c Použité zdroje: obr. 1: TITIMASTER. [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:God2-Sistine_Chapel.png>.


Stáhnout ppt "REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1. 07/ /21"

Podobné prezentace


Reklamy Google