Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dnes vám budu povídat o Fretkách.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dnes vám budu povídat o Fretkách."— Transkript prezentace:

1 Dnes vám budu povídat o Fretkách.
Fretky Dnes vám budu povídat o Fretkách.

2 Předmluva Fretka je pěkné a oblíbené domácí zvířátko, je ovšem nutno se s ní naučit správně zacházet. Majitelé fretek považují za nejzábavnější vlastnosti svých zvířat hravost, přítulnost, společenskost, rozpustilost a silnou osobnost.

3 Stručně o fretce Fretka je šelmička s podlouhlým ohebným tělem a krátkýma nožkama. Jedná se o DEMESTIKOVANOU(vyšlechtěnou v domácí zvíře) formu tchoře, podobně jako pes demestikovanou formou vlka.

4 Sameček nebo Samička ?? Samci jsou většinou mazlivější a robustnější než samičky, které jsou zase aktivnější a temperamentnější. Nevykastrovaná zvířata se vlivem hormonů chovají mnohem přirozeněji, takže nekastrované samce nelze chovat společně ve skupině, protože jsou příliš dominantní. Samice se snesou bez problémů.

5 Fretština Fretky hovoří vlastním jazykem
Do jejich slovníku patří hlasové projevy jako například: KVOKÁNÍ – při vzrušení SKUČENÍ – při bolesti,leknutí a páření SYČENÍ – netrpělivost, jako varování A KŘIČENÍ – panika, velký strach, bolest Vrtění ocasem znamená velké vzrušení nebo očekávání např. před útokem. Když fretka leží na břiše, jde o pozůstatek starého loveckého rituálu.

6 Fretka se snese se psem nebo kočkou, pokud jsou zvířata ovšem na sebe zvyklá od mala.
Psi si na fretku často zvyknou snáze než na kočky. Soužití s malými domácími mazlíčky není možné. Hlavně před fretkou ochraňte hlodavce. Je velmi pravděpodobné, že by je zakousla, kdyby k tomu dostala příležitost. DŮLEŽITÉ Nechovejte příliš hodně fretek, ideální počet jsou dvě až čtyři Dobře si všímejte případných signálů nelibosti, například syčení Chov více fretek znamená více povinností a výdajů

7 Sedmispáči, Stále nové předměty,
Obydlí pro Fretku Sedmispáči, Stále nové předměty,

8 Sedmispáči Fretky rády hluboce a dlouho spí a s věkem se tento zvyk jen prohlubuje. Spí 18 až 20 hodin denně, a to v nejroztodivnějších pozicích. Fretky nejvíce potěší když její obydlí opatříte několika prostory ke spaní. Závěsné lůžko bez deky tedy fretce často nestačí.

9 Stále nové předměty Chcete-li zajistit, aby si fretka stále hezky hrála a nenudila se, můžete jí hračky po týdnu obměňovat. Pokud si Fretka nechce hrát, je to poměrně vážné znamení. Nezájem o hru je jedním z prvních příznaků možné nemoci.

10 Krmení a péče Kvalita Pozor na cukr

11 Správně zvolené krmivo je životně důležité, vybírejte vždy nejkvalitnější směsi.
Většinou platí, že se kvalita pozná podle ceny, čím dražší, tím hodnotnější. Pozor na příliš vysoký nebo nízký obsah bílkovin a tuku. Ideální je obsah bílkovin v krmivu 30 – 35% a obsah tuku 18 – 22%. Hlavní složkou krmiva musí být vždy maso a nesmí tam být více než 2 - 3% vláknin. Sledujte obsah cukru a škrobů ve fretčím krmení. Neviditelné cukry jsou obsaženy například v ovoci. Nebezpečné jsou hrozinky, které obsahují skutečně vysoké množství cukru.

12 Fretčí hry Hledání pokladu Sbírky Lov Hry s přemýšlením Vana s míčky
Fretčí hřiště Hry s vodou Schovávaná Závod potrubím Fretčí kuželky

13 Péče o zdraví Nemoci Jak se vyvarovat nemocem Potíže s nadledvinkami
Potíže od žalůdku Přehřátí Kastrace Očkování Zdravá strava

14


Stáhnout ppt "Dnes vám budu povídat o Fretkách."

Podobné prezentace


Reklamy Google