Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace klubu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Prezentace klubu."— Transkript prezentace:

1 Prezentace klubu

2 Volejbal v Prostějově, se za velké podpory Města Prostějova
Volejbal je báječný svět sportu a nechytrý je ten, kdo do něj aspoň nenahlédne. Volejbal v Prostějově, se za velké podpory Města Prostějova a generálního sponzora OP Prostějov a.s., díky VK TJ OP Prostějov vrací opět na výsluní. Mějme z toho společně dobrý pocit, protože všichni víme, že lidé pod vysokou sítí mají svou hru rádi.

3 Složení výboru Volejbalového klubu :
V únoru roku 2002 došlo k přejmenování volejbalového oddílu TJ OP Prostějov na TJ OP Prostějov - Volejbalový klub Vedení volejbalového klubu vytvořilo koncepci, která udala pevný a jasný směr celého klubu. Složení výboru Volejbalového klubu : Ing. Aleš Dočkal, MUDr. Vlastimil Šrot, Jitka Hájková, Břetislav Zbořil, Martin Hájek

4 a ZŠ Prostějov,Palackého tř. tak získala přívlastek
Dalším důležitým krokem bylo navázání velmi úzké spolupráce se ZŠ Prostějov, Palackého tř. byl založen Školní Sportovní Klub Správní rada Českého volejbalové svazu odsouhlasila převod sportovní třídy z Olomouce do Prostějova a ZŠ Prostějov,Palackého tř. tak získala přívlastek „VOLEJBALOVÁ ŠKOLA“

5 minižákyně – školní sportovní klub
Struktura družstev a jejich návaznost vychází z koncepce pyramidového uspořádání : ženy juniorky kadetky žákyně „A“ , „B“ minižákyně – školní sportovní klub Přípravka – 5.třída ZŠ Palackého tř.

6 Přípravka – 5.třída ZŠ Palackého tř.
Již v 5.třídě základní školy začínají učitelé tělesné výchovy pracovat s děvčaty. Probudit zájem o volejbal Pohybovka (švihadlo, krátké běhy) Hry (vybíjená, přehazovaná, molitanový míč) ženy kadetky juniorky minižákyně – školní sportovní klub žákyně „A“ , „B“ Přípravka – 5.třída ZŠ Palackého tř.

7 Nejmladší žačky se učí základům volejbalu v „trojkovém“ volejbalu v rámci soutěží Olomouckého kraje

8 minižakyně – školní sportovní klub
V 6.třídě základní školy pokračují učitelé tělesné výchovy v práci s děvčaty v rámci rozšířené výuky TV, hráčky se 2x týdně zúčastňují klubových tréninků. Dále se prohlubuje zájem o volejbal, dívky se stávají členkami klubu. Pohybovka (švihadlo, krátké sprinty, posilování horní poloviny těla (medicinální míč 1kg.) Hlavní herní činnosti (odbití obouruč , spodem, podání), základní koordinační a pohybové návyky pro útočný úder. Hry (vybíjená, trojkový volejbal,) Soutěž: Pohárek Školního Sportovního Klubu Nejlepší hráčky (3-4) již 1x trénují se žákyněmi. ženy juniorky kadetky žákyně „A“ , „B“ minižakyně – školní sportovní klub Přípravka – 5.třída ZŠ Palackého tř.

9 ZŠ Prostějov, Palackého tř
ZŠ Prostějov, Palackého tř. je ve spolupráci s našim klubem pořadatelem a organizátorem Poháru Školního Sportovního Klubu ZŠ Prostějov Jedná se o dlouhodobou turnajovou soutěž pro začínající mladé hráčky Olomouckého kraje.

10 Pohár Školního Sportovního Klubu ZŠ Prostějov
Naše mladé naděje dokázaly v konkurenci osmi družstev zvítězit a být tak historicky prvními vítězkami tohoto poháru.

11 V 7.,8. a 9. třídě základní školy pokračují učitelé tělesné výchovy v práci s děvčaty v rámci rozšířené výuky TV a 3x týdně se hráčky zúčastňují klubových tréninků, stávají se z nich členky klubu, jsou registrovány a podepisují smlouvu o vykonávání sportovní činnosti. Vytvoření stabilní základny žákyň Pohybovka (švihadlo, krátké sprinty, posilování horní poloviny těla (medicinální míč 1kg.) Zdokonalování HČJ, (podání, útočný úder, blok). Šestkový volejbal, postavení 2+4 a 1+5. V letních měsících – beach Soutěž: Krajský přebor žákyň , Krajský přebor kadetek (9.třída) Nejlepší hráčky (3-4) již 1x trénují s kadetkami. ženy juniorky kadetky žákyně „A“ , „B“ minižákyně – školní sportovní klub Přípravka – 5.třída ZŠ Palackého tř.

12 Žákyně „A“ v sezóně 2003/04 startovaly v KP Olomouckého kraje a v konečné tabulce skončily na 2.místě z celkových 21 družstev. Trenér: MUDr. Vlastimil Šrot Vedoucí družstva: Ing. Aleš Dočkal Žákyně „B“ v sezóně 2003/04 startovaly v KP Olomouckého kraje a v konečné tabulce skončily na 12.místě z celkových 21 družstev. Trenéry družstva jsou: Martin a Jitka Hájkovi

13 V družstvu žákyň máme 3 reprezentantky krajského výběru, který se v lednu 2005 zúčastní turnaje výběrů všech krajů ČR - „Memoriál Richarda Myslíka“

14 Kadetky volně navazují na družstva žákyň a pokračují ve zdokonalování herních činností jednotlivce a nacvičování herních kombinací. Pohybovka (švihadlo, krátké sprinty, posilování horní poloviny těla (medicinální míč 1kg.) Zdokonalování HČJ, (podání, útočný úder, hra libera, blok). Šestkový volejbal, postavení 2+4 a 1+5. V letních měsících – beach Soutěž: Krajský přebor kadetek , Krajský přebor juniorek Nejlepší hráčky trénují s juniorkami. ženy juniorky kadetky žákyně „A“ , „B“ minižákyně – školní sportovní klub Přípravka – 5.třída ZŠ Palackého tř.

15 Kadetky v sezóně 2003/04 dokázaly zvítězit v krajském přeboru Olomouckého kraje a vybojovaly si tak právo postupu do kvalifikace do 1. ligy kadetek. V kvalifikaci skončily na nepostupovém 7. místě, přesto sezónu hodnotíme jako velmi úspěšnou.Základ družstva tvořily hráčky – žákyně družstva „A“.

16 Poslední mládežnickou kategorií jsou juniorky
Poslední mládežnickou kategorií jsou juniorky. Tato věková kategorie již zajišťuje zálohu pro družstvo žen. Individuální fyzická příprava Zdokonalování HČJ, (smečované podání,kombinace při útočných akcích, hra libera, blok). Šestkový volejbal, postavení 1+5. V letních měsících – four beach Soutěž: Krajský přebor juniorek, Krajský přebor žen (antuka) Nejlepší hráčky již trénují s ženami. ženy juniorky kadetky žákyně „A“ , „B“ minižákyně – školní sportovní klub Přípravka – 5.třída ZŠ Palackého tř.

17 Juniorky v sezóně 2003/04 nestartovaly, protože se v Olomouckém kraji nenašlo dostatek družstev pro tuto soutěž. V sezóně 2004/05 se naše družstvo soutěže opět účastní.

18 Vrcholem pyramidového uspořádání je družstvo žen hrající republikovou soutěž.
Individuální fyzická příprava Uplatnění všech HČJ získaných v mládežnických kategoriích. Soutěž: 2. liga žen ženy juniorky kadetky žákyně „A“ , „B“ minižákyně – školní sportovní klub Přípravka – 5.třída ZŠ Palackého tř.

19 Ženy v sezoně 2003/04 zvítězily ve 2
Ženy v sezoně 2003/04 zvítězily ve 2. lize žen a vybojovaly si právo postupu do kvalifikace o 1. ligu žen. V kvalifikaci neuspěly, i tak byl soutěžní rok hodnocen jako velmi úspěšný a děvčata z družstva žen si zaslouží uznání a poděkování za výkony, které na „place“ předváděly. Trenér družstva: Ladislav Sypko Vedoucí družstva: Břetislav Zbořil

20 Mládežnická družstva pravidelně zahajují přípravu na soutěže soustředěním ve Sloupu v Moravském krasu. Součástí soustředění je Four beachvolejbal, po kterém, díky všestrannosti, vytrvalosti a přemýšlení, dosahují dívky lepších výsledků v šestkovém volejbale.

21 Všechny hráčky Volejbalového klubu děkují všem, kdo se snaží volejbalu v Prostějově pomoci .
Děkujeme !!!


Stáhnout ppt "Prezentace klubu."

Podobné prezentace


Reklamy Google