Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Www.hunger-games.cz www.hunger-games.cz www.fragment.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Www.hunger-games.cz www.hunger-games.cz www.fragment.cz."— Transkript prezentace:

1

2 Napínavý příběh útlaku a romantiky přináší další strhující čtení!
Úspěšná fantasy série americké spisovatelky Suzanne Collinsové s názvem HUNGER GAMES pokračuje druhým dílem světového bestselleru!

3 2. díl – Vražedná pomsta Autorka: Suzanne Collinsová
Překlad: Zdík Dušek 145x210 mm, brož., 336 str., 349 Kč x210 mm, brož., 328 str., 349 Kč

4 pokračování série knih z edice HUNGER GAMES v prodeji od 11.10.2010!
Netrpělivě očekávané pokračování série knih z edice HUNGER GAMES v prodeji od !

5 Suzanne Collinsová se tvorbě pro děti věnuje už
od roku 1991, kdy začala psát scénáře k televizním pořadům pro děti. Několik pořadů, na nichž se autorsky podílela, bylo nominováno na prestižní televizní cenu Emmy. Spisovatel James Proimos ji přemluvil, aby zkusila napsat nějakou dětskou knihu. Její prvotinou se stala kniha s názvem „The Underland Chronicles“ (Podzemní kronika). Letos v létě byl vydán třetí díl fantasy trilogie HUNGER GAMES a nyní už spisovatelka tvrdě pracuje na scénáři k filmovému zpracování 1. dílu této série (Aréna smrti). Zajímavý rozhovor se spisovatelkou Suzanne Collinsovou si můžete přečíst na:

6 V USA prodáno více než 6 200 000 kusů výtisků trilogie Hunger Games!
Práva na vydání knih prodána již do 40 zemí! V USA prodáno více než kusů výtisků trilogie Hunger Games!

7 Vyjádření slavných: „Tahle kniha je jako droga. Nemohl jsem se od ní odtrhnout!“ Stephen King „Byla jsem touto knížkou naprosto uchvácená. Naprosto mě pohltila…“ Stephenie Meyerová

8 Recenze na knihy ze zahraničí:
„Kniha Hunger Games od Suzanne Collins mi spadla do klína v příhodnou chvíli: Zrovna jsem měl něco dočteného, noviny zapadaly sněhem a večeřet jsem měl sám. Když jsem ale začal, bylo mi jasné, že bych četl, i kdybych měl hosty a pak bychom se přetahovali o stránky plni očekávání až do těch posledních. Jen těžko vydržím čekat až do října, abych dal knížku do rukou klukům, kteří zbožňují Anthonyho Horowitze a Harryho Pottera, a holkám, které začínají na Percy Jacksonovi.“ Publishers Weekly „Se skutečně trojrozměrnými postavami je to jedinečný příběh dobrodružství, politického útlaku a romantiky.“ Francisca Goldsmith, Starred Booklist Review „Tato kniha totálně ovládla můj život... Čtenářskou hodinku mám obvykle ve chvíli, kdy si zalezu do postele... Tento týden jsem ale vůbec nespala!!! Opravdu, nezhasla jsem žádnou noc až do jedné hodiny ráno a celý další den jsem pak myslela jen na Katniss. Ještě nikdy jsem necítila takové napětí a čtenářské splynutí s postavou jako nyní.“ Nancy J. Johnson, profesorka angličtiny a dětské literatury, Western Washington University

9 Zajímavé recenze z českého tisku:
Pepak.net: The Hunger Games (Suzanne Collins) - recenze anglického originálu  ( ) iDNES.cz: Vychází dětská kniha, již chválí Stephen King i Meyerová, ale rodiče ji nechtějí ( , Alice Horáčková) Časopis Pevnost: Hunger Games (číslo 5/2010, , Filip Gotfrid) Brokenroses.mysteria.cz: Hunger Games: Aréna Smrti – Suzanne Collinsová – recenze ( , Xemantha) Topzine.cz: Suzanne Collinsová nás s Hunger Games přivede do Arény smrti   – recenze ( , Dagmar Čehová) Neviditelnypes.lidovky.cz: RECENZE: Suzanne Collins, Hunger Games - Aréna smrti ( Renata Heitelová)

10 Pozornost celého Hollywoodu je v současnosti
upírána k další velké filmové adaptaci právě podle knižní předlohy Hunger Games – Aréna smrti. Studia Lionsgate získala celosvětová filmová práva na knihy v březnu loňského roku. Hollywood je nyní plný dohadů ohledně plánů Lionsgate s realizací filmu. Žhavým kandidátem na režiséra je Garry Ros (proslavil filmy jako „Pleasantville“ a „Seabiscuit“).

11 Do kin je film naplánován na rok 2013!
Další spekulace se soustředí okolo plánovaného hereckého obsazení filmu. Entertainment Weekly nedávno rozproudil online diskuzi fanoušků o tom, kdo by podle nich měl hrát Katniss, Peetu a Galea. 39 % obdržela pro roli Katniss - Kaya Scodelario, která se objevila ve filmu “Clash of the Titans“ (Souboj Titánů).  

12 Série tří knih autorky Suzanne Collinsové vypráví příběh
budoucí antiutopie, ve které jsou náctiletí nuceni bojovat na život a na smrt. Třetí kniha „Mockingjay“ vyšla v srpnu 2010 a hned za první týden se jí prodalo 450 000 kusů výtisků. Jen v USA bylo již vytištěno 6,2 milionů kusů výtisků knih. Licence byla prodána do dalších 40 zemí. První kniha z edice Hunger Games – Aréna smrti se udržela na žebříčku bestsellerů deníku New York Times nepřetržitě 100 týdnů.

13 Aréna smrti (1. díl) Vítězství znamená slávu a bohatství.
Prohra znamená jistou smrt. Hunger games začínají... V troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnost si udržuje kláním Hunger games - zvrácenou televizní reality show, ve které každoročně jedna dívka a jeden chlapec z každého kraje nedobrovolně bojují o život. Šestnáctiletá Katniss chce zachránit svou sestru, která byla vylosována, a nabídne svou účast dobrovolně. Do hry o přežití se přidávají i lidskost a láska... Dokáže přežít v divočině, když se všichni snaží o to, aby nespatřila další úsvit?

14 Vražedná pomsta (2. díl) Jste hladoví po dalším strhujícím čtení?
Napínavý příběh dobrodružství, útlaku a romantiky pokračuje! Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Nyní očekávají Katniss s Peetou pomstu mocných. Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé?

15 Vražedná pomsta www.hunger-games.cz! Ukázková kapitola z knihy
ke stažení ZDARMA již dnes na stránkách:

16 světového bestselleru očekávejte na jaře 2011!
Závěrečný 3. díl světového bestselleru očekávejte na jaře 2011!

17 V případě zájmu o recenzní výtisk si napište na adresu:
Více informací na: tel.: V případě zájmu o recenzní výtisk si napište na adresu:

18 Jste-li hladoví po dalším vzrušujícím čtení,
neváhejte a začtěte se!


Stáhnout ppt "Www.hunger-games.cz www.hunger-games.cz www.fragment.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google