Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dávání – životní postoj křesťana Matouš 6:1 Varujte se konat skutky spravedlnosti před lidmi, jim na odiv; jinak nemáte odměnu u svého Otce v nebesích.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dávání – životní postoj křesťana Matouš 6:1 Varujte se konat skutky spravedlnosti před lidmi, jim na odiv; jinak nemáte odměnu u svého Otce v nebesích."— Transkript prezentace:

1 Dávání – životní postoj křesťana Matouš 6:1 Varujte se konat skutky spravedlnosti před lidmi, jim na odiv; jinak nemáte odměnu u svého Otce v nebesích. 2 Když prokazuješ dobrodiní, nechtěj budit pozornost, jako činí pokrytci v synagógách a na ulicích, aby došli slávy u lidí; amen pravím vám, už mají svou odměnu. 3 Když ty prokazuješ dobrodiní, ať neví tvá levice, co činí pravice,4 aby tvé dobrodiní zůstalo skryto, a tvůj Otec, který vidí, co je skryto, ti odplatí.

2 Almužna o z řeckého eleémosyné = smilování, soucit + soucitný, dobročinný skutek o SZ – nevyskytuje se, ale je to výraz Bohem požadovaného chování o NZ – součást křesťanství – důležitý nejen skutek, ale i motiv o Prvotní církev – první organizační rozhodnutí se týkali potřebných – vdovy (Sk 6,1) a rozdělování peněz potřebným (Sk 4,34)

3 Dávání – cesta k požehnání o Důležitý motiv – ne na obdiv u lidí, ale pro Boha o Před Bohem není žádná almužna zapomenuta o Církev rozhoduje o dávání – neměla by se nechat manipulovat, vydírat o Příklady almužen, které ovlivnily dějiny o Tabita – Sk 9,36 o Kornélius – Sk 10,1

4 Buďme štědří 2 Korintským 8:9 Znáte přece štědrost našeho Pána Ježíše Krista: byl bohatý, ale pro vás se stal chudým, abyste vy jeho chudobou zbohatli. • modli se za konkrétní příležitost k projevu milosrdenství v týdnu a učiň to • modli se, jak může sbor v této oblasti růst


Stáhnout ppt "Dávání – životní postoj křesťana Matouš 6:1 Varujte se konat skutky spravedlnosti před lidmi, jim na odiv; jinak nemáte odměnu u svého Otce v nebesích."

Podobné prezentace


Reklamy Google