Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Webkamera A její využití.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Webkamera A její využití."— Transkript prezentace:

1 Webkamera A její využití

2 Webkamera je náročná na grafiku a na rychlost USB, do kterého je připojena, naopak skoro nezatěžuje procesor, pevný disk, nebo operační paměť. Většinou je zapotřebí kvůli zajištění dobrého obrazu mít snímaný prostor rovnoměrně osvícený a kamera by neměla být nastavena proti světlu, ale pokud možno naopak od světla, protože jinak by osoba, nebo předmět, který stojí mezi kamerou a zdrojem světla byl tmavý a osvícená plocha naopak moc světlá.

3 K webkamerám se vyrábí i software, který je většinou součástí krabice s novou kamerou. Pomocí takového softwaru je možné upravit kontrast, světlost, doostřit obraz, nebo upravit sytost barev. V mnoha případech takovýto software umožňuje s kamerou nahrávat video, pořizovat snímky, nebo může být vybavený funkcemi, například jako je detekce pohybu, nebo vysílání videa přes FTP připojení na váš web.

4 Hlavní význam webkamery je však jiný
Hlavní význam webkamery je však jiný. Původně měla sloužit k videohovorům, což je podobné jako normální telefonování, ale liší se to v tom, že se vám navíc na monitoru zobrazuje záběr z webkamery osoby, s kterou právě hovoříte.

5 Nyní se nechají sehnat webkamery již od 400,- korun
Nyní se nechají sehnat webkamery již od 400,- korun. Rozlišení jejich CMOS senzoru bývá 352x288 bodů, počet snímků za sekundu bude mezi 20 a 25, avšak i tato rychlost vyžaduje rychlejší USB, jinak se sníží frekvence snímků třeba i na 10 za sekundu. Minimální systémové požadavky takovéto kamery jsou: procesor 266MHz, 64MB RAM, 100MB volného místa na disku a 16-bitová grafická karta. Mezi lepší webkamery patří ty, jejichž rozlišení je alespoň 640x480 a 30FPS (snímků za sekundu).

6 Webkamery se v současné době neliší jen v počtu snímků za sekundu, nebo rozlišení videa, ale také mohou mýt i velice odlišný tvar.

7 Společně s webkamerou je v balení i mikrofon, který je k uskutečnění videohovoru nezbytný. Osobně nejraději videotelefonuji přes Skype, ale jde to i pomocí ICQ a jiných programů. Většinou se nechají zdarma stáhnout z internetu.

8 KONEC


Stáhnout ppt "Webkamera A její využití."

Podobné prezentace


Reklamy Google