Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kruhy v obilí..

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kruhy v obilí.."— Transkript prezentace:

1 Kruhy v obilí.

2 CROPS CIRCLES (Cercles de culture) : Aussi improbables que fascinants.
Canada, Etats-Unis, Hollande, France, Angleterre... Plusieurs pays du monde, cultivateurs de céréales, sont confrontés à cet étrange phénomène de dessins géométriques sculptés dans leurs champs : les crops circles ou agroglyphes Kruhy v obilí jsou jako vždy - záhadné a fascinující. Je jedno, jestli se objeví v Kanadě, USA, Holandsku, Francii či v Anglii. Ve všech zemích na světě se pěstitelé obilovin potýkají s tímto podivuhodným jevem geometrických vzorů, jež se objevují v kulturách pěstovaných na jejich pozemcích.

3 Většinou vznikají v noci.

4 Objevují se ve všech možných formách
Objevují se ve všech možných formách. Jednoduché i komplikované, kruhy, čtverce, trojúhelníky a stále složitější formy a obrazce.

5 Celé jsou viditelné většinou pouze při pohledu z oblohy.
Velikost plodinových obrazců se pohybuje od několika desítek metrů až k několika stům metrů v průměru.

6 Autoři těchto záhadných obrazců pracují většinou v noci a v letním období, kdy je obilí a další plodiny nejvyšší, tj. těsně před sklizní.

7 Anglie je zemí, která vyhrává co se týče počtu výskytu obrazců v obilí
Anglie je zemí, která vyhrává co se týče počtu výskytu obrazců v obilí. Na jihu země a konkrétně v oblasti antického chrámu v Avebury, což je místo s největším počtem těchto událostí - výskytů.

8 Region Stonehenge je rovněž oblastí bohatého výskytu těchto obrazců.

9 Všechny obrazce jsou neznámého původu, a tak nic nebrání spuštění těch nejdivočejších fám
a fantazií o nich.

10 Tento jev není nic nového
Tento jev není nic nového. Plodinové kruhy nejsou jevem pouze z posledního desetiletí. První důkazy o tomto fenoménu existují již od sedmnáctého století. Konkrétně z 22. srpna 1678 se v článku s názvem ´´Satanova sekačka aneb podivné zprávy z Hartford-Shire,, o nich již hovoří.

11 Po druhé světové válce se tento fenomén rozšířil a začal se vyskytovat ještě v hojnější míře. Jsou stále krásnější, komplikovanější a jejich množství nepřestává každoročně narůstat.

12 Obiloviny jsou zkroucené většinou do spirály a v jejich středu byla naměřena teplota až 90°C.

13 Nikdy nebyly nalezeny žádné stopy, jež by dokazovaly přítomnost člověka. Žádné známky použití nástrojů nebo čehokoliv jiného, co by vysvětlovalo vznik těchto obrazců.

14 Nevysvětlitelnou záhadou zůstává velmi krátká doba, během které vznikají. Většinou méně než jedna noc. Jak je to možné?

15 Je to pravda nebo podvod
Je to pravda nebo podvod? V září 1991, dva britští umělci, Doug Bower a Dave Chorey přiznali, že kruhy v plodinách jsou dokonalý podvod. Byli schopni předvést velmi jednoduchý způsob, jak takovéto obrazce vytvořit. Za pomocí prkénka, připevněného na provazu, dokázali vytvořit – našlapat za noc obrazec v obilí tak, aby nebyla nalezena žádná stopa jak to udělali.

16 Jediná svědectví, která jsou známa, hovoří o světelných koulích, které se rychle objeví a stejně tak rychle zmizí v době vzniku nad danou oblastí.

17 Je to důkaz o mimozemské návštěvě
Je to důkaz o mimozemské návštěvě? Jedná se o výtvory, které vznikly za pomocí létajících talířů a chce nám tímto nějaká mimozemská civilizace něco sdělit? Je hodně obtížné představit si takováto vysvětlení.

18 Náhlý vzestup teploty. Vědci testovali některé lokality a poznamenávají, že obiloviny i různá uhynulá zvířata, jako jsou myši, ježci nebo ptáci, jsou silně dehydrována z důvodu náhlého nárůstu teploty v daném místě. Vše je jakoby vysušené.

19 Magnetické pole. Dalším měřením vědci zjistili přítomnost silného magnetického pole. Někteří lidé omdleli na místě obrazců a nebo trpěli silnými bolestmi hlavy. Některá zařízení přestávají fungovat a vědci nevědí proč.

20 Při dalším bádání a zkoumání nalézají v půdě železné mikrokuličky
Při dalším bádání a zkoumání nalézají v půdě železné mikrokuličky. Také zaznamenávají silně ionizovaný vzduch v dané oblasti.

21 Vortex - několik vědeckých teorií se snaží vysvětlit tyto výtvory
Vortex - několik vědeckých teorií se snaží vysvětlit tyto výtvory. Vortex je psychotronický a záhadologický termín pro gravitační nebo elektromagnetické anomálie, kdy se údajně mění gravitace, čas, prostor za pomocí působení energetických (energoinformačních) polí.

22 Zničující zvuk? Skutečně v roce 1989 v anglickém Meteorolog George Terence Meaden vědci řekli, že plodinové obrazce jsou způsobeny neznámými vibracemi a zvukem.

23 Vojenské zkoušky v otázce.
Jiná teorie hovoří o testování vojenských zbraní, jako je mikrovlnná zbraň. Kruhy v obilí slouží jako maskování testů, prováděných v těchto civilních oblastech.

24 Mikrovlny v oblastech výskytu se zvyšují
Mikrovlny v oblastech výskytu se zvyšují. Mikrovlny nízké frekvence se používají pro komunikaci s ponorkami po ponoření, ale jsou velmi nebezpečné. Jsou na ně také velmi citlivé i velryby, které je rovněž používají pro komunikaci mezi sebou a často skončí na mělčině, protože silně zasahují do jejich echolokace.

25 Jako dopad meteoritu. Tato teorie generování mikrovln je podporována belgickým inženýrem Luc Mampaey. Ionizující vrstva bývá vytvářena jako vedlejší postranní změna ve velké nadmořské výšce. Sluneční energií, které je pak svým účinkem srovnatelná s havárii meteoritu.

26 Globální bláznění. V roce Nancy Talbott a John Burke zkoumají zjištění amerického biofyzika Williama Levengooda a potvrzují jeho teorii o mikrovlnách při vzniku kruhů v obilí.

27 Vysoké napětí a energie
Vysoké napětí a energie. Byla odhalena přítomnost vzácných radioaktivních izotopů na místě výskytu kruhů v obilí. Podle těchto teorií, světelných koulí – tedy energie, vznikají mikrovlny, které jsou příčinou vzniku obrazců.

28 Kontroverzní hypotéza
Kontroverzní hypotéza. Tyto světelné – energetické koule potvrzují prohlášení svědků, kteří pozorovali v oblasti prudký výboj světla. Tato teorie je však podkopávána Joe Nickell - členem výboru pro skeptické dotazy (CSI). Tyto americké společnosti jsou zodpovědné za poskytování vědeckých důkazů a informací o paranormálních jevech.

29 Matoucí hypotéza-vysvětlení.
Lucy Pringle - fotograf, který se 10 let specializuje na umělecké fotografie, objevil v obrazcích v obilí obrázek představující číslo pi.

30 Astrofyzika a její tajemství
Astrofyzika a její tajemství. Údaj objevil Lucy Oringle - má přes 45 metrů v průměru a je umístěn na kopci ve Wiltshire v Anglii. Vzhled má poměrně jednoduchý a důchodce astrofyzik Mike Reed zjistil, že symbolizuje slavné číslo 3,14.

31 Science fiction Sci-fi?
K dnešnímu dni není známa žádná vědecká studie, která by dokázala komplexně vysvětlit tento záhadný fenomén. Tím se naopak otvírá široké pole pro milovníky Sci-fi.

32 Obrazce, které jste tu spatřili, se skutečně objevily v obilných polích celého světa. Jejich původ je obestřen tajemstvím. Britští farmáři pamatují, jak se na jejich polích po generace objevovaly jednoduché kruhy, postupně se měnily v obrovské a složité geometrické formace. Kruhy v obilí jsou nyní celosvětovým fenoménem a každý rok přibývá hlášení z dalších zemí. Avšak místem nejbohatším na jejich výskyt je jižní Anglie, kde se kruhy často objevují v okolí pravěkých lokalit, jako jsou například Stonehenge, Avebury a Silbury Hill (největší mohyla v Evropě).  Ačkoli existuje řada teorií o původu kruhů, ještě nikomu se nepodařilo přesně objasnit, jakým způsobem jsou vytvářeny. Snad nejpřesvědčivější důkazy pocházejí z videozáznamů, na nichž jsou vidět malé, zářivě bílé světelné koule manévrující v kruzích a kolem nich. Mnohá z těchto světel byla nafilmována za denního světla a vypadá to, že se pohybují cíleně a inteligentně. Existuje snad souvislost mezi těmito světelnými koulemi a vznikem kruhů v obilí?  Vzorky rostlin odebrané z kruhů studují i vědci. Výzkum, který provedl americký biofyzik Dr William Levengood, naznačuje, že se na utváření kruhů podílí jakási mikrovlnná energie. Od výzkumníků kruhů v obilí je stále častěji vyžadováno, aby do svého bádání zapojili tvůrčí  myšlení a originalitu. Někteří z nich používají meditaci, světla a hudbu jako způsob, jak do polí přilákat nové formace, neboť se ukázalo, že fenomén kruhů v obilí reaguje na lidskou mysl.  Ať už jsou kruhy v obilí čímkoli, jisté je, že uchvátily a inspirovaly lidi z celého světa. Natrvalo změnily životy těch, kteří s nimi přišli do kontaktu, neboť s sebou přinesly poznání, že žijeme ve světě, jenž je nekonečně složitější a záhadnější, než jsme kdy tušili. 

33 HEZKÝ DEN:-)


Stáhnout ppt "Kruhy v obilí.."

Podobné prezentace


Reklamy Google