Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Člověk Skokan Luboš, František Macek

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Člověk Skokan Luboš, František Macek"— Transkript prezentace:

1 Člověk Skokan Luboš, František Macek
Střední průmyslová škola ekektrotechnická, Božetěchova 3, 2.L

2 Člověk v přírodě Životní prostředí člověka je vše, s čím je v relativně bezprostředním vztahu. Z počátku svého vývoje se člověk prostředí přizpůsoboval. Teprve později ho začal aktivně měnit. Zásahy člověka do přírody jsou mnohdy negativní: Od počátku našeho letopočtu vyhynulo ze savců asi 110 druhů. Do r mizel 1 druh za 55 let, nyní asi 1 druh za rok.  Kolem počátku letopočtu měla lidská populace asi 130 – 250 miliónů lidí. Počátkem 20. století asi 1,5 miliardy a nyní asi 5,5 miliardy lidí. Koncem tisíciletí se předpokládá 6 miliard lidí .

3 Životní prostředí K zásadní změně dochází v době průmyslové revoluce, kdy lidé začali využívat mnoho různých přírodních zdrojů (uhlí, ropa), osídlovat dosud neosídlené oblasti a znečišťovat prostředí cizorodými látkami. To mělo za následek vyhynutí mnoha živočišných i rostlinných druhů a zdravotní problémy lidí, žijících v nejvíce znečištěných oblastech (např. české Mostecko v 80. letech 20. století). S rozvojem vědy a techniky se stává stále obtížnějším úkolem předpověď důsledků lidských činností na životní prostředí. V současné době například probíhají debaty o podílu člověku na globálních změnách klimatu.

4 Následky Takové ničení životního prostředí má za následky například globální oteplování, zvětšování ozonové díry, kyselé deště nebo znečištěné ovzduší. Za zničené životní prostředí může pouze a jen lidstvo. Například vypouštěním škodlivých látek do ovzduší, vyrábění nebezpečných produktů nebo nadměrným množstvím odpadů. Je mnoho lidí, kteří se snaží životní prostředí chránit, ale ještě více lidí, kteří ho drasticky ničí. Takové továrny nebo automobily se spalovacími motory mají obrovský vliv na naše životní prostředí, aniž bychom si to uvědomovali. Věděli jste třeba, že jeden automobil pro ujetí tisíce kilometrů spotřebuje tolik kyslíku jako jeden člověk za celý život? A našich lesů a pralesů stále ubývá a automobilů stále přibývá. Snažíme se tento nezastavitelný proces zpomalit nebo omezit, ale už nikdy se nám nepodaří naše životní prostředí uvést do původního stavu.

5 Tokio Město má bez aglomerace kolem 12 527 115 obyvatel, ale s aglomerací je největší město na světě (38 milionů obyvatel). K tokijské aglomeraci patříKawasaki, Jokohama a mnoho dalších okolních měst. Podle prognóz se počet obyvatel Tokia nadále zvyšuje a zvyšovat se bude.

6 Aby se něco změnilo, tak by lidé museli začít upřednostňovat zemi(přírodu) jako nezbytný základ před pohodlím. Což znamená omezit jízdu autem, třídit odpad, nepodepisovat zakázky o koupi dřeva ze 100 stromů a udržovat pořádek ve svém okolí. I toto kdybychom dodržovali, tak to jen zpomalíme a jednou ten den D přijde. Každá generace si říká, ten výbuch země se nás netýká, to bude až za 100 let a to už tady nebudeme – otázkou je, která generace se splete a tohle řekne jako poslední? Neexistuje nikdo, kdo by to věděl a i kdyby se takový člověk našel, tak si to nechá pro sebe aby nevyvolal paniku.

7 Doufám, že jsem vás aspoň zlehka zaujal, protože se jedná o každého z nás a stojí za zvážení o tom při nejmenším aspoň popřemýšlet. Na závěr bych chtěl doplnit, že pokud budou lidé stále nečinně přihlížet a odkládat věci, které se jich týkají, pak v takovém to prostředí budou vychovávat svoje děti. Chcete takové prostředí ? Země dostala rakovinu – lidi, je jen otázkou kdy přijde poslední stadium.

8 Zdroje Internet, vlastní úvaha


Stáhnout ppt "Člověk Skokan Luboš, František Macek"

Podobné prezentace


Reklamy Google