Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

27. březen 2014 Reprezentativní prostory Pražského hradu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "27. březen 2014 Reprezentativní prostory Pražského hradu."— Transkript prezentace:

1 27. březen 2014 Reprezentativní prostory Pražského hradu

2 VÝZNAM PROJEKTU Zlatý záchranářský kříž je v České i Slovenské republice mimo státního vyznamenání nejvýznamnějším nadresortním oceněním. O jeho významu svědčí i fakt, že trofeje uděluje prezident republiky ze svých rukou. Udílení ocenění se účastní členové vlády, prezidenti bezpečnostních sborů okolních států, představitelé českého a slovenského záchranářství a významní hosté z řad partnerů projektu.

3 POSLÁNÍ Zlatý záchranářský kříž je projekt, na kterém již mnoho let spolupracují odborníci všech resortů, které se přímo nebo nepřímo podílejí na záchraně lidských životů a ochraně zdraví a majetku. Společně hledáme, oceňujeme a veřejnosti přibližujeme hrdinské činy laické veřejnosti, ale především profesionálů všech složek Integrovaného záchranného systému.

4 PRO INSPIRACI

5

6

7

8 NOMINACE Proces nominací, administrace a hodnocení je poměrně rozsáhlý. Na nominacích činů se kadoročně podílí jen v České republice na 300 odborníků z profesionálních IZS složek. Díky nim se do hodnocení za daný rok dostane každý výjimečný laický i profesionální zásah s vysokou mírou rizika při záchraně lidských životů a ochraně zdraví a majetku občanů.

9 POSUZOVÁNÍ NOMINACÍ A HODNOCENÍ Nominované činy jsou posuzovány v dvoukolovém procesu. Prvé kolo hodnotí vyšší management hlavních složek IZS. Ve druhém kole vybrané činy verifikují čelní představitelé hlavních složek IZS. U složitých zásahů se hodnotí ta zasahující složka (jednotlivec, družstvo, hlídka), která bezprostředně přispěla k záchraně života, nebo nesla nejvyšší míru osobního rizika při zásahu.

10 SOUTĚŽNÍ KATEGORIE 1. ZZK Nejlepší záchranářský čin laické veřejnosti podkategorie děti a junioři do 18 let podkategorie dospělí 2. ZZK Nejlepší záchranářsky čin profesionála jednotlivce 3. ZZK Nejlepší záchranářsky čin profesionálního kolektivu 4. ZZK nejkurióznější čin roku 5. ZZK nejlepší humanitární čin mimo území republiky 6. ZZK za mimořádný přínos pro záchranářství 7. ZZK cena médií + Cena prezidenta PČR Cena generálního ředitele HZS ČR

11 SLAVNOSTNÍ FINÁLE 15.ROČNÍKU U příležitosti kulatého výročí Zlatého záchranářského kříže a díky laskavosti prezidenta republiky bude Slavnostní finále poprvé otevřeno 350 zvaným hostům z řad záchranářské odborné veřejnosti a partnerům projektu. Hostitelé slavnostního finále jsou Generální ředitel HZS ČR a autorka (garantka) projektu. Kromě laureátů ocenění budou na finále pozvaní i hosté z řad policie, hasičství, dobrovolného hasičství a zdravotnického záchranářství na krajské úrovni řízení.

12 PROGRAM FINÁLE 27. BŘEZEN 2014 Pro oceněné je udílení cen celoživotním zážitkem. Proto má finále vysoce formální charakter se všemi prvky celostátně významného slavnostního aktu. udílení cen K první fázi ceremonie proběhne udílení cen dle přesně stanoveného protokolu v Rudolfové galerii. koncertní část Slavnostní ráz odpoledne umocní koncertní část, letos inspirovaná pozdním barokem. neformální část V prostorách Nové galerie proběhne neformální část, kde partneři projektu blahopřejí vítězům. Po přípitku jsou hosté zváni k rautu v doprovodu příjemné hudby.

13 PUBLICITA PROJEKTU Velký díl publicity je dán samotnou podstatou projektu. Lidskost a ochota pomoci v nesnázích u laické veřejnosti, profesionalita a excelence práce u profesionálních složek má své zastánce ve veřejnoprávních i privátních médiích. Generální mediální partner projektu je Česká televize, která na ČT 1 a ČT 24, i ve specializovaném pořadu Tísňová linka věnuje celoročně prostor činům vyznamenaným v projektu. Významný díl publicity představují spolupracující média, kde vynikající zkušenost máme i s deníky, např. AHA. Projektu je věnována záchranářská oborová publicita v čele s vyhlašujícím periodikem RESCUE report-Hasiči, policisté a záchranáři, elektronickými a tištěnými oborovými časopisy. Vzrůstá podíl interní publicity u partnerů projektu (Seznam.cz).

14 PARTNERSTVÍ PROJEKTU Partneři projektu nám umožňují připravit nezapomenutelné chvíle pro hrdiny, šířit poselství o potřebě a významu každodenní všímavosti a pohotovosti při záchraně lidských životů. Velmi důležitý je projekt pro posílení stavovské cti záchranářů i v prevenci profesního vyhoření. Projekt hledá, oceňuje a motivuje pravé hrdiny i díky Vaší podpoře! Staňte se našimi vzácnými hosty a mecenáši projektu ZLATÝ ZÁCHRANÁŘSKÝ KŘÍŽ!!!

15 KATEGORIE PARTNERSTVÍ Generální partner projektu Hlavní partner projektu Spoluhostitel slavnostního finále Partner projektu Generální mediální partner projektu Mediální partner Pozn: obvyklou zvyklostí je obdarování zvaných hostů a osobní gratulace vedení společnosti vybraným vítězům (dle vlastní volby) v neformální části odpoledne.

16 ZAŽIJTE VÝJIMEČNÝ OKAMŽIK

17

18

19 INFORMACE O PROJEKTU Garantka ČR a SR MUDr. Jana Bradáčová, MBA 774 615 131 reditel@siviliania.cz Děkuji Vám za zájem a pozornost věnovanou tomuto projektu!


Stáhnout ppt "27. březen 2014 Reprezentativní prostory Pražského hradu."

Podobné prezentace


Reklamy Google