Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Elektronizace ZŘ a e-aukce, dva elektronické systémy v organizaci Ing. Jan HAVLÍK Městský úřad Žďár nad Sázavou Ostrava listopad 2009.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Elektronizace ZŘ a e-aukce, dva elektronické systémy v organizaci Ing. Jan HAVLÍK Městský úřad Žďár nad Sázavou Ostrava listopad 2009."— Transkript prezentace:

1 Elektronizace ZŘ a e-aukce, dva elektronické systémy v organizaci Ing. Jan HAVLÍK Městský úřad Žďár nad Sázavou Ostrava listopad 2009

2 Jak se to vlastně stalo? 1.12.2008 schválena Směrnice rady města k zadávání veřejných zakázek s účinností k 1.1.2009 Zakázky malého rozsahu – odpovědnost vedoucích odborů a oddělení s postupem dle Směrnice RM, povinná el.forma ZŘ, 2x ročně informování RM o realizovaných ZŘ Snaha o sjednocení postupů ZŘ (formalizace), podpora „příležitostných“ zadavatelů (návodnost), dokumentace jejich postupu = elektronizace ZŘ

3 Předpoklady elektronizace ZŘ Od dubna 2008 proškolení a testování e- aukcí, vyhodnocení 2.pololetí 2008 – vyhledání softwaru podporujícího všechny typy ZŘ, proškolení a otestování Překonání pochybností a obav ze změny = zapojení zadavatelů, vysvětlování účelu a přínosů, snížení obav proškolováním a postupným zaváděním „novinek“

4 Jak jsme na tom po 10 měsících? Oba elektronické systémy fungují a jsou využívány Zadavatelé si zvykli a využívají možností a výhod obou systémů Rada města vzala na vědomí zprávu o ZŘ realizovaných v 1. pololetí 2009 Tajemník a vedoucí pracovníci mají lepší přehled o VŘ a el.data pro další úvahy

5 Jaké jsou výsledky-celkem? Celkový objem 42 mil.Kč Celkový počet výběrových řízení 37 Průměrný počet oslovených soutěžitelů 4,35 (max.7,min.3) Celková úspora 3,1 mil.Kč tj. 7,3% (rozdílná výchozí očekávání – srovnávací hladiny?)

6 Jsou e-VŘ a e-aukce srovnatelné? Objem stavebních VZ - celkem 22 mil.Kč (7 akcí) Úspora počítána z předpokládaných projektových nákladů a vysoutěžených cen Úspora počítaná ze vstupních a výstupních cen e- aukce je 5,99% ! = vstupní ceny jsou o 2,5% nižší než očekávané projektové náklady!

7 Závěr Oba způsoby ZŘ se vhodně doplňují a na dosavadním (malém) vzorku stavebních VZ dosahují i obdobných úspor Po ovládnutí zadavateli, jim usnadňují práci, standardizují postup, výstupy ze ZŘ a omezují chyby Náklady na pořízení a provoz el.systémů ZVZ jsou bohatě pokryty úsporami El systémy jsou důvěryhodnější pro samosprávu (alespoň v ZR?)

8 Děkuji za pozornost jan.havlik@zdarns.cz


Stáhnout ppt "Elektronizace ZŘ a e-aukce, dva elektronické systémy v organizaci Ing. Jan HAVLÍK Městský úřad Žďár nad Sázavou Ostrava listopad 2009."

Podobné prezentace


Reklamy Google