Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

( Z knihy: Sanaya Roman ŽÍT S RADOSTÍ )

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "( Z knihy: Sanaya Roman ŽÍT S RADOSTÍ )"— Transkript prezentace:

1 ( Z knihy: Sanaya Roman ŽÍT S RADOSTÍ )
SEBELÁSKA ( Z knihy: Sanaya Roman ŽÍT S RADOSTÍ )

2 přijmout se takoví, jací jste právě teď.
Milovat sebe znamená přijmout se takoví, jací jste právě teď. Je to dohoda, ve které se zavazujete že si budete sebe vážit a cenit a budete se podporovat takoví, jací jste právě teď.

3 Mnozí se ohlíží za svým životem s pocitem lítosti.
Myslí si, že mohli zvládnout určité situace daleko lépe. Minulost vám může pomoci, když budete vzpomínat na své úspěchy a vytvářet si pozitivní vzpomínky.

4 Kdybyste si cenili své jedinečnosti a uvědomili si,
že cesta, kterou jste se rozhodli jít, se liší od cesty kohokoli jiného, mohli byste se lépe odpoutat od názorů druhých a následovat své vlastní vnitřní vedení.

5 jak více milovat sebe sama, je přestat se porovnávat s ostatními.
Jednou z cest, jak více milovat sebe sama, je přestat se porovnávat s ostatními. Systémy víry, převzaté od různých skupin nebo z vaší rodiny, vám mohou bránit v lásce k sobě.

6 Mít učitele může být přínosné, ale jen k tomu, abyste se naučili,
jak si sami získávat informace a růst. Pokud posloucháte jakéhokoli člověka, z něhož jste si udělali autoritu – vždy se ptejte, zda je jeho pravda dobrá také pro vás.

7 Lidé kolem vás mohou chtít, abyste mysleli a jednali způsobem,
který zapadá do jejich představ a proto zkoušejí ve vás vzbudit pocit viny a získat tak nad vámi moc. Také rodiče často nevědí, jak jinak si udržet kontrolu, a využívají vinu, zlobu a odpírání lásky k ovládání svých dětí.

8 Když cítíte svou vnitřní sílu a vládu nad svým životem,
můžete vycházet ze srdce. Chcete-li být svobodní, je důležité, abyste ani vy nikým nemanipulovali a nechali lidem jejich svobodu. Tak můžete nalézt úplně novou úroveň vzájemné upřímnosti a lásky.

9 Můžete se naučit odpoutat od reakcí druhých
i od svých vlastních emocí, které vás vyvádějí z klidu. Když odsuzujete a odmítáte jiné lidi za jejich chování, ukládáte si do podvědomí zprávu, že svět je místo, kde je třeba se chovat určitým způsobem, pokud chcete, aby vás lidé přijali.

10 Když přijímáte druhé lidi, dokonce i jen telepaticky
(tedy ve své vlastní mysli), pomáháte jim nalézt jejich vyšší já. Uvidíte, že ostatní pak budou láskyplněji přijímat také vás.

11 Vaše přesvědčení o světě vám vytvářejí realitu, kterou budete zažívat.
Když si například myslíte, že vás lidé neberou takové, jací jste, že se musíte velmi snažit, aby byli s vámi spokojeni, pak si takové lidi do života přitáhnete.

12 Milovat se předpokládá respektovat se a žít své vyšší poslání.
Vážíte-li si sebe sama, svého času, lásky a vizí, budou si jich vážit také ostatní. Neschopnost říci lidem „ne“ odráží názor, že pocity druhých jsou důležitější než vaše a jejich práva významnější. Tím si vytváříte vnitřní energetické bloky zadržující nevoli, zlobu a ublíženost .

13 Další z kvalit sebelásky je odpuštění.
Možná si stále znovu připomínáte staré věci a znovu zažíváte zlobu na sebe či na někoho, kdo vás zklamal. Vše, co cítíte vůči druhým, sedí ve vaší auře a působí jako magnet – přitahuje ještě více téhož. K odpuštění existuje velmi dobrý důvod – pročišťuje vaši auru.

14 Chcete-li přivést do svého každodenního života své vyšší já,
vyberte si některou z vlastností duše a kdykoli budete mít čas, zamyslete se nad ní. Tím, že o těchto kvalitách budete přemýšlet a meditovat, budete si je přitahovat, rozšíříte je v sobě a přivoláte si za ně uznání druhých.

15 K vlastnostem duše patří – mír, úcta, pokora, harmonie, radost,
velkorysost, zdraví, hojnost, svoboda, klid, síla, integrita, důstojnost, respekt, soucítění, odpuštění, vůle, světlo, tvořivost, půvab, moudrost a láska. Na cokoli myslíte, takoví jste.

16 A neberte sami sebe tak vážně. Smějte se a hrajte si.
Když se věci nedaří, není to konec světa. Humor je snad největší branou k sebelásce. Schopnost smát se, usmívat se na lidi kolem a dívat se na potíže s nadhledem je rozvinutá dovednost.

17 Lidé, kteří vycházejí ve svém jednání z vyšší úrovně sebelásky,
mají často velmi dobrý smysl pro humor – jsou vtipní, a s chutí vyvolávají dětskou hravost také v ostatních. Umí být spontánní, každou chvíli najdou důvod smát se a dokáží vzbudit pocit uvolnění a štěstí také v druhých.

18 Pamatujte si, že jste velmi cenný člověk, bez ohledu na vaši minulost,
bez ohledu na myšlenky, které máte, bez ohledu na to, kdo ve vás věří a kdo ne. Všichni jste hodnotní, nádherní a jedineční a máte své specifické poslání, jak přispět světu.


Stáhnout ppt "( Z knihy: Sanaya Roman ŽÍT S RADOSTÍ )"

Podobné prezentace


Reklamy Google