Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Rekreační zařízení Radiměř

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Rekreační zařízení Radiměř"— Transkript prezentace:

1 Rekreační zařízení Radiměř
je střediskem Vězeňské služby ČR Věznice Kuřim nachází se v obci Radiměř asi 11 kilometrů od města Svitavy

2 Charakteristika zařízení
Jedná se o zděný objekt s ubytovací kapacitou 39 lůžek ve 12-ti dvou až pětilůžkových pokojích. Zařízení prošlo v posledním období rekonstrukcí, kdy došlo k výměně oken, elektrického topení i opravě střechy. Investovalo se i do nejbližšího okolí střediska, což ocení všichni, kteří tráví své volné chvíle nejraději v přírodě.

3 Vnitřní vybavení (Kliknutím na obrázek zobrazíte podrobnosti k příslušné oblasti)

4 Venkovní vybavení U střediska je vybudováno hřiště pro provozování míčových her. Lze zapůjčit sportovní náčiní a v případě nepřízně počasí i společenské hry. Za chatou se nacházejí jedno kryté a jedno otevřené ohniště. Kryté ohniště je úspěšně přizpůsobeno a využíváno k opékání selat a dalších pochutin, nechybí i osvětlení pro dlouhé noční večery.

5 Možnosti využití V letních měsících zde strávíte klidnou dovolenou v neporušené přírodě. Můžete využít přírodního koupaliště nebo tenisového kurtu v Radiměři, bazénu ve Svitavách. Naplánujte si výlety do okolí. Díky dobrému umístění to není nikam daleko. Pokud zůstanete pouze u střediska, můžete zde sbírat houby nebo borůvky. Vše záleží jen na Vás!

6 Možnosti využití V zimě pak využijte okolí k výletům na běžkách, nebo přímo v Radiměři navštivte upravovanou sjezdovku, kde si přijdou na své začátečníci i pokročilí lyžaři. Večery pak můžete trávit u krbového ohně. Nejbližším horským střediskem od Radiměře jsou Čenkovice v Orlických horách

7 Fakultativní výlety (klikem na obrázek získáte podrobnosti)

8 Fakultativní výlety (klikem na obrázek získáte podrobnosti)

9 Informace o pobytu Poplatek za ubytování při rekreačních pobytech zaměstnanců a jejich rodinných příslušníků činí: dospělá osoba 174,- Kč za osobu/noc dítě mladší 15 let 109,- Kč za osobu/noc Poplatek za ubytování při rekreačních pobytech jiných osob činí: dospělá osoba 196,-Kč za osobu/noc, dítě mladší 15 let 131,- Kč za osobu/noc Ceny jsou uvedeny bez DPH 5% Kontaktní osobou ve Věznici Kuřim je Ing. Lenka Lišková tel.:

10 Svitavy Město s obyvatel. Nejstarší zmínka je z roku Město patřilo olomouckým biskupům až do roku Ve městě se narodil a žil Oskar Schindler, který za 2. světové války zachránil 1100 Židů. Nachází se zde první české muzeum pohlednic, městské muzeum, galerie a radnice. Za pozornost stojí historické náměstí s podloubím. V letních měsících mohou návštěvníci využít bazén a rybník Rosnička.

11 Polička Malebné historické město s 9000 obyvateli rozložené v klínu kopců krajiny Českomoravské vysočiny. Město bylo založeno v r Přemyslem Otakarem II. Rozmach prodělalo za vlády Karla IV., kdy došlo k vybudování hradeb (souvislý hradební pás patří dnes k nejzachovalejším ve střední Evropě. Mezi nejvýznamnější rodáky patří hudební skladatel Bohuslav Martinů. Okolí Poličky nabízí výborné podmínky pro turistiku a cykloturistiku. Pro rybáře se zde nachází atraktivní soukromé revíry.

12 Moravská Třebová Město se obyvateli je městskou památkovou rezervací. Bylo založeno v polovině 13. století. Po požárech v 16. století proběhla rozsáhlá renesanční přestavba. Dodnes se zachovala část původního opevnění s baštami, hrad přestavěný na renesanční zámek, radnice s věží, morový sloup a na východním okraji města Křížový vrch se sousoším Kalvárie.

13 Litomyšl Měst s obyvatel vzniklo ve 13. století na významné obchodní cestě spojující Čechy s Moravou. Dominantou je renesanční zámek z let 1568 – 1581, který se zapsal do historie i jako rodiště skladatele Bedřicha Smetany. Město si uchovalo své historické jádro, které je vyhlášeno městskou památkovou rezervací. Každoročně zde probíhá litomyšlské kulturní léto.

14 Hrad Svojanov Královský hrad ze 13. století je jedním z nejstarších českých hradů, který patřil spolu s nedalekou Poličkou k oporám královské moci v regionu. Je zde umístěna stálá expozice keramických figurek Jana Kutálka. V prázdninových měsících se zde každý víkend koná řada kulturních akcí. Hrad je vhodným tipem pro pěší i cyklistický výlet.

15 Pernštejn Jednou z nejvzácnějších a nejzachovalejších hradních architektur v naší zemi. Založen ve 2. polovině 13. století jako sídlo rodu Pernštějnů. Hrad se sestává z komplexu budov hradního paláce, sousatvy obvodových hradeb a dlouhého předsunutého předhradí. V objektu se nachází zbrojnice, vybavená sbírkou zbraní z třicetileté války a z válek tureckých a pruských. Hrad je často využíván filmaři při tvorbě pohádek.

16 Bouzov Hrad, jehož základy byly položeny již ve 14. století, a který je pravděpodobným rodištěm Jiřího z Poděbrad. Od 17. století patřil řádu německých rytířů, kteří jej dali přestavět ve stylu romantické gotiky na reprezentativní sídlo řádu. Pro svůj vzhled a bohaté sbírky patří k nejnavštěvovanějším hradům na Moravě a je často využíván při filmování.

17 Křetínská přehrada Přehradní údolní nádrž, nacházející se asi 3 kilometry od města Letovic. Vhodná nejen ke koupání, ale i k vodním sportům zejména k provozování windsurfinku.

18 Toulovcovy maštale Nedaleko od Litomyšle se nachází obec Budislav, výchozí bod k pěší turistice po chráněné oblasti Toulovcovy maštale. Tyto přírodní útvary tvoří romantickou oblast rozloženou celkem do čtyř údolí a jsou tvořeny voštinovými pískovci. Cesty jsou zde velmi dobře značeny a výšlap do této lokality rozhodně stojí za to.

19 Milovy Významné rekreační středisko a východisko túr do nejkrásnější části Žďárských vrchů. Jihozápadně je dobře dostupný vrcholový hřeben s Devíti skalami, Lisovskou skálou, Malinskou skálou a Dráteníčkami. Asi 2 km severně od Milov jsou skalní útvary Čtyři palice a Perničky. Milovský rybník je ideálním místem pro rekreační koupání.

20 Javoříčské jeskyně Přírodní rezervace se nachází pouhé 3 kilometry od hradu Bouzova. Chodby jeskyně byly objeveny v roce Jsou dlouhé 5 km, vyznačují se bohatou krápníkovou výzdobou a patří k jedněm z nejkrásnějších jeskyní u nás.

21 Macocha a Moravský kras
Na území Moravského krasu je vyvinuta široká škála krasových jevů: krasová údolí s příkrými skalními stěnami, úvaly, závrty, propastmi, rozsáhlými jeskanními labyrinty. Počet registrovaných jeskyní je 1100, avšak veřejnosti jsou přístupné pouze čtyři: Punkevní, Křetínské, Sloupsko-Šošůvské, Balcarka a propast Macocha. Je 138 m hluboká a na jejím dně teče podzemní říčka Punkva. Pohled do propasti je návštěvníkům umožněn z Horního a Dolního můstku.

22 Veselý kopec Největší expozice lidového stavitelství v Čechách se nachází v lokalitě Veselý kopec asi 7 km od Hlinska. Tato expozice přibližuje život lidových vrstev od 19. do počátku 20. století. Nalézají se zde nejen hospodářská a obytná stavení, ale i zajímavá kolekce technických památek na vodní pohon. Každoročně se zde konají původní lidové obyčeje v podání folklórních souborů.

23 Kuchyně V přízemí objektu můžete využít prostorné kuchyně, která je vybavena elektrickými sporáky, pánvemi, lednicemi, mrazícími boxy, varnými konvicemi a jídelním nádobím.

24 1. patro Do prvního patra se dostaneme po dřevěném schodišti. V patře jsou umístěny standardně vybavené pokoje pro dvě až čtyři osoby, toalety a televizní koutek.

25 Pokoje Pokoje jsou vybaveny příslušným počtem lůžek, šatní skříní, stolkem a křesly. Místnosti jsou vytápěny elektrickými radiátory řízenými termostaty. Okna jsou světlíková s výhledem na les nebo do obce.

26 Pokoje + Součástí rekreačního střediska Radiměř jsou v prvním patře i dva nadstandardní pokoje pro osm osob s novým nábytkem, rádiem, televizí a společným balkónem. Ubytování lze vyřídit se souhlasem ředitelky věznice.

27 Přízemí K posezení u krbu, zábavě nebo konzumaci jídla můžete využít členěnou společenskou místnost, která je hlavní částí přízemí budovy. Díky mapě a prospektům zde umístěných si můžete naplánovat výlety kolem rekreačního zařízení.

28 Sociální zařízení Sociální zařízení je společné v přízemí, kde se nacházejí dámské a pánské WC a sprchy. V prvním patře jsou pak umístěny opět dámské a pánské toalety.


Stáhnout ppt "Rekreační zařízení Radiměř"

Podobné prezentace


Reklamy Google