Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SPOKOJENOST S DĚTSKÝMI HŘIŠTI NA MĚLNÍKU

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SPOKOJENOST S DĚTSKÝMI HŘIŠTI NA MĚLNÍKU"— Transkript prezentace:

1 SPOKOJENOST S DĚTSKÝMI HŘIŠTI NA MĚLNÍKU
Dotazník Rodinného centra Kašpárek Mělník, o. s.

2 Dotazník vyplnilo 122 lidí…
Nejčastěji se 2 dětmi (median) - v průměru 1,9 dětí Nejčastěji ve věku 4 let (median) - v průměru ve věku 5,1 let

3 … nejvíce navštěvují hřiště na Polabí
Park Polabí 71 Park Podolí 39 Duhové hřiště na sídlišti Pivovar 33 Sídliště Sportovní 31 Park Junka, Mlazice 16 Další hřiště: Lesní ulice, Chloumek Slovany u startovacích bytů Pasáž Koruna Sídliště Slovany

4 86% lidí má výhrady ke stavu hřiště
Spokojenost se stavem hřiště: Vyhovuje úplně 14% Vyhovuje s výhradami 55% Nevyhovuje 31% Nejčastější výhrady: Nečistota Zastaralé a tedy nebezpečné vybavení Rozbité hrací prvky, zničené od teenagerů Chybí oplocení Na informační tabuli u hřiště uvést ovou adresu, kam mohou občasné psát své postřehy ke stavu hřiště, vč. nutnosti oprav. Nebo uvést, že tyto a také informace o vandalství na hřištích mají občané volat na linku městské policie. K Duhovému hřišti na sídlišti Pivovar – poznámka rodičů, že koš na basketbal je umístěn směrem k silnici (Bezručova) a míč při střelbě na tento koš přelétává relativně nízkou síťku a padá do silnice.

5 79% lidí má výhrady k čistotě hřiště
Nejčastější výhrady k čistotě: Pískoviště nejsou zavřená Psí výkaly Odpadky Sklo Nedopalky Injekce Špatný terén z kamínků (ul. Bezručova)

6 Nejoblíbenější jsou klouzačky
Hrací prvky podle oblíbenosti Klouzačky 86 Houpačky závěsné 70 Prolézačky 62 Balanční prvky 57 Kolotoč pro malé děti 54 Uzavíratelné pískoviště 53 Dřevěné domečky 46

7 Více než polovině respondentů chybí na hřišti oplocení
52% Dostatek laviček 48% Dřevěné domečky 39% Dostatek odpadkových košů 35% Uzavíratelné pískoviště Mobilní toalety 29% Prolézačky 28% Klouzačka pro menší děti 27% Plochy pro míčové hry 25% Provazová pyramida 22% Houpačky závěsné Balanční prvky 21% Dále schází: Hrací plochy pro větší děti Klouzačky pro větší děti Ping-pongové stoly Kolotoč pro malé děti Koše na basketbal Zatravněná plocha Lezecké stěny Trampolíny Vláčky, autíčka In-line dráha Návrh rodiče, aby se před vstupní brankou na hřiště vykopala jáma překrytá mřížkou, která v případě nezavření vrátek na hřiště odradí psy od vstupu na hřiště. Na některých hřištích chybí místo se stínem, kde je možné dát např. dítěti svačinu.

8 Nejpreferovanějším povrchem je tráva
59 Gumový povrch 37 Písek 18 Mulčovací kůra 13 Štěrk 3 Není podstatné 17

9 Nejčastější náměty rodičů
Častá kontrola Kamery Prohlídky policie Pokuty za nedodržování provozního řádu Stanovení věkové hranice návštěvnosti hřišť (proti vandalismu) Hlídač důchodce Čištění, úklid Údržba a opravy Kontrola bezpečnosti prvků Pískoviště Výměna písku Zakrytí plachtou (na Polabí velmi těžké víko, 1 maminka nemůže sama zakrýt) Oplocení Mobilní toalety Na hřištích chybí voda na pití a k opláchnutí rukou. Na Duhovém hřišti na sídlišti Pivovar jsou některé hrací prvky tak vysoko, že na ně nedosáhnou ani osmileté děti. Bylo by dobré tyto hrací prvky podsypat a tím snížit přístup k nim.

10 Největší zájem je o nové hřiště v centru města
Pro rekonstrukci nejčastěji občané navrhují hřiště v Parku Podolí Možnosti umístění hřiště: Ulice Na Aušperku U kostela sv. Ludmily Ulice Na Podhoří Ulice Nad Soutokem Pro Park Podolí (u potoku Pšovka) hlasovalo několik rodičů v domnění, že se jedná o pískoviště v ulici Zádušní. V okolí ulice Zádušní chybí dětské hřiště úplně.

11 Výhody hřiště Na Aušperku
Dostupnost pro všechny obyvatele (částečně pokrývá absenci dětského hřiště v oblasti kolem ulice Zádušní) Blízkost městské policie , možnost jejího rychlého zásahu a časté kontroly Klid jak pro děti (daleko od silnic), tak z hlediska rušení obyvatel Mělníka Výborná poloha (řeší otázku toalet a mytí rukou) 100m od zámecké restaurace 200m od kavárny Želva 200m od cukrárny (vše nekuřácké prostředí vhodné pro děti) Bez nutnosti velkých povrchových úprav Město Mělník vlastní pozemek Vzhledem k tomu, že by se jednalo o hřiště v centru města, přispělo by toto hřiště ke zvýšení turistiky mladých rodin v Mělníku. Hřiště Na Aušperku by poskytlo i stín.


Stáhnout ppt "SPOKOJENOST S DĚTSKÝMI HŘIŠTI NA MĚLNÍKU"

Podobné prezentace


Reklamy Google