Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Co pro mě znamená RODINA?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Co pro mě znamená RODINA?"— Transkript prezentace:

1 Co pro mě znamená RODINA?
??? ??? ??? ??? Karel Hennhofer

2 Co je to RODINA-MANŽELSTVÍ?
Rodina je CIHLA (základní stavební jednotka) Rodina je BUŇKA Rodina je SMLOUVA/ZÁVAZEK

3 Rodina je pro mě ZÁKLAD státu
(gymnázium, cca 1986, hodina a učebnice „Občanská nauka“, str. ???, vpravo dole) fungující rodina = fungující stát (společnost) Stát je také rodina!

4 Co je to RODINA-MANŽELSTVÍ?
Hlavním účelem manželství je založení rodiny a řádná výchova dětí. (Zákon o rodině č. 94/1963) 50 % manželství se rozvádí, v ČR i v USA

5 Rodina je, ... až když jsou DĚTI
Žalmy 127:4  Čím jsou šípy v ruce bohatýra, tím jsou synové zplození v mládí. Blaze muži, který jimi naplnil svůj toulec! Nebudou zahanbeni, až budou v bráně jednat s nepřáteli.

6 Rodina pro mne znamená předávání DĚDICTVÍ
Tzn. rodina má: historii: i když jsem zažil pouze 1 prarodiče (babičku z mamčiny strany) současnost: to, co právě žijeme a jak používáme dědictví předků budoucnost: to, co zanecháme našim dětem a vnukům

7 Rodina je místem ... Jak ji stavět? úspěchů a požehnání rozpoznání
dobrého a zlého Jak ji stavět? selhání lásky a pokoje milosti a odpuštění

8 Poděkování ... Děkuji VŠEM,
pedagogům, zdravotníkům, starostům, úředníkům, soc. prac., duchovním pracovníkům, psychologům, odborníkům, ... rodičům, otcům, matkám, dědečkům, babičkám, ... kteří se věnují rodinám. Díky!

9 Rodina je Boží institut ...
Genesis 1:27  Bůh stvořil člověka ke svému obrazu, k obrazu Božímu stvořil jej: jako muže a ženu stvořil je. 28  A Bůh jim požehnal. Bůh jim řekl: "Ploďte a množte se, naplňte zem, podmaňte si ji a panujte nad mořskými rybami, nad nebeským ptactvem i nad každým živočichem lezoucím po zemi." 1 Korintským 13:4  Láska je trpělivá, laskavá, nezávidí, láska se nevychloubá a není domýšlivá. 5  Láska nejedná nečestně, nehledá svůj prospěch, nedá se vydráždit, nepočítá křivdy. 6  Nemá radost ze špatnosti, ale vždycky se raduje z pravdy. 7  Ať se děje cokoliv, láska vydrží, láska věří, láska má naději, láska vytrvá. Židum 13:4  Manželství ať mají všichni v úctě a manželé ať jsou si věrni, neboť neřestné a nevěrné bude soudit Bůh.

10 Rodina potřebuje držet pospolu!
Děkuji za pozornost, K. .


Stáhnout ppt "Co pro mě znamená RODINA?"

Podobné prezentace


Reklamy Google