Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prostředky pro uchopení a zavěšení břemen

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Prostředky pro uchopení a zavěšení břemen"— Transkript prezentace:

1 Prostředky pro uchopení a zavěšení břemen
Karel Pražák

2 Obsah Manipulace s ocelovými profily Speciální jeřábová manipulace
Manipulace s betonovými prvky Manipulace v inženýrských sítích Manipulace v kamenictví Manipulace se sudy Manipulace se speciálními profily Kladkostroje, balancéry, váhy Přídavná zařízení na vysokozdvižné vozíky

3 Manipulace s ocelovými profily
Nosiče Kleště Závěsy Nosiče plechů Břemenové magnety

4 Nosiče1 Nosič I profilů NIP Nosič U profilů NUP Nosič profilů NPR
TECHNICKÉ PARAMETRY   Parametr\typ NIP2O 1000/200 NIP2O 2000/200 Nosnost 1000 kg 2000 kg Max.šířka příruby I profilu 200 mm Hmotnost 16,5 kg 18,5 kg Nosič I profilů NIP Nosič U profilů NUP Nosič profilů NPR Nosič trub NTH

5 Nosiče2 Nosič pažnic NP Nosič lahví na plyn
Nosič desek vertikální dvojitý NDV ,6 -je určen pro závěsnou manipulaci s betonovými, či kamennými deskami, jejichž uchopovací šířka je do 120 mm, výška do 1600 mm a jejichž maximální hmotnost je 2500 kg. Desky se manipulují ve svislé poloze. Nosič desek je tvořen traverzou, na jejíž koncích jsou umístěna závěsná táhla. Závěsné táhlo je ve své spodní části opatřeno patkou, za níž se uchopuje nesená deska a na její svislé části je suvně uložena horní přídržná čelist - jezdec.

6 Kleště1 Kleště na roury UKR Kleště na svitky UK
-jsou určeny pro závěsnou manipulaci s rourami, jejichž průměr (D) je 600 až 1100 mm a jejichž maximální hmotnost (Q) je 2500 až 4500 kg . Kleště na roury UKR Kleště na svitky UK Kleště dvouramenné na kužely KDRK Kleště na svitky vertikální SKSV -jsou určeny pro závěsnou manipulaci se svitky ocelových pásů, jejichž uchopovací šířka je mm a jejichž maximální hmotnost je 2 t. Při manipulaci je osa svitku orientována svisle.

7 Kleště2 Kleště na tyče univerzální KTU Kleště na ingoty SKI
-jsou určeny pro závěsnou manipulaci s ingoty o max. hmotnosti 1500 kg a svěrací šířce 270 až 320 mm v hutních provozech.

8 Závěsy Závěs s volným otáčením ZVO Q/L Samovyvažovací závěs BB
-je manipulační zařízení, určené do provozů, ve kterých je třeba manipulované těleso libovolně natáčet. Na obou stranách nosníku jsou posuvné jezdce, vybavené válcovými kladkami, přes které je vedena smyčka textilního vázacího pásu. Samovyvažovací závěs BB -je určen pro závěsnou manipulaci s břemeny v prostorech vertikálně nepřístupných, jako např. regálové skladování. Vyznačuje se tím, že automaticky vyvažuje polohu těžiště zatíženého a nezatíženého závěsu a tedy vidlice jsou při jakémkoli břemeni v rozsahu nosnosti přibližně vodorovné.

9 Nosiče plechů Nosiče plechů horizontální Nosiče plechů vertikální

10 Nosiče plechů horizontální
Nosič plechů NPH Tabule plechu se uchopuje za protilehlé okraje vždy na delších stranách. Větve vázacího prostředku smí svírat úhel max. 120 stupňů. NPH stavitelný- Nosič plechů vyrovnaný NPHB -momentový účinek svěrek na nesenou tabuli plechu je opačný, než momentový účinek od vlastní hmotnosti a tedy tabule plechu je méně ohýbána. Nosič plechů upínací NPHU Nosič plechů dvojitý NPH2 -ze dvou dvojic svěrek, spojených vázacím lanem s jeřábovou traverzou.

11 Nosiče plechů vertikální
Nosič plechu NPV -Nosič NPV 1000/20 drží plech třením mezi jednou pevnou a druhou pohyblivou čelistí. Pohyblivá čelist je tvořena vačkou, která je otočně uložena v tělese nosiče a je unášena do záběru pákovým mechanizmem, spojeným se závěsným okem. Závěsná svěrka univerzální ZSV

12 Břemenové magnety -Elektropermanentní břemenové magnety
-Bateriové břemenové magnety -Permanentní břemenové magnety

13 Elektropermanentní břemenové magnety
Jedná se o permanentní magnet na zdvíhání břemen, který se aktivuje proudovým impulsem ( 1 -2 sec). Pouze dalším proudovým impulsem může být magnetická síla odstraněna.Obsluha je možná jak ze země ,tak přímo z jeřábu. Nosnost až 900 kg Bateriové břemenové magnety Součástí je nabíječka akumulátoru, která je zabudována v tělese magnetu a dálkové ovládání Nezávislé na proudové síti, enormní zdvíhací výkon – až 5000 kg, Doba použití je cca 8 hodin, nabíjení akumulátoru cca 12 hodin

14 Permanentní břemenové magnety
Permanentní magnety jsou určeny k závěsné manipulaci s jednotlivými břemeny z feromagnetického materiálu s rovnou nebo kulatou čistou uchopovací plochou jako jsou plechy, desky, výpalky, svarky , kulatina a pod. Zavěšují se na hák jařábu a nejsou závislé na zdroji elektrické energie. Odpojení od materiálu břemene se děje pomocí páky. -břemenový systém s vahadlem

15 Speciální jeřábová manipulace
C-háky Jeřábové traverzy

16 C-háky C-hák na roury CHR C-hák překlápěcí na svitky CHP
C-hák vyvážený CHV

17 Jeřábové traverzy 1 Jeřábová traverza jednoduchá JT1
JT teleskopicky stavitelná JTST1 JT stavitelná JTS1 JT stavitelná s mot. otáčením JTS1

18 Jeřábové traverzy 2 JT „H“ JT rozpěrná stavitelná jednoduchá JTRS1
JT křížová stavitelná jednoduchá JTKS1 JT rozpěrná dvojitá JTR2

19 Manipulace s betonovými prvky
Nosiče skruží Svěrací kleště na bloky Kleště na roury

20 Nosiče skruží -jednoduché -nastavitelné
závěsné uchopovací zařízení pro jeřábovou manipulaci se všemi typy skruží. Nastavitelnost šířky záběru umožňuje uchopení i prvků, které nemají po obvodě stejnou tloušťku stěny. -nastavitelné -stěna skruže se uchopí třemi svěrkami , které jsou zavěšeny na centrálním oku pomocí trojitého lanového úvazku. Svěrka je tvořena opěrnou čelistí a jezdcem, který je opatřen přítlačnou čelistí, kterou se svírá stěna proti opěrné čelisti.

21 Svěrací kleště na bloky
-jsou určeny pro závěsnou manipulaci s betonovými či kamennými bloky, jejichž uchopovací šířka je od š1 do š2 mm a jejichž maximální hmotnost je x kg.

22 Kleště na roury -jsou určeny pro závěsnou manipulaci s betonovými rourami, jejichž průměr (D) je 600 až 1100 mm a jejichž maximální hmotnost (Q) je 2500 až 4500 kg

23 Manipulace se sudy Nosič sudu vertikální NSV
Nosič sudu horizontální NSH Nosič sudu univerzální NSU -Při manipulaci může být osa sudu vodorovná nebo svislá a lze i tuto polohu měnit.

24 Manipulace se speciálními profily
Nosič kolejnic Nosič žlábkové kolejnice

25 Kladkostroje, balancéry, váhy

26 Kladkostroje Ruční pojezd Elektrický pojezd Koš na řezěz
1 až 4 nosné řetězy

27 Balancéry -Zavěšené břemeno se po vyvážení udrží vždy v poloze,ve které je odloženo. Vyvážení se provede pomocí nekonečného šroubu.

28 Váhy -rozsah až35000 kg

29 Přídavná zařízení na vysokozdvižné vozíky1
Závěs na vidlice jednoduchý Závěs na vidlice dvojitý Závěs na vidlice předsunutý

30 Přídavná zařízení na vysokozdvižné vozíky2
Závěsné rameno jednoduché Závěsné rameno zvýšené Závěsné rameno teleskopické


Stáhnout ppt "Prostředky pro uchopení a zavěšení břemen"

Podobné prezentace


Reklamy Google