Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Česká barmanské asociace, o.s., jako sociální partner Hotelové školy s.r.o. a Vysoké školy obchodní a hotelové s.r.o. Member of: Konference - Sociální.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Česká barmanské asociace, o.s., jako sociální partner Hotelové školy s.r.o. a Vysoké školy obchodní a hotelové s.r.o. Member of: Konference - Sociální."— Transkript prezentace:

1 Česká barmanské asociace, o.s., jako sociální partner Hotelové školy s.r.o. a Vysoké školy obchodní a hotelové s.r.o. Member of: Konference - Sociální partnerství odborných škol 1

2 Česká barmanská asociace, o.s. (CBA) je občanské sdružení českých barmanů, nápojových odborníků a zájemců o barmanství. 2

3  podporovat a udržovat vztahy mezi členy  prostředkovat výměnu informací a zkušeností z oboru nápojové gastronomie  standardizace technologických postupů výroby míšených nápojů  vytváření podmínek pro vzdělávání členů CBA i mimo ni  zprostředkovávat všem relevantní informace 3

4  Pořádání soutěží odbornosti barmanů  Vzdělávání  Workshopy a semináře pro členy CBA  Školení komisařů barmanských soutěží  Odborné kurzy pořádané CBA:  Spolupráce se školami 4

5  Soutěže jsou vyhlašovány Prezidiem CBA v každém kalendářním roce pro kategorie:  Junior Classic  Profi Cassic  Junior Flair  Profi Flair  Junior Mistr kávy CBA  Profi Mistr kávy CBA 5

6 ◦ JC VÁNOČNÍ POHÁR 2010 BRNO HOTEL INTERNATIONAL ◦ JC GASTROFESTIVAL OSTRAVA 2010 ◦ JC STEEL CUP 2010 ◦ JC X. METELKA AUSTERLITZ CUP 2010 ◦ JC AMUNDSEN VALMEZ CUP 2010 ◦ JC FINLANDIA CUP 2010 MARIÁNSKÉ LÁZNĚ ◦ JC LÁZEŇSKÝ POHÁR 2010 JESENÍK ◦ JC LABSKÝ POHÁR PRADĚD CUP 2010 PARDUBICE ◦ JC HVĚZDA MATTONI CUP 2010 ◦ JC SKVRŇANSKÝ ŠEJKR V PLZNI 2010 ◦ JC STARÁ MYSLIVECKÁ CUP JUNIOR 2010 ◦ JC BRNĚNSKÝ ŠEJKR - MONIN CUP 2010 BRNO ◦ JC TESCOMA JUNIOR CUP 2010 ZLÍN ◦ JC HANÁCKÝ POHÁR 2010 PROSTĚJOV ◦ JC BACARDI - MARTINI CUP 2010 PODĚBRADY ◦ JC O PUTOVNÍ POHÁR ŘEDITELKY ŠKOLY NOVÝ JIČÍN ◦ JC AHOL CUP 2010 HOTEL CLARION OSTRAVA ◦ JC KROMĚŘÍŽSKÁ KOKTEJLOVÁ SOUTĚŽ 2010 ◦ JC TOP TOPIC FREEDOM & EGO EVENT 2010 ◦ JC ŽATECKÉ PIVO CUP

7 ◦ PC GASTROFESTIVAL OSTRAVA 2010 ◦ PC THE ULTIMATE HENNESSY COCKTAIL CHALLENGE 2010 ◦ PC 14-th -MATTONI GRAND DRINK 2010 ◦ PC NOMINACE CBA - MATTONI GRAND DRINK 2010 ◦ PC PRAŽSKÁ VODKA CUP 2010 ◦ PC Chodovar Cup 2010 ◦ PC BRNĚNSKÝ ŠEJKR - MONIN CUP 2010 BRNO ◦ PC HANÁCKÝ POHÁR 2010 PROSTĚJOV ◦ PC GRAND PRIX CBA BOHEMIA SEKT COMPETITION - THE CZECHS AND THE BEST ONES OF THE WORLD ◦ PC TOP TOPIC FREEDOM & EGO EVENT 2010 ◦ PC FINLANDIA VODKA CUP PROFESIONAL 7

8 ◦ JF X. METELKA AUSTERLITZ CUP 2010 ◦ JF FINLANDIA CUP 2010 MARIÁNSKÉ LÁZNĚ ◦ JF SKVRŇANSKÝ ŠEJKR V PLZNI 2010 ◦ JF STARÁ MYSLIVECKÁ CUP JUNIOR 2010 ◦ JF ŽATECKÉ PIVO CUP

9 ◦ PF STEEL CUP 2010 ◦ PF HOTEL GOLFI MULATA CUP 2010 ◦ PF BARCELO FLAIR EVENING 2010 ◦ PF KRALUPSKÝ FLAIR CUP 2010 ◦ PF PRAŽSKÁ VODKA CUP 2010 ◦ PF LABSKÝ POHÁR PRADĚD CUP 2010 PARDUBICE ◦ PF STARÁ MYSLIVECKÁ CUP PROFI

10 ◦ JMK 11. kvalifikace - Mistr kávy CBA Junior JMK 10. kvalifikace - Mistr kávy CBA Junior ◦ JMK 9. kvalifikace - Mistr kávy CBA Junior ◦ JMK kvalifikace - Mistr kávy CBA Junior ◦ JMK 4. kvalifikace - Mistr kávy CBA Junior ◦ JMK 3. kvalifikace - Mistr kávy CBA Junior ◦ JMK 2. kvalifikace - Mistr kávy CBA Junior ◦ JMK 1. kvalifikace - Mistr kávy CBA Junior ◦ JMK 0. kvalifikace - Mistr kávy CBA Junior ◦ JMK Finále soutěže MISTR KAVY JUNIOR a MISTR KAVY PROFI – veletrh Top Café, výstaviště Holešovice Praha ◦ JMK Semifinále soutěže veletrh Top Café, výstaviště Holešovice Praha 10

11 ◦ PMK 11. kvalifikace - Mistr kávy CBA Profi ◦ PMK 10. kvalifikace - Mistr kávy CBA Profi ◦ PMK 9. kvalifikace - Mistr kávy CBA Profi ◦ PMK kvalifikace - Mistr kávy CBA Profi ◦ PMK 4. kvalifikace - Mistr kávy CBA Profi ◦ PMK 3. kvalifikace - Mistr kávy CBA Profi ◦ PMK 2. kvalifikace - Mistr kávy CBA Profi ◦ PMK 1. kvalifikace - Mistr kávy CBA Profi ◦ PMK Finále soutěže MISTR KAVY JUNIOR a MISTR KAVY PROFI – veletrh Top Café, výstaviště Holešovice Praha ◦ PMK Semifinále soutěže MISTR KÁVY PROFI – veletrh Top Café, výstaviště Holešovice Praha 11

12 Benefity spolupráce s CBA:  Motivační  Materiální  Organizační a technické 12

13 Benefity motivační:  Zařazení soutěže do celoročního poháru o „BARMANA ROKU CBA“, což je prestižní záležitostí pro všechny barmany  Soutěž je zařazena do celoročního „POHÁRU COCA-COLA“ – soutěžící má šanci získat body do tohoto poháru, ve kterém se pro Místo rozděluje ,-- CZK  Soutěž je zařazena do celoročního „POHÁRU MONIN“ nebo „POHÁRU FABRI“ dle typu soutěže, kde s e opět soutěží o velmi hodnotné ceny. 13

14 Benefity materiální:  CBA zajistí pro soutěžící potřebné množství produktů COCA- COLA a to v souladu s uzavřenou smlouvou mezi Coca-Cola a CBA.  CBA zajistí pro soutěžící potřebné množství produktů MONIN nebo FABRI a to v souladu s uzavřenými smlouvami mezi těmito firmami a CBA.  CBA je dále připraveno v případě požadavku partnera pomoci se zajištěním hlavního produktového partnera soutěže. 14

15 Benefity organizační a technické:  propozice barmanské soutěže, jejich umístění na web CBA  ON-LINE registraci přihlášek soutěžících s recepturou pro soutěž.  kontrola receptur  řádné hodnocení dle pravidel CCC a CFC  vyhlášení soutěže a předání cen významnou osobou CBA  umístění článku z akce, umístí fotografie, případně krátké video na případně do médií  Partner má možnost využít logo CBA v souvislosti s promováním soutěže  Partner má právo zaslat všechny tiskové materiály k bezplatnému uveřejnění na 15

16  CBA je nositelem znaku odbornosti a kvality barmanské práce v nejširším slova smyslu.  CBA si uvědomuje, že nejcennější co může svým členům nabídnout je kvalitní, cílené a systematické získávání informací pro odborný růst a rozvoj barmanské osobnosti.  CBA se snaží o co nejefektivnější přenos informací o nových produktech, trendech, směrech a novinkách, o všem z čeho se můžeme poučit, jak dělat vyšší a kvalitnější servis pro naše hosty. 16

17  CBA pořádá každoročně odborné semináře pro své členy. Po každém absolvovaném workshopu obdrží certifikát a postupové body ve své odborné kvalifikaci.  Workshopy jsou pořádány po celé ČR a pro členy CBA a JSC CBA zdarma.  (JSC – Junior Shaker Club) 17

18  CBA klade velký důraz na odbornou přípravu barmanské mládeže, proto si klade za cíl každoročně organizovat odborné semináře pro pedagogické pracovníky škol s gastronomickým zaměřením.  Účast více jak 100 pedagogů z celé ČR 18

19  Pod vedením generálních komisařů probíhá pravidelně školení komisařů soutěží za účelem zajištění regulérnosti, spravedlivosti a nestrannosti při hodnocení profesionálních i juniorských soutěží.  Společně se školením technických komisařů pořádáme i kurzy pro komisaře jakostní a garanty soutěží. 19

20  POUZE PRO LEKTORY CBA - TRÉNINK LEKTORŮ CBA  WORKSHOP CBA - Hennessy, Champange, Glenmorangie, Ardbeg  POUZE PRO LEKTORY CBA - BRNO  WORKSHOP PRO PEDAGOGICKÉ PRACOVNÍKY GASTRONOMICKÝCH ŠKOL BRNO  ŠKOLENÍ PILOTNÍHO KURZU „BARBEK COURSE“ - PRAHA  WORKSHOP CBA PRAHA - TRETTER'S NEW YORK BAR  WORKSHOP PRO ČLENY CBA A JSC - ŽATEC  WORKSHOP O VÍNĚ S IVO DVOŘÁKEM a MARTINEM SMOLNÝM  KONFERENCE ČESKÉ BARMANSKÉ ASOCIACE 2010  WORKSHOP CBA PRAHA - BACARDI-MARTINI UNIVERSITY  WORKSHOP CBA PRAHA - BACARDI-MARTINI UNIVERSITY  ŠKOLENÍ - KOMISAŘI MISTR KÁVY - II.  ŠKOLENÍ - KOMISAŘI MISTR KÁVY – I. 20

21  ZÁKLADNÍ KURZ BARBEK  Počet dnů kurzu: 2  ZÁKLADNÍ BARMANSKÝ KURZ  Počet dnů kurzu:  SPECIALIZAČNÍ KURZ BAROVÝCH TRENDŮ SOUČASNOSTI  Počet dnů kurzu: 4  SPECIALIZAČNÍ KURZ MOLEKULÁRNÍ MIXOLOGIE  Počet dnů kurzu: 1  ZÁKLADNÍ KURZ FLAIR  Počet dnů kurzu:  ZÁKLADNÍ BARISTICKÝ KURZ  Počet dnů kurzu: 1  SPECIALIZAČNÍ KURZ LATTE ART  Počet dnů kurzu: 1 21

22 22

23 23

24  CBA je dlouhodobě partnerem Hotelové školy, s.r.o. v Brně.  CBA se podílí na zajištění odborného hodnocení odborných soutěží.  Škola každoročně studentům umožňuje účast v barmanských kurzech vedených Licenčním lektorem CBA.  Studenti se pravidelně účastní seminářů a workshopů CBA.  Žáci školy se aktivně účastní barmanských soutěží CBA a to v kategoriích Junior i Profi. 24

25  Několikrát se studenti školy stali vítězi celoročních odborných soutěží o poháry partnerů CBA a získali i cenný titul „Barman roku CBA“.  Celá řada studentů, kteří vstoupili v době svého studia do „Junior shaker clubu CBA“, je stále aktivních a jsou i po ukončení studia dále hrdými členy CBA.  Hotelová škola je také pravidelným hostitelem školení odborných komisařů CBA a jednání prezidia CBA, pro které zajišťuje veškeré služby ve velmi vysoké kvalitě. 25

26  CBA se stala partnerem projektu Hotelové školy., s.r.o. „Vytvoření informačního centra Hotelové školy Brno „ Reg. číslo: CZ.1.07/1.1.02/  V rámci toho projektu jsme poskytovali součinnost při nákupu odborné literatury a dál jsme zajišťovali odborné přednášky.  Členové CBA si navíc také mohou zapůjčit publikace z fondu knihovny Informačního centra. Na webových stánkách Hotelové školy je k dispozici online katalog knihovny. 26

27  Česká barmanská asociace přivítala založení Vysoké školy obchodní a hotelové v Brně a průběžně sleduje její vývoj.  Studium Vysoké školy obchodní a hotelové jednoznačně přibližuje znalosti barmanských profesionálů evropské i světové úrovni. 27

28  Do činnosti školy se aktivně zapojují členové CBA jako odborníci z praxe, což považujeme za velmi přínosné zejména pro provázání ryze teoretických vědomostí s praktickými poznatky ze současné gastronomie. 28

29  CBA považuje spolupráci s HŠ a VŠOH v Brně za velmi přínosnou s ohledem na nutnost zvýšení úrovně pracovníků v české gastronomii a cestovním ruchu.  Věříme, že trvalá a intenzivní spolupráce přinese ještě větší teoretické povědomí o oboru barman. 29

30  Je třeba si uvědomit, že co možná největší přiblížené teoretického i praktického vzdělávání k reálné praxi a uznávaným odborníkům v každém konkrétním oboru je velmi důležité.  Ze zkušenosti mohu jménem CBA všem odborným asociacím či spolkům spolupráci se školami jen doporučit. 30

31

32 32  Student Vysoké školy obchodní a hotelové v Brně  Člen České barmanské asociace  Práce v hotelu – gastronomie je mým dalším velkým koníčkem  Milovník dobrého vína a kávy

33 33  1. místo Rudolf Jelínek cup 2009 PROFI - INTERNATIONAL Slovensko  Za rok 2009 – nejlepší drink s použitím Mattoni  2. místo Pražská Vodka cup 2008 – profi  2. místo Cinzano cup 2008 – profi  Účast na Grand prix CBA - TOP TEN  3. místo Dynybyl hot cup profi  1. místo Mattoni grand drink junior  Barman roku pro rok junior

34 34 Název koktejlu: PEAR JAM (hruškový džem) Typ koktejlu: Long drink Způsob přípravy: shaker Typ skla: collins glass Složení: •2cl Hruškovice Williams – Rudolf Jelínek •2cl Cinzano Rosso •2cl Martiny Extra Dry •1cl Fruit de Passion Monin •1cl Čerstvá šťáva z limety •dolité Top topic •zástřik citronovou kůrou Ozdoba: •pomeranč, fík, citronová tráva, limeta, levandule

35 35


Stáhnout ppt "Česká barmanské asociace, o.s., jako sociální partner Hotelové školy s.r.o. a Vysoké školy obchodní a hotelové s.r.o. Member of: Konference - Sociální."

Podobné prezentace


Reklamy Google