Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Magazín, který byl, je a bude: Prosím, omluvte předpotopní audio-ppt formát magazínu, důsledek mediální velezrady na posluchačích rozhlasu. No. 37 bylo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Magazín, který byl, je a bude: Prosím, omluvte předpotopní audio-ppt formát magazínu, důsledek mediální velezrady na posluchačích rozhlasu. No. 37 bylo."— Transkript prezentace:

1

2 Magazín, který byl, je a bude:

3 Prosím, omluvte předpotopní audio-ppt formát magazínu, důsledek mediální velezrady na posluchačích rozhlasu. No. 37 bylo rozesláno v úterý 5. března ve 14:22 exkluzívnímu klubu adresátů.

4  Český rozhlas Plus prezentoval 1. března zprávu, že v aukční síni Christie´s se uskuteční dražba vzácných vín z majetku vlády Jejího Veličenstva Alžběty II.  Přinášíme podrobnosti, o nichž se svědek Českého rozhlasu Plus nezmínil.

5  Dražba se týká šesti lotů vín uložených v Government Hospitality Cellar, jenž byl založen v roce 1922 v Lancaster House nedaleko Buckinghamského paláce  Sklep disponuje 38 090 láhvemi vína a lihovin, jejichž hodnota dosáhla v minulém roce téměř 3 milionů liber (asi 90 milionů Kč)

6  Vína se nakupují na základě doporučení pětičlenné komise, jež posuzuje nabídky na základě slepé degustace; specialisté Christie´s se nechali slyšet, že zařízení je „příkladem profesionálně řízeného sklepního hospodářství“; vína se nakupují mladá, jsou uložena v ideálních podmínkách a jsou podávána v plné zralosti  Do dražby, která se odehraje na první jarní den, míří 54 láhve, jež podle odhadu budou vydraženy za nejméně 65 000 liber (téměř 2 miliony Kč)  Bude mezi nimi šest láhví Chateau Latour ročníku 1961; předpokládá se, že každá dosáhne 5 000 liber (asi 146 350 Kč)  K magnetům aukce bude patří i 6 láhví Chateau Petrus ročník 1978, dále Chateau Mouton Rotschild 1986 a Lafite Rotschild 1988

7  Položky Government Hospitality Cellar budou draženy poprvé v historii.  „Řada těchto vín byla po desetiletí podávána králům, královnám, presidentům a předsedům vlád,“ poznamenala mluvčí aukční síně Christie´s.  Předpokládá se velký zájem z USA a zejména z Číny, která je v současné době největším importérem vín z Bordeaux.

8  Měl jsem tu čest obsluhovat Chivas Regal Bar ve Slovanském domě, kde se odehrál večírek po premiéře filmu Václava Havla Odcházení. O to více mne zasáhla zpráva o nešťastné události, jež se odehrála v Dumbartonu (Skotsko) shodou okolností v týž den, kdy jsem vysílal magazín Koktejl na Rádiu Česko naposledy, tedy 26. února 2013.  Zaměstnanci komplexu čistírny odpadních vod si jednu chvíli povšimli silné vůně whisky, která se linula ze zařízení. Ihned zahájili šetření, odkud se whisky v systému vzala. Zjistilo se, že pochází z jednoho z podniků společnosti Chivas Brothers, která ve svých třech stech skladů nechává zrát whisky v šesti milionech sudů. K úniku destilátu došlo nešťastnou náhodou při neopatrné manipulaci

9  Pražský bar La casa de la Havana Vieja se stal 4. 3. dějištěm barmanské soutěže v přípravě koktejlů z peruánského Pisca a ve znalostech tohoto destilátu.  Na nejvyšší pozici na bedně vystoupila překvapivě Tereza Velebová z brněnského baru Absolut.  K akci se ještě vrátíme.

10 TLEVESOOR COCKTAIL 2 clžitná whiskey 2 clcalvados 1 clpomerančová šťáva 1 clgrapefruitová šťáva 1 střikpeach bitters 1 střikcuraçao 1 střikholandský gin (jenever) Všechny přísady protřepejte v šejkru a nalijte přes sítko do koktejlky! Recepturu komponoval Bob Card v Harry´s New York Baru v Paříži 4. března 1933 na počest inaugurace presidenta F. D. Roosevelta (jméno drinku se čte obráceně)…

11  Příručka The Art of Mixing Drinks, která vychází z někdejší Esquire Drink Book a objevila se poprvé na trhu v listopadu 1957, v kapitole 365 výmluv proč pořádat večírek uvádí k 7. březnu: Masaryk Day for Czechs, a to přesto, že první československý president byl přísný abstinent…

12 NázevObsah v cl Náso bek láhve Láhev751 Magnum1502 Jeroboam3004 Rehoboam4506 Methuselah6008 Salmanazar90012 Balthazar120016 Nebuchad- nezzar 150020 8. 3. 1735 úředník Ordonance Royale určil, že flaçon, jak byla tehdy nazývána láhev šumivého vína, má obsahovat 25 tekutých uncí, tj. pinte de Paris, pařížskou pintu, jež odpovídala 0,93 litru. Toto jsou názvy láhví o větším obsahu tak, jak je nazvali časem obchodníci s vínem…

13 9. 3. 1967 na poradě v rozhlasové stanici Československo přednesl redaktor Oldřich Starý návrh uspořádat v rámci přímého přenosu z výstavy Ex – Plzeň ´67 soutěž barmanů COCKTAIL PARADE Ex 67.  Soutěž se uskutečnila! Pětačtyřicet let po jejím vysílání, 25. 6. 2012, posluchači Rádia Česko uslyšeli poprvé znělku magazínu Koktejl.

14  9. 3. 1981 si Andy Warhol, papež Pop Artu, poznamenal do svého deníku historku, kterou slyšel při své návštěvě Mnichova, kam přijel na výstavu: „´2000´ je klub dvaceti chlapíků, kteří se rozhodli koupit 2000 láhví Doma Pérignona a uložit je v zapečetěném skladu do roku 2000, pak je otevřít a vypít.“


Stáhnout ppt "Magazín, který byl, je a bude: Prosím, omluvte předpotopní audio-ppt formát magazínu, důsledek mediální velezrady na posluchačích rozhlasu. No. 37 bylo."

Podobné prezentace


Reklamy Google