Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

LCS obsahuje nový mechanický joystick, nebo nový elektronický joystick a nový rozvaděč

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "LCS obsahuje nový mechanický joystick, nebo nový elektronický joystick a nový rozvaděč"— Transkript prezentace:

1

2 LCS obsahuje nový mechanický joystick, nebo nový elektronický joystick a nový rozvaděč
Společné zapojování rychlospojek, nebo jednotlivé rychlospojky Elektrický kontakt Držák pro odložení hadic Rozvaděč 2

3 Elektrický kontakt: Nahrazuje sedmi pólovou zásuvku, kterou používáme dnes
Nakladač je osazen novými rychlospojkami s plochým čelem

4 Nakladač bude osazen Multi spojkou MC4 přímo z výroby
Multi spojka MC4 s integrovaným zapojováním elektrického okruhu

5 ErgoDrive LCS mechanický joystick

6 ElectroDrive LCS Professional

7 Řešení pro sady hadic, nebo traktory s rozvaděčem uprostřed

8 LCS je program rozvaděčů konstruovaných speciálně pro čelní nakladače.
Systém kanálků je optimalizován pro typické hydraulické funkce čelních nakladačů. Konstrukce zaměřena také na jednoduchou, snadnou a bezpečnou montáž. LCS umožňuje obsluze snadnější ovládání nakladače s těžkým břemenem a umožňuje stejnou nezávislost na zatížení při systému hydrauliky otevřený střed, nebo load sensing.

9 Velmi dobré ovládací vlastnosti
LCS rozvaděč je vůbec prvním rozvaděčem, který je konstruován a optimalizován pro čelní nakladače. Každá funkce rozvaděče je optimalizována; šoupátka jsou konstruovány pro svůj specifický úkol. Uživatel cítí „harmonii“ při práci právě proto, že rozvaděč je takto speciálně optimalizován.

10 LCS je dvousekční mono blok pro hlavní funkce nakladače
LCS Elektrický LCS Manuální

11 Bezodkapové rychlospojky RML202
LCS rozvaděč je konstruován pro použití v kombinaci s bezodkapovými rychlospojkami dle ISO U rychlospojky je plastové označení jednotlivé funkce hydraulického okruhu. Elektrický konektor může být integrován do konstrukce. Pro snadnější zapojení lze obě hlavní funkce nakladače uvést do plovoucí polohy, což znamená, že oba okruhy jsou na obou stranách vytlakovány.

12 Jak rozvaděč LCS, tak sada hadic LCS používají “ploché rychlospojky”
Uživatel může snadno očistit své „ploché“ rychlospojky, aby neznečistil hydraulický okruh a případně nepoškodil hydraulické systémy. “Ploché” rychlospojky jsou bezodkapové, což je dobré pro životní prostředí a udržuje stroj čistý, není zamaštěn a špinavý. Uživatel může vždy připojit rychlospojky, dokonce i při natlakovaném okruhu, neboť rozvaděč má funkci pro odtlakování při zapojení/odpojení nakladače.

13 Multi spojka MC4 LCS rozvaděč může být vybaven unikátní spojkou pro zapojení všech rychlospojek najednou. Multi spojka se jednoduše zapne pomocí zajišťovací páky. Tato páka je vybavena pojistkou, aby nedošlo k náhodnému odpojení rychlospojek. Multi spojka může být vybavena elektrickým konektorem , který se zapne ve stejném okamžiku, jako rychlospojky.

14 Nová kompaktní Multi spojka MC4 s integrovaným elektrickým konektorem a otočnými spoji mezi hadicemi a multi spojkou Uživatel snadno používá multi spojku při odpojování/zapojování nakladače, protože hadice se mohou volně otáčet v multi spojce. Uživatel ve stejném okamžiku zapojuje hydraulické okruhy i elektrický konektor. Snadné propojení pohybem jedné ruky. Multi spojka lze snadno zapojit i při natlakovaném okruhu a nastartovaném traktoru se zapnutým čerpadlem.

15 Odkládací poloha rychlospojek
Odkládací držák Jednotlivé rychlospojky, nebo Multi spojka MC4 Namontováno na konzole nakladače Standardem je držák pro upevněný odpojených rychlospojek. Držák je určen pro 4 rychlospojky a 1 konektor, nebo Multi spojku MC4, nebo krytku, když je nakladač zapojen, aby byl držák čistý pro příští uložení odpojených rychlospojek. Krytka Pro rozvaděče

16 Bezodkapové rychlospojky samostatně montované
Pokud musí být rozvaděč z určitých důvodů montován samostatně, existuje držák s rychlospojkami a el. konektorem.

17 Velmi kompaktní rozvaděč pro bowdenové i elektrické ovládání
Tento malý kompaktní rozvaděč zjednodušuje montáž a zkracuje instalační čas. Rozvaděč nesnižuje výhled ze sedadla obsluhy. Stejná konstrukce rozvaděče pro hydrauliku typu otevřený střed, load sensing, což opět zjednodušuje agregaci. Žádné hadice z boků rozvaděče, vždy pouze z horní, nebo spodní strany rozvaděče.

18 Rozvaděč LCS umožňuje použití plovoucí polohy pro výložník i pracovní nářadí.
Při připojování může být rozvaděč vytlakován i při běžícím motoru. Obsluha může snadno připojit/odpojit nakladač bez obav z natlakovaných okruhů. Obsluha nemusí vypínat motor při odpojování, zapojování nakladače. Obsluha může lehce vytlakovat 3./4. funkci aktivací plovoucí polohy nářadí a 3.//4. funkce.

19 Plovoucí poloha pro pracovní nářadí
Plovoucí poloha pro pracovní nářadí znamená snadnější zapojení rychlospojek. Plovoucí poloha nářadí umožňuje použití nakladače pro skrývku nastavené výšky materiálu pouze kopírováním profilu terénu pohybem lopaty.

20 Hydraulický okruh otevřený střed s Power Beyond funkčně neovlivňuje následné hydraulické funkce
Traktor s otevřeným středem není limitován pro využití dalších parametrů a vlastností, např. 3 bodový závěs pracuje dále s tlakem 210 bar, zatímco čelní nakladač je omezen na 190 Bar.

21 LCS otevřený střed má shodné vlastnosti jako LCS load sensing, protože oba rozvaděče jsou v podstatě typu load sensing Pocit obsluhy s použitím rozvaděče otevřený střed je shodnýs tím, který ovládá load sensing rozvaděč. Obsluha, která ovládá rozvaděč LCS elektrycký cítí více reakcí a dřívější reakce i na sebemenší pohyb ovladače. Zejména zřetelné pro ty, kteří mají zkušenosti s obsluhou el. systémů před tímto.

22 Load sensing rozvaděč má vestavěnu funkci ohřívání, aby se předešlo termo šokům. Tato funkce je aktivována pouze při nízkých tlacích. Při dosažení určitého tlaku je vypnuta Tato funkce je energeticky nenáročná a pracuje pouze při nízkých tlacích. Uživatel nikdy nezažije zhasnutí motoru, nebo zaseknutí nakladače z důvodu termo šoku, např. při transportu. Uživatel nikdy nezaregistruje tuto funkci, protože ta se automaticky vypne v okamžiku, kdy začne používat nakladač, nebo jiné hydraulické funkce traktoru, např. 3 bodový závěs.

23 Na vyklápěcí straně je eliminována kavitace díky zpětnému plnícímu ventilu
Obsluha nikdy nemusí čekat na naplnění hydraulických válců nářadí olejem po vyklopení nářadí. Užitečné např. při těžení.

24 Funkce s nízkotlakou regenerací umožňuje významně zlepšit dvoučinné pohyby nakladače (klesání a vyklápění současně). Olej na odpadní straně je v daném okamžiku používán místo, aby jen odtekl do nádrže. Dvě funkce najednou s vysokou rychlostí při klesání a zaklápění lze provádět při nízkých otáčkách motoru. Uživatel nemusí přidávat plyn, aby zvýšil průtok a tím dosahuje nižší spotřeby. Uživatel nemusí čekat až se doplní olejem zvedací válce při klesnutí výložníku na zem, pohyb je kontinuální a okamžitě je nářadí tlačeno na zem. Další výhodou je lepší regulace tlaku na podložku, kdy je rychlost pohybu snížena a obsluha má více času na ovládání nakladače.

25 Nakladač je snižován stejnou rychlostí nezávisle na hmotnosti břemene
Zlepšená funkce ovládání znamená, že obsluha nemusí přemýšlet o tom, jak těžký náklad manipuluje. Nakladač bude vždy klesat stejnou rychlostí. Snadné a přesné pohyby při manipulaci s těžkými náklady.

26 Speciální rozvaděče pro potřeby speciálních funkcí traktoru
LCS umožňuje vytvoření specifických hydraulických sad pro traktory, které požadují nízké zatížení přední nápravy. Toho je dosaženo uvnitř rozvaděče bez použití regulace otáček motoru. Snižuje se tak energetická náročnost a spotřeba pohonných hmot.

27 Montážní sada rozvaděče a sada hadic
Stejná konzola pro rozvaděče i sady hadic (jednotlivé rychlospojky/multispojka). Otvor na konzole zjednodušuje montáž rozvaděče. Zavěšte rozvaděč na 2 povolené šrouby a třetí je uzamkne. Montážní prostor: všechny hadice včetně Power Beyond hadice jsou připojeny pod rozvaděčem Montážní prostor: Elektrický rozvaděč má integrován akumulátor pro ovládací tlak

28 Našroubujte 3 šrouby do pozice dle obr. před zavěšením do držáku.
Když je rozvaděč ve správné poloze, utáhněte šrouby. Namontujte držák rozvaděče na pravou konzolu.

29 Bowdenové ovládání rozvaděče
LCS má délku pracovního pohybu 6mm pro ovládání výložníku i nářadí a pouze další 3mm pro plovoucí polohu. Také okruh nářadí má plovoucí polohu, která lze využít při práci, nebo při připojování nakladače. Pro jednoduší montáž je konstrukce spoje provedena tak, že připojení bowdenu se provádí bez demontáže krytu šoupěte. Spojení je absolutně bez vůle.

30 Připojení ovládacích bowdenů
Pravostranná montáž Montáž Joystick v uzamčené poloze Vložte konec bowdenu do šoupěte Utáhněte šroub M6 Zatažením za kryt se přesvědčte, že bowden je na správném místě Utáhněte šroub M8 Nasaďte ochrannou zátku X Y Y Ochranná zátka Šroub M6: imbus 3mm. 6Nm Šroub M8: imbus 4mm. 12Nm Otočný bod Uzamčení joysticku. Zamčeno při zatlačení Y X X Y

31 Electrické propojení s mechanickým joystickem
Vyvrtejte díru min. Ø26mm v podlaze kabiny, nebo použijte existující. Pokud lze vyvrtat pouze menší díru, musíte odmontovat 6 polovou samici, nebo samce z konektoru. Remove the plastic cap covering the valve. Note the snap locking. Nainstalujte 8 pólovou samici ze spodu do plastového krytu dle obr. Vložte kabel do drážky na rozvaděči. Namontujte plastový kryt na rozvaděč. Ujistěte se, že sedí správně. Připojte uzemnění a přívodní kabel. Ujistěte se, že proud (min.15A) je vypnut při vypnutí klíčku zapalování. Drážka 6-pólová zástrčka Délka 1500mm 6-pólová zásuvka 8-pólová zásuvka Délka 2500mm


Stáhnout ppt "LCS obsahuje nový mechanický joystick, nebo nový elektronický joystick a nový rozvaděč"

Podobné prezentace


Reklamy Google