Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mapy bez bariér.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mapy bez bariér."— Transkript prezentace:

1 Mapy bez bariér

2 Cíl první - mapa Společnost Seznam.cz vytvoří novou vrstvu na Mapy.cz, která bude osobám s omezenou hybností či handicapem zobrazovat přístupnost jednotlivých budov. Zelená znamená, že budova je přístupná pro seniory, maminky s kočárky, vozíčkáře a všechny další osoby s omezenou hybností.

3 Cíl druhý - úložiště Konto Bariéry zprovozní Jednotné úložiště přístupnosti (JUP), kde budou všechny české údaje o přístupnosti budov.

4 Výhody pro starosty Možnost zdarma využívat všechny data JUP – na webu, v brožurách, jakkoliv

5

6

7 Výhody pro starosty Možnost zdarma využívat všechna data JUP – na webu, v brožurách, jakkoliv Viditelnost obce a posílení turismu – data jsou zdarma “na hraní“ pro tvůrce map, průvodců a mobilních aplikací Vizualizace dat pro komunitní plánování – která čtvrť je plná bariér? Která ne? Připravený přehledný systém vkládání dat

8 Cílové skupiny Fyzicky a smyslově handicapovaní Senioři
Rodiny s kočárky Lidé po nemocích a úrazech Turisté se ztíženou mobilitou Odhady: v EU a v ČR osob.

9 Otevřená a propojená data
Strukturu dat vyvíjí Vysoká škola ekonomická Na rozdíl od běžné tabulky jsou propojená data pochopitelná i pro stroje a proto jim můžeme klást chytré dotazy na souvislosti: Najdi mi moravské město s největším počtem bezbariérových budov na obyvatele. Ukaž mi všechny budovy kolaudované po , které jsou hodnoceny jako bariérové. Dlouhodobý cíl: aplikovat tento systém i na evropské úrovni.

10 Viktor Paggio, Marie Svobodová a Petr Hazuza
I I Nadace Charty 77 – Konto Bariéry I Melantrichova 5 I 11000 I Praha


Stáhnout ppt "Mapy bez bariér."

Podobné prezentace


Reklamy Google