Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Simulovaná schůze Evropského parlamentu na téma: LISABONSKÁ SMLOUVA.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Simulovaná schůze Evropského parlamentu na téma: LISABONSKÁ SMLOUVA."— Transkript prezentace:

1 Simulovaná schůze Evropského parlamentu na téma: LISABONSKÁ SMLOUVA

2 Stání se konalo v Plzni 22.listopadu v 10:30 hod. Po našem příjezdu se všechny týmy zaregistrovaly a obdržely jmenovky.

3 Každý tým se skládal z jednoho europoslance a dvou zástupců příslušné frakce. Náš tým se skládal z: 1) Europoslankyně - Kateřiny Lippertové 2) Lobbistky - Lucie Bíbové 3) Asistenta – Jirky Nývlta Zastupovali frakci ALDE (Aliance liberálů a demokratů )

4 Po registraci se týmy usadily na svá označená místa, kde měly potřebné materiály a drobné pozornosti. Všichni mohli začít připravovat úvodní proslov a vzájemně se seznámit.

5 Na úvod byli účastníci seznámeni s parlamentem EU. Poté se seznámili s tím, jak a co se bude u týmů hodnotit a také s tím, co se od jednotlivých frakcí (týmů) očekává.

6 Jednotlivé týmy diskutovaly o tom, je-li občanská iniciativa realitou nebo pouhou iluzí.

7 Týmy měly možnost se o velké pracovní přestávce občerstvit ve vyhrazeném prostoru a lobovat mezi sebou. Poté porota zahájila veřejnou diskuzi, ve které si poslanci vyměňovali názory.

8 Po zahájení další přestávky se porota rozhodovala o vítězném týmu, který vyhraje první cenu, a to třídenní pobyt ve Štrasburku. Nakonec se všichni vyfotili, rozloučili a obdrželi drobný dárek. Nálada ve volební místnosti byla po celou dobu velmi pozitivní, všechny týmy odcházely s úsměvem.

9 DROBNÁ OCHUTNÁVKA ZE SOUTĚŽE

10

11

12

13 Všichni účastníci soutěže i s organizátory.

14

15

16

17

18

19

20 Výherci třetího místa

21  Výherci druhého místa

22  Výherci prvního místa

23 Informace získaly a zpracovaly novinářky: Lucie Korčeková a Desislava Grančarska, žákyně 2.OPČ Střední školy živnostenské Sokolov


Stáhnout ppt "Simulovaná schůze Evropského parlamentu na téma: LISABONSKÁ SMLOUVA."

Podobné prezentace


Reklamy Google