Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Soukromé regenerační zařízení

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Soukromé regenerační zařízení"— Transkript prezentace:

1 Soukromé regenerační zařízení
Milan Možiešík Soukromé regenerační zařízení

2 Je zřejmé, že spojení lékařské vědy s alternativní medicínou dosahuje nejlepších výsledků při léčení lidí ve 21. století. Proto při své práci využívám jak starých čínských, egyptských, keltských a japonských postupů, tak nejnovějších poznatků vědy a techniky.

3 Svým zákazníkům nabízím tyto služby:
Estetické formování postavy, kůry hubnutí, úprava celulitidy Lymfodrenáže + uhličité suché plynové koupele Klasické masáže – zdravotní, sportovní, rekondiční aj. Elektropunktura Magnetoterapie Solárium, sauna, masážní vana Viofor – magnetická stimulace Léčení světlem – bioptronová lampa, světelná rampa – harmonizér čaker Zdravotní tělesná výchova, jóga Meditace – prevence proti stresům, motivace, zbavení se špatných návyků Baňkování, moxování, ibusin EVS – léčení a tlumení bolesti – práce s vnitřní energií – reiki Regenerace v pyramidě Léčení psychowalkmanem Léčení pomocí kamenů, včetně masáží horkými kameny Nauka o patogenních zónách – hledání a likvidace Specializace na bolesti hlavy a páteře, mobilizace páteře Rašelinové zábaly, plynné uhličité koupele

4 Masáže Provádím Klasické masáže Lymfodrenáže Thajské masáže
Japonské masáže Havajské masáže A další druhy masáží spojené s aromaterapií, muzikoterapií s využitím bahenních zábalů.

5 Uzavřené suché uhličité plynové koupele
Metoda uzavřených uhličitých plynových koupelí je v lékařském výzkumu i praxi dostatečně ověřená a její pozitivní účinky na lidský organizmus jsou bez vedlejších nežádoucích účinků. Uzavřené uhličité plynové koupele potvrzují, že metoda má dlouhodobě příznivé účinky na centrální nervový systém, na cévní a srdeční systém a na srážlivost krve Metoda působí přímo na pokožku a zabraňuje zánětlivým změnám a nežádoucí pigmentaci Uzavřené uhličité koupele komplexně regenerují lidský organizmus, upravují činnost štitné žlázy, pomáhají při srdečních potížích, normalizují krevní tlak, preventivně působí proti poruchám metabolizmu, proti infarktu, mozkovým mrtvicím, trombózám, emboliím, psychoimunologickému selhání, revmatickým nemocem a vysokému krevnímu tlaku, výrazně aktivují imunitní systém lidského organizmu, což se projevuje rychlejším hojením pooperačních ran, podporují protizánětlivé a hojivé procesy, výrazně léčí kožní nemoci, zvyšují celkovou kondici organizmu, blahodárně působí na osoby, které pracují ve stresových povoláních Po několika leženích mizí potíže s poruchami spánku a dlouhodobé bolesti hlavy, u sportovců zvyšují svalové prokrvení a tím i výkonnost, zkracují pocit bolesti svalů a únavy, urychlují průběh rekonvalescence po nemoci a úrazech, zlepšují pocit životní pohody. Blahodárně působí v těhotenství.

6 Baňkování, moxování, ibusin
Baňkování – je starou metodou léčení různých zdravotních problémů, které se řeší přikládáním speciálních skleněných baněk a působením podtlaku. Baňky působí fyzikálně, reflexně, ale také metabolicky tím, že ovlivňují látkové pochody v přilehlém okolí a v neposlední řadě také stimulují imunitu organizmu. Moxování – je metoda prohřívání přesně určených bodů na těle. Moxové doutníky se používají v tradiční čínské medicíně. Tato metoda má vliv na systém tělních tekutin a centrální nervovou soustavu. Tímto se pozitivně ovlivňují porušené funkce organismu. Ibusin – je metoda léčení pomocí tzv. „ušních svící“. Používá se při léčbě narušené motoriky, šumění v uších, zvonění apod.

7 Bahenní zábaly Zábaly lze používat jako podpůrný prostředek při syndromech svalového přetížení při sportu, pracovním zatížení apod. Rašelinový zábal je jedna z nejuznávanějších forem tepelné terapie, při které dochází k uvolnění svalových kontrakcí, detoxikaci organismu a příjemné relaxaci celého těla. Forma jednorázových aplikací obsahujících velké množství organických a minerálních látek, které se za pomoci tepelné podpory dostávají do našeho těla, mají rovněž blahodárný vliv na pokožku.

8 Regenerace v pyramidě O tajemné síle pyramid již bylo mnoho napsáno a zdokumentováno. Tajemnou energii pyramid se zabývá v současné době mnoho vědců. Teorie vyzařování energie říká, že energie vyzařovaná pyramidou se soustřeďuje ve všech pěti vrcholech pyramidy, čímž vytváří paprsky, které se znovu spojují ve fokálním bodě zvaném královská komora, nacházející se v jedné třetině mezi základnou a vrcholem. Účinky pyramidy na lidský organizmus: Zvyšuje účinek léků a kosmetických přípravků Zmírňuje bolest a urychluje průběh nemoci Zesílí naše myšlenky, touhy a přání Zlepšuje soustředění a učení Je to výborné místo k relaxaci a uvolnění. Doporučuji spojit pobyt v pyramidě s využitím psychowalkmanu a muzikoterapie.

9 Světelná rampa – harmonizér čaker
Již staří Egypťané i Řekové využívali pozitivního účinku barev záměrně a účelně k léčení nemocí. Podle nemocí byli pacienti ukládání do místnosti, jejichž velká okna byla potažená velkými průsvitnými barevnými látkami. Pronikající sluneční světlo tím dostávalo novou kvalitu vibrací, které účinně působili při určitých tělesných i duševních onemocněních. Paprsek světla je rozložen na 7 spektrálních barev, z nichž každá má svoji frekvenci a vibraci. Tyto barvy by se měli používat vědomě a smysluplně. Každá barva má jinou vibraci a působí prostřednictvím čaker (hlavní energetická centra v těle, kterých máme 7). červená – genitálie (kosti, zuby, nehty, tlusté střevo, konečník) oranžová – podbřišek (krev, míza, trávící šťávy, genitálie) žlutá – žaludek (spodní část zad, žaludek, játra, žlučník, slezina, slinivka) zelená – srdce (horní část zad, hrudník, dolní část plic, ruce, krevní oběh) světle modrá – ohryzek (průdušky, plíce, hltan, hlasivky, hrdlo, šíje, čelisti) tmavě modrá – střed čela (malý mozek, uši, nos, dutiny, oči, čelo, obličej) fialová – temeno hlavy (velký mozek, lebka)

10 Viofor - magnetoterapie
O působení magnetického pole na organizmus každý z nás jistě několikrát slyšel. Názory se určitě lišily - někdy se tvrdilo, že účinky jsou pozitivní jindy negativní. Jak se v tom orientovat? Řekněme si k tomu něco bližšího. V první řadě si představme magnetické pole země, které chrání vše živé před nebezpečnými složkami kosmického a slunečního záření. Protože i člověk je "živý tvor", který ve svém vývoji podléhal a samozřejmě stále podléhá působení tohoto elektromagnetického záření, považujeme jeho vliv za normální a přirozený. Musíme si přiznat, že ačkoliv jej neumíme vnímat, bez jeho existence by nebylo možné zajistit správné fungování buněčných biochemických dějů. Na druhé straně rádio, televize, elektronika včetně mobilních telefonů vedly ke vzniku nepřirozeného elektromagnetického pole, které bohužel v lidském organismu vyvolává poškození fyziologických mechanismů. V přítomnosti magnetického pole specifických parametrů dochází k intenzivní látkové výměně a tím k celkovému zvýšení metabolické aktivity buněk! Na našem trhu již existuje přístroj, který dokáže vygenerovat magnetické pole téměř stejných hodnot jako pole zemské. V jeho českém klinickém hodnocení je uvedeno, že riziko použití tohoto systému je prakticky nulové a jako jediné zařízení tohoto typu na českém trhu, je dokonce určeno i pro laickou veřejnost a na prevenci a regeneraci organismu. Základní účinky na lidský organizmus : regenerační relaxační vasodilatační protizánětlivý analgetický antispastický stabilizace buněčných membrán

11 Viofor - magnetoterapie
MOŽNOSTI využití VIOFOR-STIMULACE v kosmetické a masérské praxi Působení regenerační (anti aging efekt, hojivé procesy) Ošetření akné Podpora činnosti lymfatického systému, protiedémové působení Detoxikace organismu ( na buněčné úrovni ) Relaxační a protistresové působení Zklidnění psychiky (zlepšení nálady, klidný spánek ) Dodání energie, odstranění „jarní únavy“ Snížení působení volných radikálů, podpora antioxidačních procesů Zvýšení vstřebatelnosti podávaných preventivních přípravků Normalizace imunitního systému Odstranění svalového napětí Zmírnění bolesti Využití v reflexní terapii MOŽNOSTI využití VIOFORTERAPIE v lékařské praxi Postižení pohybového aparátu Degenerativní onemocnění páteře a kloubů Revmatická onemocnění kloubů i měkkých tkání, jako fibromyalgický syndrom M. Bechtěrev U osteoporózy hlavně zmírnění bolestí, regenerace kostní tkáně Stavy po traumatech, zlomeninách kostí, prodloužené hojení kostí, prevenci pseudoartros, stavy po osteosyntésách a umělých náhradách kloubů Poranění měkkých tkání, kloubní distorze, hematomy, popáleniny, dekubity, špatně se hojící jizvy Neurologická onemocnění degenerativní jako roztroušená sklerosa mozkomíšní, M. Parkinson, M. Alzheimer Stavy po cévních mozkových příhodách s různým stupněm pares a plegií, spastických i chabých Cévní onemocnění jako záněty žil, onemocnění tepen, hematomy, lymfedémy Alergická onemocnění hlavně celková aplikace u astma bronchiale, kožní alergie Psychické poruchy hlavně neurózy, poruchy spánku a soustředění, stres, psychické vypětí Poruchy menstruace Hypertenze Urychlení regenerace u sportovců Diabetes, polyneuropatie („mravenčení“ v končetinách) Zácpa

12 Sauna Pravidelné saunování Jak to funguje
Pravidelné saunování má především tyto kladné vlastnosti: * zlepšuje prokrvení tkání * zvyšuje vylučování katabolických látek z organismu * zlepšuje termoregulační mechanismy * pomáhá ničit choroboplodné barterie a viry a tím zvyšuje odolnost např. proti nachlazení a virózám Pravidelné sunování zlepšuje odolnost organismu tak výrazně, že nejméně desetkrát snížilo výskyt onemocnění horních cest dýchacích v porovnání s lidmi, kteří saunu nenavštěvovali. Chřipkou onemocní návštěvníci sauny jen vyjímečně. Jsou také méně náchylní ke vzniku nebo recidivě revmatických chorob. Saunování zmírňuje bolesti především svalstva a kloubů, navozuje radostnou náladu, uvolňuje křeče drobných průdušinek v dýchacích cestách. Bolesti v kloubech ustupují, stejně jako křeče zažívacích orgánů, změny na stěnách mozkových cév mnohdy odstraňují migrénové bolesti hlavy. Proto se po sauně dobře spí. Je-li mezi jednotlivými turnusy zachován interval nejlépe jednoho maximálně dvou týdnů, jde o „pravidelné saunování“. Jak to funguje „Sauna“ - slovo, které má původ ve finštině (jak jinak) označuje v klasické podobě formu střídavé koupele, která vychází ze zajímavé vlastnosti dřeva: člověk se o ně nespálí, a to ani když okolní teplota dosahuje výše stupňů °C. Vzduch přitom musí být dostatečně suchý, aby se mohl pot rychle odpařit a pokožka se příliš neohřála. K dokonalému samoochlazení organismu můžeme přidat tzv. Parní ráz, tedy efekt polití žhavých kamenů vodou. Po ní musí následovat ochlazení skutečné:ochlazení plic čerstvým vzduchem a pokožky studenou vodou nebo sněhem. Člověk snáší relativně dobře vysoké teploty i po delší dobu (5-10 i více minut). To že se tělo ani při 100 stupňů °C neuvaří, je dáno extrémním suchem v sauně. Obrana organismu proti změnám teploty se projevuje reakcí krevního oběhu. Tep se zrychluje obvykle o polovinu, krevní tlak kolísá jen mírně. Neurohormonální ochranný systém, tzv. hypofýza-nadledvinka reaguje zvýšeným vylučováním nadledvinkových hormonů. Projevuje se to např. tím, že odstraňuje nebo zmírňuje bolesti svalstva a kloubů, uvolňuje křeče v dýchacích cestách atd. Sauna uklidňuje, způsobuje ústup tísnivých pocitů nervozity, okysličuje tělo, podporuje tvorbu protilátek.

13 Solárium Princip opalování
Opálení není v principu nic jiného, než vlastní ochrana pleti proti slunečnímu záření. Působením záření UV-B se aktivují zvláštní buňky pokožky (melanocyty) k intenzivnějšímu vytváření melaninu (nepřímá pigmentace). Tato látka hnědne na cestě do jejích svrchních vrstev vlivem záření UV-A (přímá pigmentace). UV záření ovšem nevyvolává jen tvorbu pigmentu. Způsobuje v pokožce i chemické změny a zesiluje její zrohovatělou vrstvu. Tím se několikanásobně zvyšuje přirozená ochrana proti spálení. Při umělém ozařování v soláriu probíhají tytéž procesy jako u přírodního slunění. Jaro * působí proti jarní únavě * vytváří vlastní kožní ochranu proti záření * připravuje kůži na léto Léto * připravuje na dovolenou * dodává zadostiučinění za “dovolenou doma” * opaluje i mimo letní vedra Podzim * prodlužuje léto * propůjčuje zdravý a zrekreovaný vzhled * dodává zdraví na zimu Zima * dodává záblesky naděje pro lepší náladu * podporuje zdraví * dodává dynamicky aktivní vyzařování

14 Masážní vana Účinky hydromasážního systému oceníte především při regeneraci fyzických sil po sportovním výkonu, fyzické práci a také při rehabilitaci po zranění či při revmatických potížích. Tlak vodních paprsků masíruje svalové partie, šlachy, klouby, prokrvuje svaly a tkáně a zároveň působí i na mnoho reflexních bodů chodidel a dlaní. Hydromasážní systém zajišťuje člověku kontaktní masáž proudem vody a vzduchu, k jejichž míchání dochází v trysce ještě před vstupem do vany.

15 Parafínové lázně Parafín
Parafín je lázeňská procedura, která patří mezi fyzikální terapie, konkrétně mezi léčbu teplem. Popis a účinek parafínu: Parafín je speciální vosk, vyrobený z ropy. V lázeňství se využívá pro své fyzikální vlastnosti, které spočívají v tom, že zahřátý parafín tuhnutím uvolňuje velké množství skupenského tepla. Toto teplo se léčebně využívá. Použití parafínu je jednou z forem pozitivní termoterapie, tedy léčby teplem. Parafín se aplikuje dvěma způsoby: buď ve formě parafínových obkladů, či ve formě parafínové lázně. Parafínový obklad spočívá v přikládání zahřáté dečky s napuštěným parafínem na tělo pacienta. Na dečku se přiloží igelit a froté ručník. Parafín v dečce tuhne, uvolňuje velké skupenské teplo a tím prohřívá organizmus. Parafínová lázeň spočívá v ponoření končetiny (nejčastěji ruky) do parafínové lázně, kde je parafín rozpuštěn s parafínovým olejem o teplotě asi 55°C. Po opakovaném ponoření se ošetřená oblast překryje igelitem a zabalí do froté ručníku. Doba aplikace je 15 až 20 minut. Účinky parafínu jsou tedy hlavně tepelné. Prohříváním těla se uvolňují podkožní vrstvy, svalstvo, prohřívají se klouby. Indikuje se u chronických revmatických onemocnění především drobných kloubů končetin (ruky), často též u nejrůznějších vertebrogenních onemocnění, tj. onemocnění páteře nebo onemocnění s páteří související. Poslední dobou se parafín stále více používá i v kosmetice, a to např. na regeneraci pokožky nebo při formování postavy.

16 Na Vaši návštěvu se těší
Milan Možiešík V Troskách 2692/4 Ostrava – Zábřeh 700 30 Tel.: , @:


Stáhnout ppt "Soukromé regenerační zařízení"

Podobné prezentace


Reklamy Google