Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pocta Matce Tereze 1910-1997 8 Click.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pocta Matce Tereze 1910-1997 8 Click."— Transkript prezentace:

1 Pocta Matce Tereze 8 Click

2 MATKA TEREZA “Nečekejte na to, až vás někdo povede; začněte sami,
SVÝMI VLASTNÍMI SLOVY “Nečekejte na to, až vás někdo povede; začněte sami, člověk člověku.” Matka Tereza nás učila svým příkladem, co to opravdu znamená ‘žít’ evangelium.

3 “Myslím si, že svět je dnes úplně převrácený
“Myslím si, že svět je dnes úplně převrácený a tolik utrpení je tu proto, že je tak velice málo lásky v domovech a v rodinném životě. Nemáme čas pro své děti, nemáme čas na sebe navzájem, není čas, abychom se těšili jeden z druhého.” “Láska začíná doma; láska žije v domovech, a proto je dnes ve světě tolik utrpení a tolik chybí štěstí... Každý dnes vypadá hrozně uspěchaný, ustaraný kvůli lepšímu blahobytu a většímu bohatství a tak dále, takže děti mají velmi málo času pro své rodiče. Rodiče mají velmi málo času na sebe navzájem, a tak doma se začíná ničit světový mír.”

4 O CHUDOBĚ „Vidím Boha v každé lidské bytosti. Když omývám rány malomocného, cítím, že se starám o samého Pána. Není to krásný zážitek?" – interview 1974. „Když tu vidím plýtvání, pociťuji uvnitř hněv. Nechci svůj hněv ospravedlňovat. Ale po zkušenostech v Etiopii je to něco, čeho se nemohu zbavit." Washington 1984.

5 “Ve světě je větší hlad po lásce a ocenění než po chlebu.”
“Nejhorší chudobou je osamělost a pocit, že nejste milováni.” “Dnes není nejhorší nemocí malomocenství nebo tuberkulóza, ale pocit, že člověk je nechtěný.” “Ve světě je větší hlad po lásce a ocenění než po chlebu.” “Někdy si myslíme, že chudoba je jenom být hladový, nahý a bez domova. Chudoba těch, kdo jsou nechtění, nemilovaní a zanedbávaní, je ta největší chudoba. Tento druh chudoby musíme začít léčit ve svých domovech.”

6 O VÁLCE „Nikdy předtím jsem ve válce nebyla, ale viděla jsem hlad a smrt. Ptala jsem se (sebe sama): ´Co cítí, když tohle dělají?´ Nechápu to. Všichni jsou Boží děti. Proč to dělají? Nechápu to." -- Bejrút 1982, během bojů mezi izraelskou armádou a palestinskými ozbrojenými skupinami. „Prosím, zvolte cestu míru. ... Krátkodobě mohou být vítězové a poražení v této válce, která nás všechny děsí. Ale to nikdy nemůže ospravedlnit a nikdy neospravedlní to utrpení, bolest a ztráty životů, které způsobí vaše zbraně." -- Dopis americkému prezidentovi Georgi Bushovi a íráckému prezidentovi Saddámu Husseinovi, leden 1991.

7 O POTRATECH Potrat „je vražda v lůně matky … Dítě je Boží dar. Když ho nechcete, dejte ho mně." “Největší ničitel míru je potrat, protože když matka může zabít své vlastní dítě, proč bych já nemohl zabít tebe a ty mě? Není v tom žádný rozdíl.” “To je chudoba, když se rozhodneš, že dítě musí zemřít, aby sis mohla žít, jak chceš.”

8 “Zázrak není to, že děláme tuto práci, ale že ji děláme rády.”
O JEJÍM ŽIVOTNÍM DÍLE “Sami cítíme, že to, co děláme, je jenom kapka v oceánu. Ale oceánu by něco scházelo, kdyby tam ta kapka chyběla.” „Jednoho dne jsem měla sen, že stojím u nebeské brány. A sv. Petr mi řekl: ‚Jdi zpátky na Zemi. Tady nemáme slumy.'" -- Tato slova prý řekla řeckému princi Michaelovi v roce 1996. “Zázrak není to, že děláme tuto práci, ale že ji děláme rády.”

9 “Když lidi soudíte, nemáte čas je milovat.”
O LÁSCE “Když lidi soudíte, nemáte čas je milovat.” “Snažím se dávat chudým lidem z lásky to, co si bohatí mohou pořídit za peníze. Ne, malomocného bych se nedotkla ani za tisíc liber; ale velmi ráda o něj pečuji z lásky k Bohu.” “Objevila jsem paradox: když milujete, až to bolí, pak už to není bolest, ale jen víc lásky.” “Nevím přesně, jaké to bude v nebi, vím však, že až zemřeme a přijde okamžik, kdy nás Bůh bude soudit, NEBUDE se nás ptát: Kolik dobrých věcí jsi v životě udělal?, ale zeptá se: Kolik LÁSKY jsi vložil do toho, co jsi dělal?”

10 “Když je člověk nechtěný, nemilovaný, zanedbaný, všemi zapomenutý, to je myslím větší hlad, větší chudoba, než když člověk nemá co jíst.” “Nemyslete si, že aby láska byla pravá, musí být mimořádná. Je zapotřebí, abychom milovali neúnavně.” Pokaždé, když se na někoho usměješ, je to úkon lásky, dar tomu člověku, krásná věc. Dobré skutky jsou články, které vytvářejí řetěz lásky.

11 O SLUŽBĚ BOHU “Buďte věrní v malých věcech, protože v nich spočívá vaše síla.” “Každý z nich je Ježíš v převlečení.” “Jsem malá tužka v ruce píšícího Boha, který posílá milostný dopis tomuto světu.” “Já se nemodlím za úspěch, já prosím za věrnost.” “Vím, že Bůh mi nedá nic, co bych nemohla zvládnout. Jen si přeji, aby mi tolik nedůvěřoval.”

12 “Mnoho lidí si plete naši práci s naším povoláním
“Mnoho lidí si plete naši práci s naším povoláním. Naším povoláním je milovat Ježíše.” “Nejsladší Pane, dej, ať si vážím důstojnosti svého velikého povolání a tolika odpovědností s ním spojených. Nedovol mi, abych ho někdy znehodnotila svou chladností, nelaskavostí nebo netrpělivostí.” “Bylo by lépe méně slov; kazatelna není místo k setkávání. Co tedy máte dělat? Vezměte hadr a někomu doma ukliďte. Tím řeknete dost.” “V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou.”

13 “Slova, která nedávají světlo Kristovo, zvětšují temnotu.”
“Nespokojme se jenom s dáváním peněz. Peníze nestačí, peníze si lze sehnat, ale oni potřebují vaše srdce, aby je milovalo. A tak všude, kde jdete, rozsévejte svou lásku.” “Potřebujeme nalézt Boha a jeho nelze nalézt v hluku a neklidu. Bůh je přítel ticha. Podívejte se, jak příroda – stromy, květiny, tráva – roste v tichu; podívejte se na hvězdy, měsíc a slunce, jak se pohybují v tichu... Potřebujeme ticho, abychom se mohli dotknout duší.”

14 “Na konci svého života. nebudeme souzeni podle
“Na konci svého života nebudeme souzeni podle toho, kolik jsme získali diplomů, kolik jsme vydělali peněz nebo kolik jsme vykonali velikých věcí. Budeme souzeni podle: ‘Byl jsem hladový a dali jste mi najíst. Byl jsem nahý a oblékli jste mě. Byl jsem bez domova a ujali jste se mě.’”  ’”

15 “Ježíš je můj Bůh. Ježíš je můj Ženich. Ježíš je můj Život
“Ježíš je můj Bůh Ježíš je můj Ženich Ježíš je můj Život Ježíš je má jediná Láska. Ježíš je mé všechno!” Jestliže jste ještě nepřijali Ježíše do svého srdce, můžete to učinit teď touto krátkou modlitbou: “Drahý Ježíši, věřím, že jsi Boží Syn a můj Spasitel. Potřebuji tvou lásku, aby mě očistila od mých chyb a špatných skutků. Potřebuji tvé světlo, aby zapudilo všechnu temnotu. Potřebuji tvůj pokoj, aby naplnil a utišil mé srdce. Otvírám nyní dveře svého srdce a prosím tě, abys milostivě přišel do mého života a udělil mi svůj dar věčného života. Amen.”

16 “Když chceme, aby lidé poselství o lásce slyšeli, musíme ho vyslat
“Když chceme, aby lidé poselství o lásce slyšeli, musíme ho vyslat. Abychom uchovali lampu hořící, musíme do ní stále přidávat olej.” PŘEDEJ PROSÍM TOTO POSELSTVÍ DÁL!


Stáhnout ppt "Pocta Matce Tereze 1910-1997 8 Click."

Podobné prezentace


Reklamy Google