Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Gymnázium Pacov.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Gymnázium Pacov."— Transkript prezentace:

1 Gymnázium Pacov

2 Gymnázium Pacov – Gymnázium Pacov je jediným šestiletým gymnáziem na okrese a jedním z mála v republice. – Je jedinou střední školou v Pacově – ve městě, které leží přesně na 15. poledníku a které je centrem západní části Vysočiny.

3 Gymnázium Pacov – Gymnázium Pacov je všeobecné šestileté státní gymnázium zařazené do sítě škol a školských zařízení MŠMT ČR. – Pacovské gymnázium v současné době navštěvuje 162 studentů.

4 Gymnázium Pacov Základním cílem školy je příprava studentů na další studium na vysokých a vyšších odborných školách. (Více než 98 % našich absolventů pokračuje dále ve studiu). Michaela Rokosová, sexta 2008

5 Gymnázium Pacov Ve státní části maturitní zkoušky v roce 2011 se naše škola umístila v úrovni Z (kterou zvolila většina žáků všech škol, v ČR je celkem středních škol): v anglickém jazyce na 25. místě v češtině na 30. místě v německém jazyce na 99. místě Michaela Rokosová, sexta 2008

6 Gymnázium Pacov Průměrný celkový skór (umístění vůči ostatním školám) byl: v anglickém jazyce 90 % v češtině 87 % v německém jazyce 77 % Neboli: průměrný žák naší školy byl v angličtině lepší než 90 % žáků ostatních škol. (Nejlepší studentka dosáhla skór 100 %, takže nikdo v ČR neudělal zkoušku lépe než ona.)

7 Gymnázium Pacov Škola dosáhla lepších výsledků než všechny odborné školy a v porovnání se všemi gymnázii v ČR obsadila celkově (se započítáním úrovně Z i V) v ČJ 133. místo ze 361 českých gymnázií. Škola přitom nemá možnost nabrat pouze špičkové žáky, jak nám někdy vyčítají učitelé ZŠ, vezmeme většinou všechny přihlášené. Přesto jsou výsledky žáků po šesti letech studia vynikající, jsme cca v první třetině mezi gymnázii, kde jsou výběrové školy z velkých měst.

8 Gymnázium Pacov – Škola má výbornou atmosféru, vzhledem k nízkému počtu tříd se všichni navzájem známe.

9 Gymnázium Pacov Učitelé jsou partnery žáků při jejich vzdělávání.
Na rozdíl od většiny odborných škol se nebojíme se žáky diskutovat, účastnit se jejich akcí a nápadů a jezdit s nimi na školní výlety. Učitelský pěvecký sbor na akci GYPA SONG 2011 Studenti, paní učitelky a pan školník, poslední zvonění v pyžamech

10 Gymnázium Pacov – Díky nové budově máme kvalitní vybavení, příjemné (barevné, kruhové a oválné) třídy, pracovny a laboratoře. – Každý žák má k dispozici svoji uzamykatelnou skříňku.

11 Gymnázium Pacov – Samozřejmostí jsou tělocvična, posilovna, školní klub otevřený od rána pro dojíždějící žáky a bufet. – Učebna výpočetní techniky je volně přístupná od 6.30 do hod.

12 Gymnázium Pacov Na výborné (evropské) úrovni je vybavení školy výpočetní technikou (2,5 žáka na jeden počítač), všechny učebny jsou vybaveny dataprojektory. Školní LAN je v každé učebně a má rychlost 1 Gbit/s. Profi bezdrátová wi-fi síť (Cisco) zvládá více než 100 současně komunikujících zařízení.

13 Gymnázium Pacov Výuka informatiky a výpočetní techniky (dále IVT) je oproti osnovám výrazně posílena, studenti se kromě základů využití počítače seznámí s počítačovou grafikou, webdesignem i programováním a zájemci mohou z předmětu IVT maturovat. Tereza Kovandová, kvarta 2007

14 Grafika studenty opravdu baví:
Lucie Pultrová, kvinta 2010 Tereza Zajícová, kvinta 2010

15 Focení je jejich koníček…

16 a opravdu se jim daří… Hanka Kosejková, septima 2011

17 vytvořit záložky je hračka…
Veronika Vaníčková, sexta 2011 Karel Peclinovský, septima 2011

18 Portfolio grafických prací
Studenti mají do kvarty vytvořeno portfolio svých prací z rastrové i vektorové grafiky: Kateřina Bratránková Anna Vacková Kristýna Klímková

19 Maturitní práce z IVT Grafiku si nebo tvorbu webu si žáci často volí jako maturitní práci z předmětu Informatika a výpočetní technika Břéťa Žáček, oktáva 2010

20 Realizujeme projekty z ESF
Ovšem vytvořit krátký film technikou fotoanimace a ruční animace z cca 1500 fotek, retušovaných, rozpohybovaných a doplněných zvukem a poté ho sestříhat v počítači zdaleka každý neumí. Film vznikl v rámci projektu realizovaného naší školou, financovaného z ESF, ve spolupráci se studentkami VŠUP jako lektorkami. (Projekt má vlastní web: grafika.gpacov.cz) Klepnutím spustíte z

21 Grafika vyžaduje znalosti a software:
Studenti již od tercie pracují podle zásad dobré grafiky a na konci studia zvládají rastrovou i vektorovou grafiku na poloprofesionální úrovni. Využíváme programy GIMP, Audacity a posléze (polo)profesionální produkty firem Adobe a Corel. Adobe Photoshop Elements. Adobe Premiere Elements. Corel Draw X5.

22 Dále (polo)profesionální vybavení:
Škola má fotoateliér se studiovými blesky, softboxy a s barevnými pozadími Díky projektu z ESF také profesionální zrcadlovku Canon s portrétním objektivem Sigma. V ateliéru fotí již studenti od našeho prvního ročníku, tj. od tercie a pořádně si to užívají.

23 A (polo)profesionální zpracování:
Fotografie pak upravíme (histogram, křivky) a trochu si s nimi v počítači vyhrajeme: Eliška Roubalová, septima 2011 Modelky: Šárka Švarcová, Andrea Votápková

24 Nezapomínáme na kancelářský SW:
Ve zpracování textů, tabulek a prezentací pracujeme na úrovni prvních ročníků VŠ. Učitel IVT (Ing. Pavel Roubal) je současně autorem knih o počítačové grafice a zpracování textů, u kterých si sám realizuje DTP (sazbu v programu Adobe In Design). Žáci se proto naučí vytvářet texty a pracovat s typografií na vysoké úrovni jak v programu MS Word, tak ve vektorovém programu.

25 Práce s textem: Zkoušení pro tercii ze zpracování textů (40 minut):
Pravidla pro úpravu seminárek jsou na webu školy:

26 Prezentace: Na následujícím snímku je animovaná prezentace ukazující schéma současného počítače. Takovou prezentaci zvládají vytvořit žáci kvarty, tedy deváté třídy. Umí totiž již pracovat s rastrovými i vektorovými obrázky a samozřejmě s prezentačním programem. (Jednou klepněte a potom nechte proběhnout animaci.)

27 Technické schéma současného počítače
Výkonné díly Grafická karta LCD panel Telefonní linka – internet (Mikro)procesor Operační paměť ADSL modem, wi-fi Počítačová síť Spouštění programů Síťová karta Ukládání dokumentů Otevírání dokumentů Zvuková karta Reproduktory Ukládání souborů Vstupní zařízení Klávesnice Myš Pevný disk, SSD CD , DVD a Blu-Ray disk USB flash disk

28 Zpět k výuce – V naší škole vznikají a ověřují se nové učebnice výpočetní techniky pro střední školy. – Škola spolupracuje s Výzkumným ústavem pedagogickým Praha na tvorbě obsahu celostátního RVP (rámcového vzdělávacího programu) z předmětu Informačně- technologický základ.

29 Státní maturita s úsměvem 
– Klademe důraz na všechny předměty, na češtinu a cizí jazyky ještě o kousek větší. – Škola připravuje žáky na povinné a povinně volitelné předměty státní maturity v základní i ve vyšší úrovni.

30 Školní maturita také  – V profilové části maturitní zkoušky si žáci volí z celé šíře vyučovaných předmětů. – Pokud pochopí, že učitel VYUČUJE a student se UČÍ, tak nemají s maturitou žádný problém. – Výjimečně to nějaký žák včas nepochopí, ale do září mu to dojde.

31 Nesedíme doma  – Jezdíme do ciziny, pravidelně se střídá Anglie…

32 Nesedíme doma  – … a Švýcarsko.

33 Nesedíme doma  – Zapojujeme se do krajských, celostátních i evropských projektů. – Poslední 3 roky se naše škola jako jediná v republice účastní projektu Comenius. Dvě desítky studentů (každý osmý žák) vyjedou na týden do různých evropských zemí (Řecko, Turecko, Španělsko, Portugalsko, Itálie, Litva, Německo). – Bydlí v rodinách, cestují po zemi, vytvářejí projekty s dalšími studenty, hovoří samozřejmě anglicky.

34 Nesedíme doma  – Jezdíme také na lyže, zájemci mohou každý rok. – Lyžařský výcvik je vždy v kvintě, jezdíme tradičně do Krkonoš na Černou Horu. – Přes den lyžujeme, večer si zájemci mohou zatančit.

35 Nesedíme doma  – Samozřejmostí je také letní sportovní kurz, jez- díme na vodu a na kola – Tradičně sjíždíme Vltavu na kánoích a na raftech, na kolech jezdíme kolem Lipna.

36 Nesedíme doma  Výlety bývají hodně podařené:

37 Nesedíme doma  Tercie začíná adaptačním kurzem:

38 A co jinak? – Jde to. Studenti jsou samý úsměv… Poslední zvonění 2011
Téma: PUNK is not DĚD

39 A co jinak? – Učitelé většinou také… Poslední zvonění 2011
Téma: PUNK is not DĚD

40 Studenti se mají rádi 

41 Jsou docela v pohodě  Foto a koláž: Jana Pazderková, sexta 2011

42 Gymnázium Pacov – Přijďte k nám studovat! – Strávíte 6 let v příjemném, inspirativním ale i náročném prostředí netradiční, nové a moderní střední školy.

43 Co vás čeká v tercii? Adaptační kurz (bývá hodně povedený).
Trocha učení, sžívání se se třídou. Čerti u nás bývají hodně zajímaví… Pro zájemce lyžování na Černé Hoře před Vánoci. Trocha učení… Akce ve škole i mimo ni (letos voda koncem dubna…). Poslední zvonění maturantů si užijete. Výlet určitě také, jezdíme až na 5 dní. Den GyPa plný her, zábavy, hudby a sportu.

44 Gymnázium Pacov – Získáte nadstandardní znalosti VT, jazyků a všech předmětů, které vás zaujmou. – Získáte takový studijní základ, který vám umožní vybrat si jakoukoliv vysokou školu.

45 Gymnázium Pacov – To vše v příjemném inspira- tivním prostředí, blízko svého domova . – Ale pokud z nějakého důvodu budete po kvartě chtít odejít, můžete, nikdo vám to nebude zazlívat.

46 A pokud vás někdo zrazuje?
Co s tím? Asi nic. Moc to neřešte, prostě k nám pojďte a ostatní se už poddá. Klepněte myší a uvidíte, jak to viděla kvarta v roce 

47 U nás pod vodu nikdy nepůjdete (do vody možná ano, ale s úsměvem ).
Gymnázium Pacov U nás pod vodu nikdy nepůjdete (do vody možná ano, ale s úsměvem ).

48 © Gymnázium Pacov Děkujeme za pozornost


Stáhnout ppt "Gymnázium Pacov."

Podobné prezentace


Reklamy Google