Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Profesionální líčení pro každé vystoupení

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Profesionální líčení pro každé vystoupení"— Transkript prezentace:

1 Profesionální líčení pro každé vystoupení
Tales of Sahara AFSANA

2 Osnova Nejčastější chyby/nedostatky Specifika prostor
Produkty a štětce Aplikace Tipy pro specifické problémy Péče o štětce, péče o pleť Závěrečné rady

3 Proč se líčit?

4 Proč se líčit? Sjednocení barvy pleti Viditelné rysy obličeje, oči, …
Bez viditelného obličeje neukážete emoce Korekce nedostatků Kostým nekončí pod bradou

5 Nejčastější chyby Žádný nebo velmi slabý make-up

6 Nejčastější chyby Nedostatečně rozetřený make-up (maska)
Obličej není vymodelovaný Opomenuté nebo špatně vymodelované obočí

7 Nejčastější chyby Špatně zvolené barvy

8 Specifika prostor Světlo x vzdálenost publika Slunce zvýrazňuje
Večerní světlo ubere 30-40% Klub, čajovna 50-60% Jeviště 60-80% Vzdálenost 3 metry -20%

9 Denní světlo Make-up v odstínu pleti

10 Kluby Líčení, které odráží světlo (nebo) Tmavé líčení očí
Pozor na velmi hluboké stíny

11 Menší pódia Výrazný make-up tónově tmavší Obočí!
Zblízka může ještě vypadat pěkně

12 Líčení pro velké jeviště
Zblízka se vás musí leknout

13 Líčení pro velké jeviště
Make-up i o dva tóny tmavší Výrazná konturace Výrazné obočí, dlouhé řasy a tmavé linky

14

15

16

17 Produkty Podkladová báze pod make-up
Kvalitní dlouhotrvající make-up v odstínu pleti poskytující plné krytí. (Druhý make-up o dva odstíny tmavší)

18 Matný bronzer pro konturaci
Světlý třpytivý bronzer Tvářenka Sypký transparentní fixační pudr (Korektor)

19 Oční stíny – bílý, světlý a tmavý
Další barvy očních stínů pro variace Tužka na obočí o jeden až dva odstíny tmavší než je barva obočí Umělé řasy a průhledné lepidlo na řasy Černá kajalová tužka na oči

20 Podkladová báze pro oční stíny
Černé gelové linky Bílá tužka na oči (Dlouhotrvající řasenka) Konturka na rty (Rtěnka) Světlý lesk na rty

21 Štětce Velký kulatý na tvářenku a pudr Houbička na make-up
Zkosený na konturaci obličeje Vějíř dvojité vlákno Kartáček na obočí Tenký pevný zašpičatělý na oční linky Pěnový aplikátor Plochý měkký plnější na oční stíny Plochý pevný na záhyb víčka Kulatý měkký na barevné přechody (Malý pevný rovný nebo zkosený na stíny ke konečkům řas nebo širší linky) (Štěteček na rtěnku)

22

23 Pořadí nanášení Báze Světlý stín Tmavý stín Pod obočí Obočí Linka
Vyčistit pleť Nanést hydratační krém – počkat Vyhlazující báze – počkat Make-up – počkat Korektory Fixační pudr Matný bronzer Projasňující bronzer Tvářenka (Fixační pudr) Báze Světlý stín Tmavý stín Pod obočí Obočí Linka Umělé řasy Dokreslit linku Spodní linka Značky, bindi, glitry

24 Aplikace – postupy Make-up nanést i na krk a za uši, linie vlasů
roztírat směrem dolů Korekce oranžový – modrá žlutý – fialová zelený, modrý - červená Konturace tváře Tmavý matný pod lícní kosti a po krajích nosu Světlý třpytivý na lícní kosti a nos Tvářenka na jablíčka (usmát se a krouživým pohybem nanést) Při aplikaci pudrových přípravků štětcem přidáváme produkt postupně (ztmavujeme do požadovaného odstínu.).

25

26 Vše dobře rozetřete

27 Postupy 2 Oči a obočí Stíny nanášíme ťupkáním, ne tahem
Tmavý stín nanášíme do záhybu očního víčka a lehce vytáhneme k obočí Pokud víte, že vám tmavý stín opadává při nanášení, naneste pod oko silnou vrstvu pudru, kterou potom lehce i s opadanými stíny oprášíte

28 Postupy 3 Vyhněte se pastelovým barvám. Volte (mastnější) stíny s vysokou pigmentací. Stíny při nákupu vždy vyzkoušejte. Oční stíny dlouho vydrží, pokud použijete bázi pod oční stíny. Pod obočí patří bílý perleťový stín (pro větší jeviště), případně matný. Linky nanášíme před lepením řas. Na vykresleních spodních linek používáme pouze kajalové tužky. Obočí musí být dostatečně zvýrazněné a to i pro blondýnky!

29 Aplikace umělých řas Pokud jsou vaše vlastní řasy světlé, naneste tmavou řasenku. Řasy zkraťte na potřebnou délku (zastřihujeme od vnější strany). Umělé řasy by měly začínat tam, kde začínají růst vaše přirozené řasy. Naneste dostatečnou vrstvu lepidla (více na kraje) a chvilku počkejte. Lepidlo by nemělo být průhledné, ale stále ještě mléčné (ne však vodové). (U nových řas většinou nechám lehce zavadnout a pak nanesu druhou vrstvu lepidla. Potom teprve lepím na oči.) Řasy přitiskneme od středu ke krajům. Pomáháme si pinzetou. Přesvědčíme se, že umělé řasy dostatečně přiléhají ke kořínkům řas. Chvilku počkáme a pak lehce přitlačíme např. pomocí opačného konce tenkého štětce. Lepidlo nikdy nenanášíme přímo na kůži. Řasy vždy aplikujeme na nalíčené oči.

30 tip Řasy můžete levně koupit na ebay
Nebojte se vyzkoušet i různé peříčkové nebo barevné. Lépe se lepí řasy s měkkým upevněním

31 glitry

32 Nanášení rtěnky Balzám na rty pro zvlhčení
Konturka (o tón tmavší než rtěnka). V koutcích míří dovnitř. Rtěnka – první vrstva Přitisknu papírák, velkým kulatým štětcem naberu fix. pudr a lehce opráším a pak přes papírový kapesníček ťupkuju pudr do rtů. Druhá vrstva rtěnky (Lesk – pro větší objem pouze na střed)

33 tip Při kreslení linek u očí nebo rtů se lehce opíráme o tvář/bradu prsty a polohu neměníme. Je dobré mít opřený loket. Aby rtěnka vydržela, můžeme rty lehce celé vykreslit konturkou. Zabráníte také „snědené rtěnce“. Jak nemít rtěnku obtisklou na zubech – stisknout mezi rty papírák nebo strčit do našpulených rtů prst a vytáhnout. Pokud se vám lepí rty na zuby, můžete si zoubky lehce namazat kosmetickou vazelínou.

34 Zapadlé oči

35 Jak na to Soustředíme se na protažení oka do strany.
Umělé řasy jsou nutnost. Na horní víčko nanášíme pouze světlý stín. Středním tónem můžeme oko vytáhnout do strany. Soustředíme se na pěknou spodní linku, kterou protáhneme lehce do strany. Můžeme nanést i bílou linku. Správně a dostatečně vykreslené obočí se zářivým stínem pod obočím pomůže oko otevřít. Krátké obočí více protáhneme a vytáhneme oblouk nahoru. Pozor na příliš silné obočí.

36 Zralá pleť Příliš make-upu bude vytvářet linky a zatékat do vrásek.
Používejte spíše tekuté přípravky včetně tvářenky. Pudrové produkty budou více vysušovat pleť a vytvářet efekt masky. Nepřehánějte to s pudrem. Zvýrazněte obočí! Pozor na přespříliš třpytu.

37 Aby make-up vydržel Podkladová báze
Dobré rozetření a zapracování, fixační pudr, dlouhotrvající produkty Raději více tenkých vrstev než jednu tlustou Ve velkém vedru nanášejte jen lehkou vrstvu a mějte po ruce pudr (případně i odmašťovací papírky).

38 odlíčení dvousložkový odličovač nebo oliváč
nechat obličej odmočit, navlhčený vatový tamponek přitisknout a pak lehce setřít nedřít kůži, třpytky pouze vodou! dočistit pleť. vodou hydratace

39 Péče o štětce vozte je ve zvláštní taštičce pravidelně je perte
nepůjčujte ostatním Praní1x týdně až měsíčně dle frekvence používání Štěteček od gel. linek se musí vyčistit vždy Na papírovou utěrku nakapejte olej a štětec krouživým pohybem očistěte. Na houbičku naneste dětský šampon (ne mýdlo!) a napěňte. Štětec vyperte a nakonec propláchněte vlažnou vodou. Sušte v horizontální poloze. Vyhněte se namočení upevnění držadla. Nenamáčejte v horké vodě.

40 Tipy a triky Jak posoudit, zda máte dost make-upu: odstupte několik metrů od zrcadla nebo požádejte někoho v šatně Otevření oka – bílá tečka do vnitřního koutku Se špatnými produkty a špatnými štětci neuděláte krásné líčení

41 závěrem Nepodceňujte důležitost líčení Trénujte
Vyhledejte pomoc (youtube, články, …) Experimentujte Nespokojte se s málem Užívejte si to

42 Občas se to nepovede…

43 … a jindy zase ano

44 Zdroje http://princessraqs.blogspot.cz/ www.youtube.com

45 DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST


Stáhnout ppt "Profesionální líčení pro každé vystoupení"

Podobné prezentace


Reklamy Google