Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Don Bosco Youth-Net IVZW

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Don Bosco Youth-Net IVZW"— Transkript prezentace:

1 Don Bosco Youth-Net IVZW
Představení sítě

2 Úvod Představení Don Bosco Youth Net Styl Dona Bosca pro DBYN
Prezentace se skládá ze dvou částí. První je obecné představení sítě. To by mělo dát celkový pohled na práci naší sítě, proč byla tato síť založena a co děláme. Poté se blíže podíváme na specifika naší sítě a styl naší práce.

3 Hlavní znaky Mezinárodní síť Mládežnické organizace Dona Bosca
Kanceláře SDB pracující pro mládež 12 partnerů (a stále přibývají další) Mezinárodní sekretariát v Belgii Důležitá data Prosinec  Založení Říjen  Oficiální start Srpen  INGYO (International Non-Governmental Youth Organisation) Listopad  Člen YFJ (European Youth Forum)

4 Cíle Vytváření mezinárodních projektů mladými lidmi a pro mladé lidi v duchu Dona Bosca – jako pomoc k tomuto cíli nabízíme semináře a tréninkové kurzy. Výměna informací, nápadů a zkušeností mezi členy – členové se mohou učit od sebe navzájem. Reprezentace hlasu mládeže Dona Bosca – jak ve složkách Evropské unie (členství v Evropském fóru mládeže), tak uvnitř salesiánské rodiny (účastí na seminářích pořádaných ústředím).

5 Struktura Don Bosco Youth-Net IVZW
KONTROLA PRAXE Partnerské organizace Dobrovolníci Mezinárodní sekretariát PODPORA

6 Partneři Belgie: Jeugddienst Don Bosco Česká republika: SADBA
Irsko: Salesians, Youth work office Itálie: Federazione CNOS/SCS Malta: SPYS Německo: Aktionszentrum Nizozemsko: Salesianen van Don Bosco Polsko: Salezjanskie centrum WDM Rakousko: Jugend Eine Welt Slovensko: DOMKA Slovinsko: Mladinski-Ceh Španělsko: Confed Don Bosco Velká Británie: Salesians, Youth work office

7 Kontakty Dílo DB (Evropa) Ázerbájdžán Maďarsko kontakty partnerů
Dílo DB (svět) Argentina Indie Spojené státy Hnutí Dona Bosca D.B.N. (Don Bosco Network) D.B.I. (Don Bosco International ) R.M.G. (the Rector Mayor General Office ) G.E.X. Veřejné instituce E.U. C.o.E. Y.F.J.

8 Témata Zaměření = práce s mládeží Témata Neformální vzdělávání
To obsahuje veškeré vzdělávání mimo oblast působnosti škol nebo rodin. Dobrovolnictví Převážně pracujeme a staráme se o dobrovolníky. Jsou to dobrovolníci, kteří organizují naše aktivity a podílejí se na nich. Sociální inkluze Jako mezinárodní síť mládežnických organizací Dona Bosca, chceme podporovat znevýhodněnou mládež na mezinárodní úrovni. Spoluúčast Chceme umožnit dobrovolníkům co nejsnazší vytváření vlastních mezinárodních aktivit.

9 Projekty Výměny mládeže – setkání mladých lidí, kteří chtějí, kteří chtějí spolu žít, učit se a přemýšlet Tréninkové kurzy – programy pro pracovníky s mládeží Mezinárodní dobrovolnická služba – mladý člověk stráví jeden rok v jiné zemi, kde jako dobrovolník pracuje s mládeží Studijní návštěvy – výměna zkušeností prostřednictvím návštěvy mládežnických projektů v jiné zemi Publikační činnost – informace pro partnery a dobrovolníky, propagace sítě a podpora práce pro mládež Cesty za poznáním – skupina mladých lidí s průvodcem na cestě za poznáním života lidí ze znevýhodněného prostrědí Semináře – workshopy a přednášky tématicky spojené s prací pro mládež Iniciativy mládeže – projekty mladých lidí v místě, kde žijí (většinou zaměřené na znevýhodněnou mládež)

10 Styl Dona Bosca (1) Rozdíly uvnitř sítě Kultura
různé organizace mají různé kulturní pozadí… Aktivity některé organizace se zaměřují na tréninkové kurzy, jiní na mezinárodní dobrovolnickou službu… Cílové skupiny někdo se orientuje na místní dobrovolníky, někdo na mezinárodní, jiní na znevýhodněnou mládež… Struktury každá organizace má pracovní strukturu, která nejlépe vyhovuje jejím potřebám… Společný jmenovatel Styl práce Dona Bosca pro DBYN

11 Styl Dona Bosca (2) Znaky oratoře !!! VYVÁŽENOST !!!
Prostředí práce s mládeží Dona Bosca Metody Výchovné cíle Oratoř Znaky oratoře Hodnoty Domov Místo, kde jsou doma Svoboda Škola Místo, kde se učí Zodpovědnost Hřiště Místo, kde si hrají Solidarita Kostel Místo, kde hledají smysl života Smysl !!! VYVÁŽENOST !!!

12 Styl Dona Bosca (3) Podpora: “Preventivní systém”
Práce vychovatelů ve stylu Dona Bosca Účast Rozum Podpora Spolehlivost Pravidla Odpovědnost Důvěra Tresty Kreativita Vlídnost Sliby Dynamičnost Starost Přístup Upřímný zájem Hravost Nepodmíněnost

13 Kontakt Don Bosco Youth-Net ivzw Groenveldstraat 46 3001 Heverlee Belgium Tel: +32 (0) Fax: +32 (0)


Stáhnout ppt "Don Bosco Youth-Net IVZW"

Podobné prezentace


Reklamy Google