Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

O marketingu aneb Rozum a cit

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "O marketingu aneb Rozum a cit"— Transkript prezentace:

1 O marketingu aneb Rozum a cit
Věra Boušková Popovičová

2 Kde se stává chyba? Nepochopení k čemu je marketing dobrý. Velmi často se jedná o téměř separované oddělení, kde se objednávají tužky a reklama Absence mktg plánu Přemrštěné budgety na pseudomarketingové aktivity Kopírování plánů let minulých, bez přemýšlení, k čemu to bylo dobré Nevyhodnocování efektivity jednotlivých aktivit Když obchod nefunguje, ukáže se prstem na marketing, pokud se obchodu daří, je to zásluha obchodníků Marketing má prioritu nula Kopírování činnosti konkurence je jako „letadlo“ Bezhlavé přebírání korporátní strategie Špatný nebyl marketingový manažer, ale jeho nadřízený Marketing Way s.r.o.

3 Jak zahodit šanci „Tušit, co se blíží, myslet a nebát se jednat, znamená smést konkurenci nebo jí aspoň dát pořádnou facku“ Škrtnout marketingové výdaje Vyhodit „lidi“ z mktg Nevěnovat se malým zakázkám, které nás „nespasí“ Nechat se zákazníkem vydírat a začít dumpovat Jet dál ve starých kolejích Zaplatit výhodnou reklamu Počkat, co udělá konkurence Dělat to, co dělá ten nejlepší na trhu Marketing Way s.r.o.

4 Když dva dělají totéž… Různé druhy bonusových karet u benzinové pumpy - za nasbírané body můžete čerpat z katalogu odměny Následovali další … Výsledek - zákazník mající v peněžence bonusové karty několika čerpacích stanic Důsledek – je mi jedno, kde natankuji Poučení - Zpravidla to, co dělají všichni nefunguje Marketing Way s.r.o.

5 Marketing=Reklama Marketing Way s.r.o.

6 „Marketing je společenský a řídící proces, kterým jednotlivci a skupiny získávají to, co potřebují, prostřednictvím tvorby, nabídky a směny hodnotných výrobků s ostatními.“ „Marketing je hledání a uspokojování potřeb způsobem, který přináší pozitivní hodnoty pro obě zúčastněné strany.“ Philip Kotler Marketing Way s.r.o.

7 Jak využít příležitost?
„Malé společnosti krizi prakticky zaznamenali jen díky tomu, že se o ní stále mluví“ Přesunout výdaje do oblasti marketingu, kterou je zajímavé posílit Utužit spolupráci mezi mktg a obchodem Na rodících se zakázkách ukázat své schopnosti Obhájit svojí cenotvorbu a místo slevy dát benefit Nalézt informace o tom, co zákazník potřebuje, a pak mu to poskytnout Drahé kampaně a průzkumy nejsou nutností někdy stačí být se zákazníkem v každodenním kontaktu Zákazník považuje kvalitu za samozřejmost! Tak co tedy chce? Marketing Way s.r.o.

8 Dobrý marketingový manažer
pochopit provázanost obchodu a marketingu zapomenout na rutinu dívat se na trh jinýma očima zaměřit se na zákazníka a ne na propagaci produktu dělat průzkum trhu nepřetržitě udržet zákazníka přimět lidi, aby znovu utráceli používat „testovací králíky“ věřit v to, co děláme mít selský rozum nelhat dělat „kvalitní“ marketing s přijatelnými náklady Marketing Way s.r.o.

9 Šílený marketingový manažer
hlavní prací je přemýšlení u stolu marketing je komplikovaná věc, zahrnující velké množství odborných výrazů, kterým nikdo nerozumí marketing sebou nese obrovské náklady získat potřebné informace je „neuvěřitelně“ nákladná věc na průzkum trhu si připravte milion na to budu potřebovat agenturu vs. to můžu zařídit sám a jak si to přesně představujete? potřebuji více vstupů Marketing Way s.r.o.

10 Na dobrou otázku, dobrá odpověď…
Co, kdy a v jaké formě zákazníkům nabídnout? Na co jsou zákazníci citliví a čeho si váží? Co definuje mého zákazníka? Co je cílem mé marketingové komunikace? Čeho si musím všímat na aktivitách konkurence? Jak účinně propagovat s rozumnými náklady? Kolik chci/musím dávat na propagaci? Jak změřím účinnost mktg činností? Kterému segmentu trhu mám věnovat největší pozornost a kdy? Jak využiji získané informace z trhu? Které druhy marketingové komunikace využívám a kdy? Jak mohu budovat značku? Marketing Way s.r.o.

11 Efektivní marketing v době krize
Uvedení nového produktu / služby na trh Nástroje efektivní propagace – nová média Formy komunikace se zákazníky,alternativní distribuční kanály Zvolte vhodnou komunikační strategii Dobré vztahy s veřejností a s médii Pracovat s cenou produktu Soustředit síly na cílovou skupinu SWOT analýza Ukazovat se v dobrém světle Odměňujte zákazníka za věrnost Prozákaznické chování všech ve firmě Marketing Way s.r.o.

12 Děkuji za pozornost Věra Boušková Popovičová Managing Director


Stáhnout ppt "O marketingu aneb Rozum a cit"

Podobné prezentace


Reklamy Google