Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy : Základní škola a mateřská škola,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy : Základní škola a mateřská škola,"— Transkript prezentace:

1 Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : leden 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.4 Z6_ 30 Téma : Tundra Ročník : 6. Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace: Prezentace seznámí žáka s typickými rostlinami a živočichy přírodní krajiny tunder a jejím zemědělským využitím, pracovní list slouží k procvičení probraného učiva. Materiál byl určen pro interaktivní tabuli. Pro vyplnění pracovního listu lze využít funkce pera. Pracovní list však lze vytisknout na papíře. Využívá také internet. Cílová skupina: 6.ročník a opakování v 9.ročníku.

3 Tundra

4

5 tundra a lesotundra : trávy, mechy, lišejníky polární liška, zajíc, polární vlk, hmyz, chov sobů dlouhodobě zmrzlá půda = permafrost

6

7

8

9

10 Doplň věty: V oblastech kolem polárních kruhu najdeme přírodní krajiny s názvem ……… Život se zde přizpůsobil …………… podnebí s velmi krátkým a chladným …………… Půda nestihne ani v létě zcela rozmrznout, říkáme tomu …………..Rostou zde ……….. a ………………… , kterými se živí …………… a ……………….

11 Doplň věty: V oblastech kolem polárních kruhu najdeme přírodní krajiny s názvem tundra. Život se zde přizpůsobil studenému podnebí s velmi krátkým a chladným létem. Půda nestihne ani v létě zcela rozmrznout, říkáme tomu permafrost. Rostou zde mechy a lišejníky , kterými se živí sobi a pižmoni.

12 12345 1-šelma tunder 2-chovné zvíře tunder 3-drobní živočichové tunder
4-nejčastější druh teplot 5-rostlinné společenstvo chladných oblastí

13 12345 V L K S O B H M Y Z R Á T U N D A 1-šelma tunder
2-chovné zvíře tunder 3-drobní živočichové tunder 4-nejčastější druh teplot 5-rostlinné společenstvo chladných oblastí

14 Ilustrace – www.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "Název školy : Základní škola a mateřská škola,"

Podobné prezentace


Reklamy Google