Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurence schopnost.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurence schopnost."— Transkript prezentace:

1 METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurence schopnost Projekt: Moderní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_ Jméno autora: Mgr. Jana Matěnová Datum, období kdy byl vytvořen: 4. ledna 2013 Název práce: Zlato Předmět, pro který je VM určen: Chemie Ročník, pro který je VM určen: 8. ročník Časová dotace: 1vyučovací hodina Vzdělávací oblast, tematický okruh, téma: Člověk a příroda, Chemie, 8. ročník Metodický list, anotace- výstižný popis způsobu použití VM ve výuce: žáci využívají prezentaci k získání informací o prvku zlato. Pro žáky je i jednodušší zápis. Pomůcky: -

2 VY_32_INOVACE_ ZLATO Au

3 VÝSKYT V PŘÍRODĚ V ryzím stavu – rýžování Ve slitině – chemickou
cestou

4 VLASTNOSTI Žlutý, lesklý, kujný kov (?) Na vzduchu stálý Vede teplo a el. proud

5 POUŽITÍ Šperkařství – punc Stomatologie (slitiny) Elektrické kontakty
POUŽITÍ Šperkařství – punc Stomatologie (slitiny) Elektrické kontakty Platidlo Zlatá rezerva státu

6 JAK POZNÁTE HODNOTU ZLATÉJO ŠPERKU?

7 ZDROJE http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Zlato_2.jpg
BENEŠ, Pavel. Základy praktické chemie: pro 8. ročník ZŠ. 1. vydání. Praha: Nakladatelství Fortuna, 1999, s. 79. ISBN


Stáhnout ppt "METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurence schopnost."

Podobné prezentace


Reklamy Google