Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Současná architektura

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Současná architektura"— Transkript prezentace:

1 Současná architektura
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Současná architektura VY_32_INOVACE_46_944 Projekt MŠMT EU peníze středním školám Název projektu školy ICT do života školy Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2 Sada 46 Anotace Nastínění charakteristik současné architektury Klíčová slova 21. století, kontejnerová architektura, high tech, styl, trend Předmět Architektura Autor, spoluautor Ing. arch. Ota Zápotocký Jazyk Čeština Druh učebního materiálu Prezentace Potřebné pomůcky PC, dataprojektor Druh interaktivity Výklad pomocí prezentace, následná diskuze Stupeň a typ vzdělávání Střední škola Cílová skupina 3. ročník, žáci 16 – 18 let Speciální vzdělávací potřeby ne Zdroje Seznam viz poslední strana

2 Současná architektura
Pokračuje v moderním stylu, nastoupeném ve dvacátých letech 20. století. V současnosti je architektonická tvorba rozrůzněná do mnoha stylů a trendů. Pro vědecké posouzení je třeba cca 200 let odstupu, aby bylo možné hovořit o stavebním nebo architektonickém slohu jako o celku s určitými společnými rysy. Je však možné, že tradiční pojem architektonický sloh vymizí a bude se hovořit pouze o trendech. Z minulého století přetrvávají všechny dosavadní styly a trendy.

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15 Otázky pro opakování a k zamyšlení:
popiš znaky současné architektury jmenuj směry uplatňující se v dnešní architektuře uveď některé stavby

16 STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Použité zdroje fotografie: Wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupné pod licencí Creative Commons z:


Stáhnout ppt "Současná architektura"

Podobné prezentace


Reklamy Google