Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření březen 2012

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření březen 2012"— Transkript prezentace:

1 Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření březen 2012 Ročník 1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 24 ) Rozmanitost přírody, Lidé a čas Téma – název učebního materiálu Jaro v hádankách Anotace prezentace vhodná na úvod učiva o jarní přírodě - žáci se naučí motivační básničku ( je vhodná pro doplnění pohybem ) formou hádanek žáci poznávají rostliny a živočichy, kteří jsou spojeni s jarem při pozorování obrázků si žáci uvědomují rozdíly mezi ročními obdobími se důrazem na jaro

2 JARO V HÁDANKÁCH Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Stanislava Junková

3 JARO! JARO! KDE SE VZALO? V PEŘINKÁCH SE VYSPINKALO, V KALUŽÍCH SE VYKOUPALO, VĚTVIČKOU SE UČESALO, DOKOLA SE ZATOČILO OD SNĚŽENEK VŠUDE BÍLO.

4 JARNÍ HÁDANKY Stojí v trávě hospodyňka, džbánky se smetanou cinká.
Džbánkem o džbánek zvoní, všude kolem ní to voní. Culí se, culí švarný pán, cibulí k zemi připoután. Barevný jak sama duha za sluníčkem vzhůru šplhá.

5 Na louce byl pestrý květ,
chtěl jsem k němu přivonět. Jenomže ten květ, dal se náhle v let. Ke každé kytce přivoní zlatuška pracovitá. V korunách starých jabloní koncertem jaro vítá.

6 Malý zobáček, žlutá peříčka, právě se vylíhlo z bílého vajíčka. Bílou křídou klikyhák, zobák, nohy – a je pták. Čáry, máry, teď kam s ním? Posadím ho na komín!

7 POZNEJ JARNÍ OBRÁZKY

8 POZNEJ JARNÍ OBRÁZKY

9 POZNEJ JARNÍ OBRÁZKY

10 ZDROJE: HALASOVÁ, Jitka. Sbírka říkadel a veršů. 1. vyd. Brno: DIDAKTIS spol. s. r. o., 2002. ISBN s. 46. PALANSKÁ, Jana. Hádanky v prvouce. 1. vyd. Nový Bydžov: JV Print, ISBN neuvedeno. s. 10. PALANSKÁ, Jana. Hádanky v prvouce. 1. vyd. Nový Bydžov: JV Print, ISBN neuvedeno. s. 11. PALANSKÁ, Jana. Hádanky v prvouce. 1. vyd. Nový Bydžov: JV Print, ISBN neuvedeno. s. 30. PALANSKÁ, Jana. Hádanky v prvouce. 1. vyd. Nový Bydžov: JV Print, ISBN neuvedeno. s. 33. PALANSKÁ, Jana. Hádanky v prvouce. 1. vyd. Nový Bydžov: JV Print, ISBN neuvedeno. s. 26. PALANSKÁ, Jana. Hádanky v prvouce. 1. vyd. Nový Bydžov: JV Print, ISBN neuvedeno. s. 27.


Stáhnout ppt "Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření březen 2012"

Podobné prezentace


Reklamy Google