Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Armatury plynovodů VY_32_INOVACE_17_327

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Armatury plynovodů VY_32_INOVACE_17_327"— Transkript prezentace:

1 Armatury plynovodů VY_32_INOVACE_17_327
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Armatury plynovodů VY_32_INOVACE_17_327 Projekt MŠMT EU peníze středním školám Název projektu školy ICT do života školy Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2 Sada 17 Anotace Armatury plynovodu, regulace Klíčová slova Uzavírací, pojistné, filtrační, regulační armatury, přetlak Předmět Plynárenství Autor, spoluautor Ludvík Hrtánek Jazyk Čeština Druh učebního materiálu Výklad Potřebné pomůcky PC, dataprojektor Druh interaktivity Výklad pomocí prezentace Stupeň a typ vzdělávání Střední škola Cílová skupina ročník, žáci 15 – 17 let Speciální vzdělávací potřeby ne Zdroje Seznam viz poslední strana

2 Armatury plynovodů, regulace
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Armatury plynovodů, regulace Účel: aby byla zajištěna snadná obsluha a bezpečný provoz. Typy: Uzavírací Slouží k uzavírání, nebo škrcení. Montují se na začátku každého plynovodu, na stoupačkách před plynovým spotřebičem.

3 STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Filtrační Slouží k čistění protékajícího plynu od mechanických nečistot a prachu. Montujeme vždy před regulační zařízení u nichž by nečistoty mohli ovlivnit jejich funkci. Regulační slouží k samočinnému snižováni a regulování provozního tlaku plynu na stejnoměrný na předem nastavenou hodnotu. Použití: v regulačních stanicích, veřejný rozvod, průmyslové objekty, obytné budovy u spotřebičů.

4 STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Pojistné Slouží k uvolněni nebezpečného přetlaku plynu z plynovodu do volného ovzduší. Montujeme za regulátor kde zabraňuji stoupnutí tlaku plynu v plynovodu a u spotřebičů při selháni funkce regulátoru.

5 Regulační stanice Montují se na začátek přívodu plynu do města.
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Regulační stanice Montují se na začátek přívodu plynu do města. Regulujeme VTL na STL. Regulační stanice plynu je zařízení používané pro regulaci tlaku plynu a ochranu proti vysokému tlaku, zahrnující veškeré zařízení včetně vstupního a výstupního potrubí, uzavíracích armatur a staveb, ve kterých je toto umístěno.

6 Otázky k opakování Popiš druhy zavíracích armatur.
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Otázky k opakování Popiš druhy zavíracích armatur. Popiš filtrační a pojistnou armaturu. K čemu slouží pojistná armatura.

7 STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Zdroje Vlastní zdroje Instalace plynovodů ISBN:


Stáhnout ppt "Armatury plynovodů VY_32_INOVACE_17_327"

Podobné prezentace


Reklamy Google