Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KOMUNIKACE Zápis do sešitu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KOMUNIKACE Zápis do sešitu"— Transkript prezentace:

1 KOMUNIKACE Zápis do sešitu
Vztahy mezi lidmi KOMUNIKACE Zápis do sešitu

2 Komunikace Vztahy mezi lidmi jsou formované v běžném životě prostřednictvím komunikace, která přispívá i k vzájemnému porozumění. Komunikace se dělí na slovní a neslovní (verbální a neverbální). S lidmi se setkáváme na mnoha místech, kde dochází ke sdělování nebo přijímání informací. Informace přijímáme a podáváme i v případě, když mlčíme.

3 Slovní komunikace Verbální.
Komunikace, kdy používáme slova(mluvená a psaná). Příkladem je osobní rozhovor, dopis, telefonát atd. Mluvené slovo je někdy obtížné pochopit, zvlášť v případě, kdy nelze klást otázky . Pokud je řečeno slovo gestem, mimikou – stává se srozumitelnějším.

4 Neslovní komunikace Většina informací se zajišťuje bez skupiny slov
Důležitý je tón hlasu. Mimika – výraz tváře. Haptika – doteky. Gestikulace - Pohyb, držení těla, pohled očí, úprava zevnějšku. Proxemika – vzdálenost (osobní prostor). Znaková řeč.

5 Zóna osobního prostoru
Intimní – pouštíme do ní jen nejbližší osoby – 15cm-45cm. Společenská – do 3m – udržujeme při kontaktu s cizími lidmi. Osobní – 45cm – 120cm. Veřejná – 3,7m a více.

6 Média – sdělovací a komunikační prostředky
Hromadné sdělovací prostředky působí na velké množství lidí. Rychle a snadno nás informují. Formují kulturní život člověka. Příklady – televize, rozhlas, internet, tisk…. napiš další příklady -


Stáhnout ppt "KOMUNIKACE Zápis do sešitu"

Podobné prezentace


Reklamy Google