Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zaokrouhlování čísel na statisíce

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zaokrouhlování čísel na statisíce"— Transkript prezentace:

1 Zaokrouhlování čísel na statisíce
VY_32_INOVACE_09_zaokrouhlovaniciselnastatisice Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách

2 Pokud chceme zaokrouhlit čísla
na statisíce, díváme se na číslo, které je umístěno na místě desetitisíců. Toto číslo zaokrouhlíme nahoru nebo dolů podle pravidel.

3 . . . . . . . . . . . . a) zaokrouhlování dolů
( jestliže na místě desetitisíců je číslice 0, 1, 2, 3, 4 ) . . . . . . = = = b) zaokrouhlování nahoru ( jestliže na místě desetitisíců je číslice 5, 6, 7, 8, 9 ) . . . . . . = = =

4 . . . . . . . . . Zaokrouhli na statisíce: 389 729 = 400 000
= = = = = = . . . . . = = = . .

5 Pokud máte všechny výsledky správně – úkol jste zvládli na jedničku !
Zaokrouhli čísla na statisíce do školního sešitu: . . = = = = = = . . . . Pokud máte všechny výsledky správně – úkol jste zvládli na jedničku !

6 ZÁKLADNÍ ÚDAJE DUM: Autor DUM : Radka Smetanová, ZŠ a MŠ Klášter Hradiště nad Jizerou 81 Období vytvoření DUM : 1. pololetí školního roku 2011/2012 Ročník : čtvrtý Vzdělávací oblast : Matematika a její aplikace Vzdělávací obor : Matematika Tématický okruh : Čísla a početní operace Téma : Zaokrouhlování na statisíce DUM byl vytvořen jako doprovodný materiál pro výklad v předmětu matematika ve čtvrtém ročníku ZŠ. Je určen k prezentaci pomocí datového projektoru nebo předvedení na monitorech žáků.

7 Použitelné zdroje : Použité obrázky jsou screeny z MS Office Použité obrázky pocházejí z databáze obrázků MS Office


Stáhnout ppt "Zaokrouhlování čísel na statisíce"

Podobné prezentace


Reklamy Google