Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Člověk a jeho svět, 1 Název školy, adresa:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Člověk a jeho svět, 1 Název školy, adresa:"— Transkript prezentace:

1 Člověk a jeho svět, 1 Název školy, adresa:
Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, Kamenný Přívoz 53, Kamenný Přívoz Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (III/2) Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_1PRV.18 Název materiálu: LISTOPAD - lidé Předmět: Člověk a jeho svět, 1 Třída: I.(1.,2.) Autor/ověřující učitel: Hana Šmídová / Hana Šmídová Datum ověření: 1 1

2 LISTOPAD Vrcholí všechny přípravy na zimu.
Lidé oslavují Svátek všech svatých – „Dušičky“. Vzpomínají na své zesnulé příbuzné, známé. Zazimují se letní chaty. Kontrolují se a čistí komíny. Automobily už by měly mít zimní pneumatiky. Začíná období adventu příprav na Vánoce.

3 I v hospodářství probíhá příprava na zimu
Na polích končí podzimní práce – orání, hnojení. Pořádá se výlov rybníků. Čistí se a ukládají stroje a nástroje, které již nebudou třeba. Hospodáři zazimovávají příbytky zvířat. V zahradách se shrabuje listí. Dělá se pořádek.

4 Péče o volně žijící zvířata
Hajní, myslivci a někteří dobrovolníci Shromažďují podzimní plody k zimnímu přikrmování- jablka, mrkve, řepy atd., dále kaštany, žaludy. Uskladňují seno , pokud možno poblíž krmelců. Připravují zásoby krmné soli. Kontrolují stav krmelců a jiných budov.

5 Péče o přezimující ptáky
Lidé připravují krmítka, kontrolují jejich stav, bezpečnost pro ptáky. Připravují vhodné krmivo – semínka, semínka zapracovaná v tuku, lůj a jiné dobroty.

6 KŘÍŽOVKA 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11.

7 2. Dřevěná stavba pro krmení zvěře je ………………….
1. Vytrvalý pták, ……….. obecný. 2. Dřevěná stavba pro krmení zvěře je …………………. 3. Na poli probíhá na podzim ………… 4. ……………… se komíny. 5. Svátku zesnulých se říká …………… 6. Podzimní práce …………………….. 7. Sušená tráva je ……………………. 8. Na poli sklízíme cukrovou ………… 9. Na zahradách se shrabuje …………. 10. Konec polních ……………. 11. Auta musí mít …………… pneumatiky.

8 1. V R A B E C 2. K M L 3. O Á N Í 4. Č I S T 5. D U Š Y 6. 7. 8. Ř P 9. 10. 11. Z

9 Zdroje: http://office.microsoft.com/
vlastní fotografie autorky


Stáhnout ppt "Člověk a jeho svět, 1 Název školy, adresa:"

Podobné prezentace


Reklamy Google