Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Informace, PC, hardware, software

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Informace, PC, hardware, software"— Transkript prezentace:

1 Informace, PC, hardware, software
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Miroslav Kaňok, DiS. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV) .

2 Informace Informace – má různé významy 1. V běžné řeči:
informace jako vědění, které lze předávat jako obsah zprávy či sdělení místo, kde se lze o něčem informovat 2. V informatice tvoří informaci data, která lze vysílat, přijímat, uchovávat a zpracovávat Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Miroslav Kaňok, DiS. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV) .

3 Co je počítač? Počítač (PC) je zařízení, které zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Přenosné počítače – např. „chytrý“ mobilní telefon, notebook … Stolní počítač Velice výkonný sálový počítač Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Miroslav Kaňok, DiS. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV) .

4 HARDWARE - technické vybavení počítače - souhrnný název pro veškerá fyzická zařízení, kterými je počítač vybaven

5 SOFTWARE programové vybavení počítače
- souhrnný název pro veškeré programy, které mohou na počítači pracovat (Word, Exel, Malování, Powerpoint, Picaso,…)

6 Úkol: správně rozřaď a vlevo dej vše, co patří do hardware a vpravo vše, co patří do software


Stáhnout ppt "Informace, PC, hardware, software"

Podobné prezentace


Reklamy Google