Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Protokol o ohledání místa činu. ZPPP 100/2001, čl. 26

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Protokol o ohledání místa činu. ZPPP 100/2001, čl. 26"— Transkript prezentace:

1 Protokol o ohledání místa činu. ZPPP 100/2001, čl. 26

2 PROTOKOL O OHLEDÁNÍ MÍSTA
(záhlaví) ČTS : V …………….. Dne PROTOKOL O OHLEDÁNÍ MÍSTA ČINU(stručně uvést ) I. (úvodní část) a) Stručné označení trestní věci a bližší popis události : b) Ohledání provedli : c) Ohledání přítomni : d) Důvod ohledání : e) Místo ohledání : f) Začátek a konec ohledání : g) Podmínky v době ohledání : h) Zvolený způsob (metoda) ohledání : II. (popisná část) III. (závěrečná část)

3 Ad II. Popisná část. změny vzniklé před ohledání
změny vzniklé při přípravě k ohledání popis prostorů a objektů na M.Č. uvedení hranic ohledání a VBM popis přístupových cest podrobný popis místností v terénu popis dominantních či orientačních objektů popis míst, kde byly zjištěny stopy popis negativních okolností popis zajištěných předmětů, jejich umístění a označení

4 Vlastní vstup do objektu.
Vstupní dveře do domu jsou celodřevěné, jednokřídlé, v době ohledání otevřené dovnitř. Jsou opatřeny zadlabacím zámkem (věcná stopa č.1), ve kterém schází cylindrická vložka včetně upevňovacího šroubu. Na podestě před dveřmi je rohož rozměrů 40 x 30 cm. V levé dolní části vnitřní strany dveří se nachází tmavohnědá šmouha délky 25 cm, šířky 2 cm, která připomíná zaschlou krev (biologická stopa č. 2). Podrobný popis jednotlivých místností objektu a umístění zajištěných stop

5 Ad III. Závěrečná část. Zde se uvádí :
Jaké úkony byly při ohledání provedeny: - byl pořízen náčrtek, fotografie, videozáznam, - zda byl použit služební pes, - kdy a kam byla mrtvola odvezena, kým, kým a jaké stopy a věcné důkazy byly zajištěny, kdo je na místě převzal, kým a jaké stopy budou odeslány na expertízu a kam apod.

6 Podpisy všech osob, které se ohledání zúčastnily !
Závěr protokolu se doporučuje formulovat takto : Ohledání místa činu bylo skončeno dne … v …. hod. Protokol sepsán dne v (místnost sepsání protokolu) Podpisy všech osob, které se ohledání zúčastnily !


Stáhnout ppt "Protokol o ohledání místa činu. ZPPP 100/2001, čl. 26"

Podobné prezentace


Reklamy Google