Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:"— Transkript prezentace:

1 METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Moderní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_9.2.14 Jméno autora: Mgr. Lenka Koritenská Datum, období kdy byl vytvořen: Název práce: Bodnutí hmyzem Předmět, pro který je VM určen: Přírodověda Ročník, pro který je VM určen: 4. ročník Časová dotace: 1 hod Vzdělávací oblast, tematický okruh, téma: Zdraví a hygiena – bodnutí hmyzem Metodický list, anotace- výstižný popis způsobu použití VM ve výuce: Tento materiál slouží k výkladu a procvičení zásad první pomoci. Pomůcky:

2 BODNUTÍ HMYZEM PRVNÍ POMOC

3 Co je to? Žihadlo je ostrý orgán, kterým živočich obvykle vstřikuje jed, nejčastěji propíchnutím kůže jiného živočicha. Žihadlo se nachází na zadní části těla živočicha. Mezi živočichy disponující žihadlem patří například včely, vosy, sršně.

4 Příklady žihadel:

5 První pomoc: Žihadlo co nejrychleji odstraníme. Seškrábneme jej třeba nehtem. Studená voda či ledování zmírňuje otoky obecně. Pokud nejsme alergičtí, otok zmizí bez následků i sám od sebe. Bodnutí do oka, krku a úst věnujeme zvýšenou pozornost.

6 Autor prohlašuje, že tento materiál je jeho prací, nebo je stažen z uvedených zdrojů.


Stáhnout ppt "METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:"

Podobné prezentace


Reklamy Google