Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Raiffeisen investiční společností

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Raiffeisen investiční společností"— Transkript prezentace:

1 Raiffeisen investiční společností
Snídaně s Raiffeisen investiční společností Cafe Imperial, Na Poříčí 15, středa 8. března 2017 Jaromír Sladkovský (CEO) Michal Ondruška (CIO)

2 Ohlédnutí za rokem 2016 Objem aktiv pod správou vzrostl v roce 2016 z 13,7 mld. Kč na 17,4 mld. Kč (tedy o 3,7 mld. Kč, respektive o 27 %). RIS je v posledních dvou letech nejrychleji rostoucí investiční společností na trhu. Všechny podílové fondy RIS vykázaly za rok 2016 pozitivní zhodnocení, a to i přes nepříznivý vývoj akciových trhů na počátku roku. RIS vydala dva nové fondy typu „master-feeder“ – Raiffeisen fond udržitelného rozvoje a Raiffeisen fond globálních trhů. Raiffeisen fond flexibilního růstu vydaný v dubnu 2016 (se strategií 80 % dluhopisy a 20 % akcie) se stal nejpopulárnějším fondem loňského roku a dnes má na svém kontě již 2,5 mld. Kč.

3 Trendy a tipy pro investování v roce 2017
Věříme Akciím – hospodářský růst + růst tržeb a zisků v roce 2017, silné momentum akciových trhů, preference cyklických sektorů (finance, technologie,…). Věříme Alternativám – energie, komodity, nemovitosti. Věříme tzv. Kreditům (korporátní dluhopisy a státní dluhopisy s nižším kreditem). V rámci dluhopisových investic preferujeme: CZK dluhopisy před cizoměnovými (s ohledem na posilování CZK), Krátkodobé či střednědobé před dlouhodobými (s ohledem na inflaci), tzv. Kredity před státními dluhopisy (vyšší výnos a přijatelné riziko). V námi řízených portfoliích převažujeme akcie, alternativy a tzv. kredity; podvažujeme dluhopisy.

4 Co očekáváme po ukončení intervencí ČNB
Aktuální výše spekulativních pozic dosahuje cca 1,4 bilionu CZK. z velké části uloženy do krátkodobých CZK dluhopisů (do 2 let) Bezprostředně po ukončení intervenčního režimu očekáváme spíše mírnější posílení koruny směrem k úrovni 26,50 CZK/EUR (tj. o cca 2 %), Proti silnějšímu posílení budou působit: prodeje spekulativních pozic v CZK, možná skrytá intervence ČNB. Variantu oslabení CZK neočekáváme, podle našeho názoru bude velká část zahraničních investorů dále držet svoje pozice v CZK dluhopisech s vědomím a očekáváním dalšího posilování CZK směrem k předintervenčním úrovním (25,70 CZK/EUR). Posílení CZK bude rozloženo do delšího období, minimálně několika měsíců až let Ukončení intervenčního režimu spíše dříve než později, odhadujeme duben/květen 2017.

5 Novinky v roce 2017 V březnu letošního roku uvedeme na trh nový dividendový fond. Připravujeme realitní fond pro běžné retailové investory zaměřený na komerční nemovitosti. Tento fond bude uveden na trh v létě letošního roku. V průběhu roku vydáme několik nových regionálně zaměřených fondů typu „master-feeder. V současné době je velmi aktuální téma investice denominované v EUR.


Stáhnout ppt "Raiffeisen investiční společností"

Podobné prezentace


Reklamy Google