Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Obec, kde žiji Vesnice.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Obec, kde žiji Vesnice."— Transkript prezentace:

1 Obec, kde žiji Vesnice

2 Životní úroveň Ve většině vesnic je vodovod, kanalizace s čističkou odpadních vod, možnost vytápění elektřinou nebo plynem, svoz odpadu, asfaltové silnice i chodníky.

3 Náves Vybavení domácností na venkově i ve městě jsou srovnatelné. Domy mají popisná čísla. Středem vesnice bývala od středověku náves.

4 Životní prostředí Obyvatelé vesnic žijí blíž přírodě. Je zde zdravější životní prostředí. Jsou tu vystavěny rodinné domy se zahradami. Namísto užitkových jsou okrasné.

5 Agroturistika Součástí zemědělských statků a farem jsou stodoly, chlévy, pole, louky, pastviny. Agroturistika slouží lidem z měst, aby prožili víkend nebo dovolenou na farmě v přírodě.

6 Zaměstnání Jen menší část obyvatel se věnuje zemědělství.
Někteří mají vlastní firmy, jiní dojíždějí za prací do průmyslových podniků v okolí měst.

7 Občanská vybavenost Ve vesnicích je obecní úřad a obchod, ve větších je základní škola, pošta, knihovna. Vedou tudy autobusové linky (dojíždění do škol, za kulturou...). V některých vesnicích jsou i železniční stanice.

8 Naše vesnice Podle slovníku si zapiš význam slov vesnice a obec.
V naší vesnici je potok a rybník. Jak se jmenují? Jak se nazývají jednotlivé části naší vesnice? Co je vystavěno na návsi? Kam vedou hlavní silnice z naší vesnice? Co je v naší vesnici zajímavého a pěkného? Jak se jmenuje starosta obce?


Stáhnout ppt "Obec, kde žiji Vesnice."

Podobné prezentace


Reklamy Google