Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Seminář Bakalářská práce

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Seminář Bakalářská práce"— Transkript prezentace:

1 Seminář Bakalářská práce
Jak cestu ke KP zvládnout…

2 Rozsah práce Množství textu generujícího se do pdf – slov bez citací (normativ stránek – řádkování, velikost písma, pravopis) Výstupy mapové i nemapové (opatřeny náležitostmi citačními popř. o autorství -) Přílohy práce většinou grafické

3 Harmonogram práce Stanovení postupných kroků k sepsání
Brát na zřetel studijní povinnosti (výuka, seminární práce, zkouškové období) Osobní komplikace (např. zdravotní obtíže, ...) Odevzdání práce duben 2017

4 Struktura BP vědecké téma
Název práce Cíle práce Metody Rešerše (teoretická, teoreticko-empirická) Diskuze + výsledky Závěr Citace (literatura) Souhrn (česky a anglicky)

5 KP pro učitelské obory Regionálně zaměřená (instalace informačních tabulí v rámci naučné stezky) Náplň práce se žáky v rámci letních škol a exkurzí Náplň hodiny ve vybraných předmětech (pracovní listy, manuál pro učitele, prezentace …)

6 Geršl Jan Cílem práce je zjistit a analyzovat mimořádné srážkové úhrny v Olomouci a okolí na základě záznamů měření na vybraných stanicích sítě MESSO. Analyzovány budou srážky v teplém půlroce. Struktura práce: 1. Úvod 2. Cíl práce 3. Rešerše literatury 4. Metody zpracování 5. Analýza srážkových úhrnů 6. Výsledky a diskuze 7. Závěr 8. Seznam literatury

7 Kam pro data? Ne pro všechny práce jsou nutná data od poskytovatelů (ČUZK, ČHMÚ, ČSÚ, …) Víte data objednat ? Data lze je získat i jinak (terénní šetření, dopočet z již zpracovaných dat …)

8 Proč definujeme cíle? Vymezení výzkumného problému !
Proč je pro mne téma zajímavé ? Co se k tématu dozvím z literatury? (rešerše) Cíl je stanoven s ohledem na originalitu – mohl by být otevřený, výzkumná úloha dosud neprobádána, uzavřený – podle metody zpracovat data a porovnat….

9 Typy práce Empirická Teoretická Historická Didaktická Kombinovaná

10 Komplexnost a využití metodologických hledisek
Autor práce je schopen: - vysvětlit k čemu byla teoretická část práce - definovat problém a pojmy s ním související - vymezit výzkumnou strategii, výzkumné metody - vysvětlit postup získávání dat a zjištění prezentovat z hlediska stanoveného výzkumného cíle (text, mapa …)

11 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Seminář Bakalářská práce"

Podobné prezentace


Reklamy Google