Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018"— Transkript prezentace:

1 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018
Vypracovala: Mgr. Yveta Opravilová, zástupkyně ředitele

2 Právní předpisy Zákon č. 561/2004 Sb., (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů; Vyhláška č. 671/2004 Sb., kterou se stanoví podrobnosti o organizaci přijímacího řízení ke vzdělávání ve středních školách (dále jen vyhláška), ve znění pozdějších předpisů; Zákon č. 500/2004 Sb., (správní řád), v platném znění.

3 Podmínky přijetí na SŠ § 59 – podmínky přijetí ke vzdělávání ve střední škole Splněná povinná školní docházka; Ukončené základní vzdělání před splněním PŠD; O přijetí rozhoduje ředitel příslušné střední školy (stanovuje další podmínky, kritéria...).

4 Přijímací řízení § 60 - přijímání do 1. ročníku vzdělávání ve střední škole 1. Přijímací řízení - přijímací zkoušky Ředitel střední školy je povinen vyhlásit nejméně jedno kolo přijímacího řízení a v rámci přijímacího řízení může stanovit přijímací zkoušku. Jestliže se přijímací zkouška nekoná, informuje o této skutečnosti písemně uchazeče nebo zákonného zástupce bez zbytečného odkladu (včetně přiděleného registračního čísla).

5 Přijímací řízení Termíny podání přihlášek do 1. kola přijímacího řízení: denní forma – do 1. března; talentové zkoušky – do 30. listopadu. Součástí přihlášky jsou ostatní dokumenty, které jsou uvedeny v kritériích podle zaměření střední školy: např. lékařský posudek o zdravotní způsobilosti, posudek školského poradenského zařízení včetně vyjádření o doporučení vhodného postupu při konání přijímací nebo talentové zkoušky.

6 Přihlášky 2. Přihlášky na střední školy
Každý uchazeč může jednotné přijímací zkoušky konat dvakrát (do celkového hodnocení se započítává lepší výsledek testů). v prvním stanoveném termínu ve škole uvedené na přihlášce v prvním pořadí; ve druhém stanoveném termínu ve škole uvedené na přihlášce ve druhém pořadí.

7 Přihlášky Termíny podání přihlášek do 1. kola PŘ:
denní forma – do 1. března; talentové zkoušky – do 30. listopadu. Součástí přihlášky jsou ostatní dokumenty, které jsou uvedeny v kritériích podle zaměření střední školy. V naší škole dostanou žáci přihlášku a zápisový lístek (v den předávání výpisu z vysvědčení).

8 Přijímací zkouška 3. Přijímací zkouška
Přijímací zkoušky se budou konat ve dvou termínech: a pro čtyřleté obory vzdělání a pro šesti a osmileté obory gymnázia Náhradní termín a

9 Přijímací zkouška Ředitel školy rozhodne o uplatnění výsledků jednotných testů v dalších kolech přijímacího řízení a zohlední tuto skutečnost v kritériích přijímacího řízení pro následující kolo přijímacího řízení. Hodnocení jednotné zkoušky se podílí na hodnocení uchazeče nejméně 60%.

10 Přijímací zkouška Pokud se uchazeč k přijímací zkoušce nedostaví:
jen vážné důvody (zdravotní); písemná omluva do 3 dnů řediteli dané školy; náhradní termín: a

11 Další kola přijímacího řízení
Počty volných míst oznamuje ředitel střední školy KÚ informace zveřejňovány na Pozvánka se zasílá nejpozději 7 pracovních dnů před termínem konání přijímací zkoušky.

12 Hodnocení přijímacího řízení
Hodnocení přijímacího řízení do 3 pracovních dnů. ROZHODNUTÍ – se oznamuje zveřejněním seznamu přijatých uchazečů (ve škole + internet – min. 15 dnů) a nepřijatým uchazečům se zašle rozhodnutí o nepřijetí nejdříve 22. dubna. V případě nekonání přijímací zkoušky (obory vzdělání s výučním listem) – výsledky nejdříve 22. dubna.

13 Hodnocení přijímacího řízení
Hodnocení přijímacího řízení do 3 pracovních dnů. U škol zapojených do pilotního ověřování budou výsledky přijímacího řízení zveřejněny v souladu s vyhlášením pilotního ověřování zveřejněny nejdříve 22. dubna. ROZHODNUTÍ – se oznamuje zveřejněním seznamu přijatých uchazečů (ve škole + internet – min. 15 dnů) a nepřijatým uchazečům se zašle rozhodnutí o nepřijetí. V případě nekonání přijímací zkoušky (obory vzdělání s výučním listem) – výsledky nejdříve 22. dubna.

14 Doručování Doručování rozhodnutí (o nepřijetí):
Doručování rozhodnutí (o nepřijetí): Obálku označit razítkem „Uložit jen 7 dnů“. Rozhodnutí, které nelze doručit, se vkládá po uplynutí doby 5 pracovních dnů (7 dnů kalendářních) do domovní schránky, pak se považuje za doručené.

15 Odvolání 5. Odvolání V případě rozhodnutí o nepřijetí
V případě rozhodnutí o nepřijetí Ve lhůtě do 3 pracovních dnů od doručení rozhodnutí o nepřijetí.

16 Odvolání Odvolání se podává písemně prostřednictvím ředitele střední školy k Odboru školství, mládeže a sportu KÚ ZK. Ředitel Autoremedura postoupí celý spis KÚ (§ 183 odst. 3 (30 dnů) školského zákona a § 87 správního řádu)

17 Zápisový lístek § 60a – Zápisový lístek K čemu slouží zápisový lístek:
Zápisový lístek slouží k potvrzení úmyslu uchazeče stát se žákem příslušného oboru vzdělání na dané střední škole. Každý uchazeč o vzdělání ve střední škole obdrží jeden zápisový lístek.

18 Zápisový lístek Postup při odevzdávání zápisového lístku:
Svůj úmysl vzdělávat se v dané střední škole potvrdí uchazeč nebo zákonný zástupce odevzdáním ZL řediteli školy nejpozději do 10 pracovních dnů ode dne oznámení - zveřejnění rozhodnutí. U uchazečů s „ústavní výchovou“ může potvrdit ředitel příslušného zařízení. ZL se také považuje za včas odevzdaný, pokud byl v této lhůtě předán k přepravě provozovateli poštovních služeb. Zápisový lístek lze uplatnit jen jednou, nelze ho vzít zpět (to neplatí v případě kladného rozhodnutí v rámci odvolacího řízení a přijetí u oborů s talentovou zkouškou).


Stáhnout ppt "PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018"

Podobné prezentace


Reklamy Google