Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR."— Transkript prezentace:

1 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Předmět: Práce s počítačem Ročník: 2. ročník učebního oboru Autor: Mgr. Marie Mazurová Instalace programu Anotace: Seznámit se s instalací softwaru a zkusit si nainstalovat volně stažitelný soubor Klíčová slova: Software, instalace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 11 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PRPKU2_02

3 Software počítače Instalace programu Co je to hardware?

4 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Instalační CD-ROM vložení média do mechaniky(objeví se úvodní obrazovka instalace) řiďte se pokyny na obrazovce zopakovat hardware Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

5 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
zvol software, které chceš stáhnout klikni na „stáhnout zdarma“ objeví se dialogové okno, které se ptá zda chceš spustit či uložit klikni uložit Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

6 Najdeme software, který si chceme stáhnout
semklikni

7 Objeví se další okno klikni

8 Vybereme, co se souborem chceme udělat(spustit či uložit), když uložit tak kam

9 Toto je ikona našeho staženého souboru na plochu počítače
Po instalaci je nutné ověřit funkčnost, ne každý produkt musí být zdařilý a vyhovovat nám !!!!

10 Výhody x nevýhody softwarových produktů
+Je zadarmo -Není zaručená kvalita -Nemusí pracovat jak by měl +Možnost kontroly zdrojových kódu velkým počtem lidí a tak odhalit rychleji chyby ale také díky tomu je větší možnost napadení viry +Rychlé sladění s ostatními programy -Není podpora ze strany výrobce -Stojí peníze +je zaručena kvalita i funkčnost -Tajné zdrojové kódy +autor provádí servis -nemožnost využít zdrojové kódy u jiných programů +program má funkce, které jsou pro uživatele důležité a požadoval je Open-source software Komerční software

11 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje Navrátil,P. Počítačové vzdělávání – program Z. Kralice na Hané: Computer Media s r. o., s. ISBN Kmoch ,P. Informatika a výpočetní technika pro střední školy. Brno: Computer Press, s. ISBN Roubal,P. Informatika a výpočetní technika pro střední školy. Brno: Computer Press, s.ISBN [online]. [cit ]. Dostupné z: [online]. [cit ]. Dostupné z: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR."

Podobné prezentace


Reklamy Google