Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

WHAT´S YOUR DREAM HOLIDAY?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "WHAT´S YOUR DREAM HOLIDAY?"— Transkript prezentace:

1 WHAT´S YOUR DREAM HOLIDAY?

2 ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONA ČÍSLO: III/2 NÁZEV: INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PŘEDMĚT: ANGLIČTINA ROČNÍK: IV. TÉMA: DREAM HOLIDAY AUTOR: MGR. HANA KOLÁČKOVÁ DATUM VYTVOŘENÍ: VY_32_INOVACE_46_HK

3 ANOTACE Prezentace je vytvořena jako doplněk k učivu gramatického jevu přítomného času prostého a základních sloves, zařazeného do 4. ročníku angličtiny. V rámci prezentace se žáci seznámí: - S popisem různých míst, na kterých lze trávit prázdniny. - Se zájmy a zvyky svých vrstevníků. - Se správným použitím výrazu nejlepší a nejhorší. - S tvořením jednoduché odpovědi. Zkušenosti z pilotování: Žáci si osvojili novou slovní zásobu a odpověděli na kvízové otázky. Osvojili si používání 3. stupně zájmen- nejlepší a nejhorší. Procvičili si tvorbu otázek a odpovědí v přítomném čase prostém.

4 The best or the worst? Look at these holiday ideas.
Are they your dream or your nightmare holiday? Tick the best option. There are some kids answers about their best holiday.

5 NEW WORDS The best - nejlepší The worst - nejhorší
Nightmare noční můra Tent stan Nickname přezdívka Dream vysněný Option možnost Castle hrad

6 CAMPING The best The worst

7 On the beach The best The worst

8 Shopping The best The worst

9 Visiting castles The best The worst

10 Visiting a museum The worst The best

11 PETER Hi, I´m Peter. I´ve got lots of friends loving camping. So my dream holiday is visit Switzerland with my tent. My nightmare holiday is somewhere hot like the beach.

12 PEGGY My name is Peggy. My dream holiday is to go to France because I love history. I would like to visit Louvre in Paris. I hate tent, so my nightmare holiday is a country with lots of tents.

13 EVA Hello, I´m called Eva and my nickname is „IT“.
My dream holiday is in the big city, because I love shopping very much. I like to go to Prague to visit some shoping centers. I hate rain and tents, so my nightmare holiday is to sleep outside in the rain and have wet clothes.

14 TOM Hi, I´m Tom. I´m 12 years old. Last year my holiday was at home.
My dream holiday is in a big hotel with fantastic swimming pool somwhere on the beach. I like to swim every day. My nightmare holiday is in the mountains.

15 MATCH EVA TOM PEGGY PETER

16 CITACE: GOETHALS, Sam.   [cit ]. File:Camping.gif. Dostupné z WWW: STEFANOCEK [cit ]. File:Camping _Pomer.JPG. Dostupné z WWW: < JOHNTEX [cit ]. File:Man_sitting_under_beach_umbrella.JPG. Dostupné z WWW: VALTER, Herbert [cit ]. FileJoaquina_centro.JPG. Dostupné z WWW: < NITOT [cit ]. File:Louvre-facade-est.jpg. Dostupné z WWW: SANDSTEIN,D [cit ]. File: Child in swiming pool.jpgf. Dostupné z WWW: <


Stáhnout ppt "WHAT´S YOUR DREAM HOLIDAY?"

Podobné prezentace


Reklamy Google