Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Co se přihodí … než se fotka narodí?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Co se přihodí … než se fotka narodí?"— Transkript prezentace:

1 Co se přihodí … než se fotka narodí?
fotíme

2 Jak dostanu myšku na fotku?
Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 Jak dostanu myšku na fotku?
Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 Co potřebuji? Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

5 Fotím Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6 Přesuneme obrázky do počítače
Fotografie se ukládají na kartu, kterou vložíme do počítače. Fotografie kopírujeme. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 A co dál? Máme 3 možnosti: fotografie promítáme na obrazovku počítače, tiskneme na vlastní tiskárně nebo jdeme do obchodu (fotolab, minilab) a necháme udělat papírové fotografie. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Téma pro polytechnickou výchovu
•    Oblast: Dítě a jeho psychika – poznávací schopnosti •      Podoblast: Řešení problémů, učení • Integrovaný blok: Já, ty, my a dovednosti •      Téma: Co se přihodí, než se fotka narodí •      Dosažené konkretizované výstupy: Dítě umí zacházet s ICT Cíl: Naučit děti vyfotit hračku, kamaráda Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Pomůcky: Prezentace určená k interaktivnímu řešení
Digitální fotoaparát Různé fotografie, děti si mohou přinést vlastní fotografie z domova Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Metodický postup Nejdříve s dětmi prohlédneme fotografie (z domova).
Na dotykovou obrazovku promítáme fotografie ze společné akce mateřské školy, kde jsou děti. Řešíme s dětmi problém, co vše se musí udělat, než jsou hotové fotografie – použijeme prezentaci. Ukážeme dětem digitální fotoaparát, prakticky ukážeme, jak se fotí, i další postup přenosu. Fotíme skupinky dětí, děti s hračkami, hračky a promítáme dětem na obrazovku. Podle věku dětí – děti fotí skupinky, hračky, vyučující pak promítá. U dvou snímků jsou poznámky pro vyučující. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Použité zdroje Fotografie – archiv autorky
Volný zdroj: NEZNÁMÝ. Minilab service [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Co se přihodí … než se fotka narodí?"

Podobné prezentace


Reklamy Google